Ha imádod a guacamolét, de valami pénztárca- és környezetkímélőbb megoldásra fáj a fogad, akkor a mockamolét neked találták ki. Ez a finomság éppen olyan jól illik az esti sorozat vagy a baráti beszélgetések mellé, mint avokádós társa!
A guacamolét, azaz az avokádókrémet csak szeretni lehet. De amellett, hogy az avokádó ára az egekben van, környezetvédelmi okokból sem túl jó ötlet gyakran vásárolni. Szerencsére van megoldás! Próbáld ki a mockamolét, ami ugyanolyan krémes és finom, mint az avokádóból készült szósz, de csakis pénztárcakímélő és helyben termő alapanyagokat tartalmaz. Készítheted bármilyen zöldségből, mi most egy brokkolis és egy borsós változattal készültünk.
Broccomole – a brokkolis álguacamole
Hozzávalók:
- 1 csésze brokkolirózsa
- 1/4 csésze aprított vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 lime leve
- jalapeno (ízlés szerint)
Elkészítés:
Főzd a brokkolit enyhén sós, lobogó vízben egy percig. Dobd a hozzávalókat egy késesaprítóba és dolgozd össze úgy, hogy a végeredmény rusztikus maradjon. Ízlés szerint sózd, borsozd. Jól áll neki egy csipet őrölt chili is.
Borsós mockamole
Hozzávalók:
- 1 csésze mirelit vagy friss borsó
- fél lila hagyma
- petrezselyem
- lime vagy citrom
- chilli
- 1 szál újhagyma
Elkészítés:
Dobd a borsót forrásban lévő vízbe, egy percre. Miután a szemek kicsit megpuhultak jöhet a késes aprító, dolgozd jól össze az alapanyagokat, majd egy kevés újhagymával díszítsd a keveréket.
Nyitókép: fortyforks/iStock / Getty Images Plus
Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:
- A kerti parti sztárjai – 4 izgalmas mártogatós a nyárra
- Avokádó chips az esti sorozat mellé – Recept
- A brunchok főfogása, a tojásételek királynéja: a quinoa frittata