Több mint egy újabb trend: miért szeretjük a slow beauty-t?

A szépségápolás nem feltétlen a külsőnkkel kezdődik, erre kíván rávilágítani a slow beauty néven ismertté vált mozgalom, ami túlmutat a hagyományos beauty-rutinokon.

A slow beauty, ahogy neve is elárulja, a lassú szépséget” hirdeti. A rövid távú megoldások helyett egy egész mozgalom indult el ezzel a címszóval, a fogyasztók látásmódjának megváltoztatása érdekében. De mit is takar igazából ez az új szépségtrend?

Röviden összefoglalva, a szépség egy fokozatos megközelítésének módszerét. Ezzel már érezhetjük, hogy szembe megy az eszeveszett tempót diktáló szépségiparral, melynek termékeitől gyors megoldásokat és azonnali eredményeket várunk. A slow beauty egy olyan mozgalom, melyet nem lehet pusztán szépségrituáléként leírni. A minőségtől itt nincs fontosabb, a trend követői életük átformálását egy minden tekintetben egészséges táplálkozással kezdik, hiszen azt már régóta tudjuk, hogy a külső szépségünk belülről építkezik. Ez egy hosszú távú folyamat, aminek köszönhetően az egészséges életmód fenntartásával tartósan javítjuk bőrünk állapotát és közérzetünket egyaránt.

Mennyiség helyett minőség

„Vásárolj jobban! Vásárolj kevesebbet! Vegyél hazait!” – ezek a mozgalom mozgatópillérei. A COVID utóhatásai minden téren érződnek, így a szépségiparban is nyomot hagytak, ez esetben azonban csak pozitív hozadékokról tudunk beszámolni. A vírus alatt akaratlanul is kénytelenek voltunk rohanó életünkön lassítani. Bőven volt időnk átgondolni, hogy mit veszünk, így sokunk vásárlási szokásai is átalakultak.

Fotó: Getty Images

Ezekre a változásokra építkezik az irányzat és a szépségről való gondoskodásával forradalmasítja a kozmetikai ipart is. A slow beauty-termékeket forgalmazó márkák számos kritériumnak kell, hogy megfeleljenek, a csomagolástól kezdve egészen az összetevőkig: környezetbarátok, fenntarthatóak és etikailag megkérdőjelezhetetlenek. Világmárkák helyett gyakran inkább kisebb vállalkozásokat támogat ez az új trend. Itt nincsenek kompromisszumok, csak a kiváló minőség a megfelelő!

Lassulj le!

Elengedhetetlen az áhított szépség eléréséhez, hogy mentális állapotunk is rendben legyen. Ehhez kiemelten szükséges az öngondoskodás, amivel hétköznapi szorongásunkat nagyban csökkenthetjük. A slow beauty-rutinok alkalmat biztosítanak arra, hogy minőségi énidőt alakítsunk ki. A hosszabb szépségrutinok segítenek abban, hogy a bennünk felgyülemlett stresszt és szorongást levezessük, feldolgozzuk. Az irányzat követőinek népszerű termékei között így lassan beszívódó olajakat, arcmaszkokat vagy akár fürdőbombákat is találunk. Hosszú távon biztosan meghálálja magát az öngondoskodás, minket pedig éppen ezért vett le a lábunkról a kezdeményezés.

Nyitókép: GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: