Tökéletes alternatíva avokádókrémre: mockamole

Egyél helyit!

Ha imádod a guacamolét, de valami pénztárca- és környezetkímélőbb megoldásra fáj a fogad, akkor a mockamolét neked találták ki. Ez a finomság éppen olyan jól illik az esti sorozat vagy a baráti beszélgetések mellé, mint avokádós társa!

A guacamolét, azaz az avokádókrémet csak szeretni lehet. De amellett, hogy az avokádó ára az egekben van, környezetvédelmi okokból sem túl jó ötlet gyakran vásárolni. Szerencsére van megoldás! Próbáld ki a mockamolét, ami ugyanolyan krémes és finom, mint az avokádóból készült szósz, de csakis pénztárcakímélő és helyben termő alapanyagokat tartalmaz. Készítheted bármilyen zöldségből, mi most egy brokkolis és egy borsós változattal készültünk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Paul Stephen (@pjstephen) által megosztott bejegyzés,

Broccomole – a brokkolis álguacamole

Hozzávalók:

  • 1 csésze brokkolirózsa
  • 1/4 csésze aprított vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 lime leve
  • jalapeno (ízlés szerint)

Elkészítés:

Főzd a brokkolit enyhén sós, lobogó vízben egy percig. Dobd a hozzávalókat egy késesaprítóba és dolgozd össze úgy, hogy a végeredmény rusztikus maradjon. Ízlés szerint sózd, borsozd. Jól áll neki egy csipet őrölt chili is.

Borsós mockamole

Hozzávalók:

  • 1 csésze mirelit vagy friss borsó
  • fél lila hagyma
  • petrezselyem
  • lime vagy citrom
  • chilli
  • 1 szál újhagyma

Elkészítés:

Dobd a borsót forrásban lévő vízbe, egy percre. Miután a szemek kicsit megpuhultak jöhet a késes aprító, dolgozd jól össze az alapanyagokat, majd egy kevés újhagymával díszítsd a keveréket.

Nyitókép: fortyforks/iStock / Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked: