Tom Hanks is csatlakozott azokhoz a sztárokhoz, akik felszólaltak a maszkviselés fontossága mellett

A listán többek között olyan hírességek szerepelnek az Oscar-díjas színész mellett, mint Patrick Dempsey, Jennifer Aniston vagy Reese Witherspoon.

A legfrissebb adatok szerint Európában sikerült visszaszorítani a koronavírus terjedését, így számos ország enyhített azokon a szigorú szabályokon, amelyeket a járvány miatt vezettek be. Az Egyesült Államokban azonban hihetetlenül gyorsan terjed a Covid-19, a szakemberek azt jósolják, így akár a százezret is elérheti majd naponta az új megbetegedések száma – az óvatlanság pedig sajnos bárhol újabb hullámot indíthat el.

Éppen ezért a sztárvilág összefogott azért, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen fontos szerepe van a maszk viselésének a vírus elleni védekezésben. Az amerikai divattervező, Tory Burch elindított egy kihívást is Instagramon, aminek a #WearADamnMask, azaz #Viseldarohadtmaszkot nevet adta. „Egy dolgot biztosan tudok: van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy megóvjuk egymást, és ez az, hogy #Hordjukarohadtmaszkot, ha nyilvános helyre megyünk” – írta Tory posztjában.

Fotó: Instagram/@toryburch

A divattervező mellett olyan hírességek szólaltak már fel a közösségi oldalukon az ügyben, mint például A Grace klinika sztárja, Patrick Dempsey, aki Dr. Derek Sheperd ikonikus mondatával csatlakozott a challenge-hez, Jennifer Aniston pedig arról írt, hogy tudja, a maszkok kellemetlenek és kényelmetlenek, de hisz az emberek jóságában és nem szabad politikai kérdést csinálni belőle, ugyanis nem a jogok elvesztéséről van szó, hanem életmentésről.

Fotó: Instagram/@jenniferaniston

Jen egyik legjobb barátnője, Reese Witherspoon is csatlakozott a kihíváshoz, Dempsey-hez hasonlóan ő is az egyik legismertebb szerepével kampányolt – azaz megosztott egy vicces mémet, ami a Doktor Szöszi egyik jelenetének átirata. („Viselsz maszkot nyilvánosan? – Olyan nagy dolog?” – olvashatod a képen.)

Fotó: Instagram/@reesewitherspoon

Az pedig biztosan nem lep meg, hogy Tom Hanks sem maradt ki a kampányból, hiszen ő és felesége, Rita Wilson tavasszal maguk is átestek a koronavíruson Ausztráliában. Március végén térhettek vissza Amerikába, majd mindketten vérplazmát adtak azért, mert a benne lévő antitestekkel nagyobb eséllyel felgyógyíthatóak a súlyos állapotban lévő betegek. Egy sajtókonferencián a színész a társadalmi felelősségvállalásról is beszélt: „Tényleg csak három dolog van, amit tehetünk azért, hogy megéljük a holnapot: hordjunk maszkot, tartsuk a távolságot és mossuk meg a kezünket. Ezek annyira egyszerűek, könnyűek, ha valaki nem teszi meg ezt a három alapvető dolgot – az egyszerűen szégyenletes. (…)” – mondta.

Forrás: E! Online
Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: