Tom Hanks és családja mostantól büszke görög állampolgárok

A miniszterelnök személyesen adta át az új útleveleket a színésznek és feleségének

Az amerikai színész régóta nagy rajongója Görögországnak, mégis mindenkit nagy meglepetésként ért a hír, amelyet a görög miniszterelnök személyesen jelentette be Instagram-oldalán.

Kyriakos Mitsotakis, görög miniszterelnök szombat este osztott meg egy fotót, amelyen feleségével, illetve Hollywood jól ismert arcaival, Tom Hank-szel és feleségével, Rita Wilsonnal pózol. A képen azonban még egy apró részletet felfedezhettünk – az amerikai színész és Wilson is egy-egy útlevelet tart a kezében. Ha ez nem lenne elég beszédes, a miniszterelnök még egy sokatmondó leírást is fűzött a képhez: „mostantól büszke görög állampolgárok”.

Rita Wilson édesanyja révén görög gyökerekkel büszkélkedhet, Dorothea Tzigkou az albán-görög határ mellett született. Wilson 2012-ben még a Mit gondolsz, ki vagy? (Who Do You Think You Are?) című dokumentumfilm-sorozatban is szerepelt, amelyben a görög felmenői után kutatott. De nem ez az egyetlen dolog, amely a házaspárt a turisták között közkedvelt európai országgal összeköti. 

Hanks és Wilson gyakran felkeresi a Balkán-félsziget gyönyörű vidékét, 2004-ben pedig saját nyaralót vettek Antipárosz szigetén. 2018-ban Pátmosz szigetén is beleszerettek egy nyári lakba – pontosabban a tengerre néző erkélyébe és a csodás kilátásba – így még egy ingatlant vásároltak az országban. Természetesen, ha Görögországról van szó, akkor azt sem hagyhatjuk ki, hogy Tom Hanks a Bazi nagy görög lagzi című sikerfilm producere volt. A film 368,7 millió dollár bevételt hozott, amely kiváló eredmény, hiszen mindössze 5 millió dolláros költségvetésből készült.

A pár már hetek óta Pátmosz szigetén pihen, a hónap elején Tom Hanks 64. születésnapját is itt ünnepelték. A hétvégén újra volt okuk a koccintásra, ugyanis hivatalosan is görög állampolgárok lettek. Mitsotakis miniszterelnök személyesen adta át az útleveleket és a többi okmányt, majd egy közös vacsorával ünnepeltek. Hanks és Wilson mellett a gyerekeik, a 42 éves Colin, a 38 éves Elizabeth, a 29 éves Chet és a 24 éves Truman is megkapta az állampolgárságot.

Forrás: Daily Mail
Nyitókép: Jeff Spicer/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: