Tökéletes párosok: macskák és emberek, akik jobban nem is hasonlíthatnának egymásra

A kutyák és gazdájuk közötti hasonlóság bizonyára mindenkinek feltűnt már, de mi a helyzet a cicákkal? Gerrard Gethings fotográfus nem mindennapi sorozatra vállalkozott.

Az állatportrékat készítő fotós nem macskákkal kezdte karrierjét, a weblapján egzotikus állatok is szerepelnek szép számban. Sőt, a gazdi-kisállat páros portrék sorát például kutyákkal indította el 2018-ban. A londoni fotóst az állatok kinézetén túl a habitusuk vagy akár a szőrzetük is inspirálja. Persze a kutyusok és gazdájuk közötti hasonlóságon már sokan derültünk, de, hogy valaki a macskájára (vagy a macskája rá) hasonlítana, az ritkábban jut eszünkbe. Gerrard fotóin a cicák mellett nem valódi tulajdonosaik szerepelnek, a párosítást egy nagyon alapos casting előzte meg.

A fotós az interneten kereste alanyait, és a felkérésére mindenki azonnal igent mondott. „Talán azért is, mert sokkal hízelgőbb, ha azt mondom valakinek, hogy hasonlítasz egy macskára, mintha azzal keresem fel, hogy pont olyan, mint egy francia bulldog.” – nyilatkozta Gerrard. A macskák fotózása egyébként a fotós elmondása alapján jóval fárasztóbb, mint például kutyákat fényképezni, többek között azért is, mert a cicusokat a saját otthonukban kapta lencsevégre. Bár az állatok a fotókon kifejezetten nyugisnak tűnnek a valóságban minden trükköt be kellett vetni, hogy egy-két percre nyugodtak maradjanak. Az eredmény pedig magáért beszél:

Angelique és Elisabeth
Merlin és Dominic
Hero és Tobias
Hubert és Matthew
Jacques és Marielle

Forrás: theguardian.com
Nyitókép: @gezgethings/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: