TOP 8 vízesés a világból

Frissítő pára és csodálatos szivárványok

A hétvégi esős idő kapcsán elkapott az elvágyódás érzése. Nem zavarnának az arcomba csapódó vízcseppek, ha épp a Niagara-folyón hajóznék vagy makik ugrálnának körülöttem, Afrika legmagasabb vízesésénél. Mutatom, hová utaznék, akár azonnal!

Ouzoud-vízesés, Marokkó

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Susannah (@susannah_lm) által megosztott bejegyzés,

A Magas-Atlasz hegység közelében található, 110 méter magas természeti csoda Marokkó egyik ékköve és egyben Afrika legnagyobb vízesése. Az aljához több száz lépcsőfok vezet, de a le- és feljutásban akár szamarak segítségét is igénybe vehetjük, a tónál csónakázásra is van lehetőség. A terület sztárjai egyértelműen a magaslatokban ugrándozó berber makákók. A cuki kis majmok folyton ételt kunyerálnak és még a turisták vállára is felülnek. Táskákra vigyázni! 🙂

Niagara-vízesés, Észak-Amerika

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Simoncelli (@simoncelli_c) által megosztott bejegyzés,

Bár a Niagara-vízesés (jelentése: Mennydörgő víz) legmagasabb pontja csupán 51 méter, mégis a világ legismertebb és egyik legnépszerűbb zuhataga. Kanada és az Amerikai Egyesült Államok határán fekszik, Ontario tartományt és New York államot választja el. Három részre osztható a vízesés: az amerikai oldalon a 34 méter magas Amerikai-vízesést és a 24 méteres Menyasszony Fátyolt, a kanadain pedig az 51 méter magas Lópatkó-vízesést csodálhatjuk meg. A Kecske-sziget húzódik a két nagyobb vízesés között. A bátrabbak a Maid of the Mist nevű hajóra szállva el is juthatnak a két amerikai zuhatag lábához. Az elázás garantált, de az egész napos szivárvány kárpótol mindenért!

Angel-vízesés, Venezuela

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Only Wanderlust (@only.wanderlust) által megosztott bejegyzés,

Tudtad, hogy ez a világ legmagasabb vízesése? A Churun folyóból 979 méter magasból, elképesztő erővel zúdul alá a víz az Ördög-szurdokba. Összehasonlításként az Angel-vízesés 19-szer magasabb, mint a Niagara. 1912-ben bukkantak rá először, de hivatalosan 1933-ban fedezte fel a névadó James Angel világháborús amerikai pilóta. Néhány fotó elég volt ahhoz, hogy felvegyük a bakancslistánkra ezt a szépséges monstrumot.

Viktória-vízesés, Afrika

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tracy Kamberos (@livingmyperfectlyimperfectlife) által megosztott bejegyzés,

A Zambia és Zimbabwe határán fekvő Viktória-vízesés méltán kiérdemelheti a Dél-Afrika királynője címet! A helyiek Mosi-oa-Tunyának nevezik, ami annyit tesz, „mennydörgő gőzölgés” és „robajló füst”. Gondolhatod, micsoda zajjal csapódik be a víz a medrébe! De a Viktória nem ezzel írta be magát a legek közé: 1708 méter széles vízzuhatagával a legszélesebb vízesés a világon, magassága viszont csupán 61-108 méter között van. 1989 óta az UNESCO-Világörökség részét képezi.

Iguazú-vízesés, Dél-Amerika

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Katie//25//Melbourne (@theadventurous.soul) által megosztott bejegyzés,

Igazi mesevilág tárul azok elé a turisták elé, akik felkeresik az Argentína és Brazília határán fekvő Iguazú Nemzeti Parkot. Az Iguazú név „Nagy Vizeket” jelent: a vízesés 270 különálló zuhogóból és kisebb vízesésből áll! A víztömeg maximum 82 métert esik, de a zuhatagok átlagos magassága 60 méter. 82 méterével a park legismertebb vízesése az Union, ami a hatalmas, U alakú Ördögtorok-szakadékba torkollik. A kanyargó turistaösvényen sétálva, hajóra szállva, vagy sétahelikopter fedélzetéről is kémlelhetjük a robajló vízáradatot. Nem is beszélve arról, hogy a dzsungelkörnyezetben tukánokkal, papagájokkal és más egzotikus madarakkal is találkozhatunk!

Detian-vízesés, Ázsia

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@viaggio_in által megosztott bejegyzés,

A tejjel-mézzel folyó Kánaán semmi ehhez a paradicsomhoz képest! Vietnamot és Kínát választja szét a 300 méter széles, 30 méter magas Detian, ami Hanoitól 386 kilométerre található. Április és augusztus között érdemes ellátogatni ide, a gyakori esőzések miatt ilyenkor a legerőteljesebb a zuhatag.

Kaieteur-vízesés, Guyana 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Travel (@tasteofexploring) által megosztott bejegyzés,

Készen állsz arra, hogy felfedezd az Amazonas esőerdőt? Venezuela közepén 226 méter magasból zúdul alá a Potaro-folyó, így jön létre a világ egyik monumentálisabb zuhataga, a Kaieteur-vízesés. Óriási magasságán túl bő vízhozama is lenyűgöző, a legerőteljesebb vízesésként emlegetik. Veszélyeztetett állatfajokat is láthatunk a köré épült természeti park területén: erdei kutyák, jácintkék arák és tapírok is élnek a térségben.

Plitvicei-tavak, Horvátország

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Invest_ Tour_club (@tour_discount_club) által megosztott bejegyzés,

Nincs még programod a hétvégére és bevállalnál egy 5 órás utat? Ugorj át a szomszédunkhoz! A Plitvicei Tavak Nemzeti Park Horvátország egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, ami 1979 óta a világörökség része. 16 lépcsőzetesen elhelyezkedő, összekapcsolt tavat és a 92 bámulatos vízesést láthatunk itt. A park két részre bontható, az alsó és felső tavakra, előbbi területén található Plitvice és Horvátország legnagyobb vízesése, a 78 méter magas Nagy Vízesés is. Nyáron hatalmas a tömeg a parkban, ezért érdemes a reggeli órákban érkezni, vagy megvárni az őszt a kirándulással.

Nyitókép: R.M. Nunes/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: