Tovább hódít a sportswear viselet: a tenisz szoknya az idei nyár egyik legnagyobb trendje

A teniszpályán kívül még sosem volt rajtad a sportszoknyád? Lehet, hogy ez idén megváltozik, ugyanis a rakott miniszoknyák ezen a nyáron nagyon divatosak.

Vannak, akikben egy igazi Serena Williams vagy Babos Timi veszett el, míg mások még a teniszpálya közelébe sem merészkednek, és kis túlzással, fogalmuk sincs arról, mi a különbség a tollas-, illetve a teniszütő között. Valójában ez most nem lényeges, ugyanis a legújabb divattrend (szerencsére) nem kategorizál senkit a labdaérzéke alapján: a tenisz szoknyákat, azaz a sportos, retró, rakott miniszoknyákat bárki bátran viselheti idén nyáron.

Ez a stílus minden korszakban jelen volt: a 90-es években a Jóbarátok sorozatnak és a Spinédzserek című nagysikerű mozinak köszönhetően a magasított derekú, kockás darabok hódítottak, a 2000-es években pedig a rózsaszín, a pasztell sárga és a babakék színek, illetve a farmer alapanyagból készült változatok kerültek előtérbe. Aztán a 2010-es években feledésbe merült a trend, de most visszatért és több lehetőséget kínál, mint előtte valaha. Mutatunk ehhez pár ötletet:

tenisz szoknya kollázs

1. Rózsaszín kockás rakott szoknya, H&M 5995 Ft

Kerülj retró hangulatba és idézd fel a középiskolás emlékeket egy trendi kockás rakott szoknyával, amit még Cher Horowitz is megirigyelne. Egészítsd ki ezt a vidám ruhadarabot egy egyszerű pólóval, egy ujjatlan toppal, illetve egy sportcipővel és el is készült a kényelmes, lenge és elképesztően trendi szetted.

2. Áttört tenisz szoknya, Carbon38 109 font

Visszafogott szín, a szoknya sziluettjét kihangsúlyozó vékony színes vonal és különleges textúra. Ez a három részlet a felelős azért, hogy első látásra beleszerettünk ebbe a szoknyába. Ez a darab egy lenge fehér inggel vagy akár egy magassarkú cipővel sem mutat rosszul. Amiatt pedig ne aggódj, hogy a lyukasos textil túl sokat mutatna: a szoknya két rétegből áll, és az alsó, rövidebb réteg követi a tested vonalát.

3. Farmer rakott szoknya, iets frans… 69 dollár

Néhány éve még sírva nevettünk azokon a családi fotókon, amelyek a 2000-es években készültek és Paris Hilton, illetve a Playboy villa lányainak stílusából inspirációt merítve rakott farmerszoknyában feszítettünk rajtuk. Az ezredfordulóról még mindig azt gondoljuk, hogy számos megkérdőjelezhető trendet hagyott ránk, de a rakott farmerszoknyával ideje megbarátkoznunk: a legnagyobb influenszerek gardróbjában már helyet kapott és ne lepődj meg rajta, ha téged is utolér a retró láz.

4. Kék tenisz szoknya, Bershka 11 595 Ft

Ha a kockás vagy az áttört tenisz szoknyát elsőre túl nagy falatnak érzed, akkor válassz visszafogott, egyszínű változatot. Ezzel nyugodtan feszegetheted a határokat és ha megbarátkoztál a trenddel, lehet, hogy egy merészebb darabhoz is kedvet kapsz.

5. Kockás rakott szoknya, PH5 95 dollár

Az alapdarabok mellett néhány olyan ruhának is érdemes helyet szorítanod a gardróbodban, amelyek izgalmassá teszik a legegyszerűbb szetteket is. Ez a felemás mintázatú rakott szoknya tökéletes jelölt erre a szerepre, hiszen nem túl harsány, de észrevétlenül magára vonz minden tekintetet. A másik előnye az, hogy abban is biztos lehetsz, nem jön veled szembe minden második sarkon egy ugyanilyen darab.

6. Aszimmetrikus tenisz szoknya, Nike 15 995 Ft

Az amerikai sportmárka aszimmetrikus, átlapolt szoknyáját mi már fel is firkantottuk a bevásárlólistánkra. Könnyű anyaga rendkívül kényelmes viseletté teszi, fekete-fehér színei pedig biztosítják, hogy probléma nélkül variálhasd bármilyen más ruhadarabokkal.

7. Kockás rakott szoknya, Urban Outfitters 59 dollár

Amennyiben a tenisz szoknya trenden belül egy stílust ki kellene kiáltanunk győztesként, biztosan a magasított derekú kockás darabokat mondanánk. Tegyük hozzá, jogosan: tényleg jól mutat ezzel a sziluettel az egyik örök minta.

Nyitókép: Urban Outfitters, KeithBishop/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: