Trendek, amiket sosem sírunk majd vissza

A trendek jönnek-mennek, azonban akad néhány közülük, amiknek kifejezetten örülünk, hogy évekkel ezelőtt búcsút intettünk nekik.

Életünk során mindannyian követtük már el divatbakikat, azonban ezek nyilván sosem a mi, hanem az aktuális irányzatok számlájára írandók. Biztos mindenkinek van legalább egy olyan szettje vagy képe a múltból, amit mára legszívesebben örökre kitörölne az emlékezetéből, azonban ha kellő öniróniával rendelkezünk, lehet inkább csak nevetünk ezeken a mára félresikerültnek tűnő összeállításokon.

Peplum mindenen

Azt hiszem, olyan 2010 környékén és Kim Kardashian közbenjárásával kezdődött a peplum népszerűsége. A szoknyákon, a ruhákon és még a felsőkön is rendre visszaköszönt ez a derekat körülölelő, fodros rátét, mely – maradjunk annyiban – nem mindenkinek állt olyan jól, mint mi azt gondoltuk. Akkoriban úgy hittük, hogy csak azoknak kell kerülniük, akiknek szélesebb a csípőjük, viszont Kim alakját és a peplum iránti imádatát látva erre rá sem hederítetünk. A divatlapok azoknak a nőknek ajánlották, akiknek nem volt homokóra alkatuk és azt ígérték, hogy na, ettől majd biztos az lesz. Egy idő után mindenki rájött, hogy sajnos ez nincs így, és igazából szinte senkinek nem előnyösek ezek a fodrok, így hamar könnyes búcsút is vettünk tőlük.

(Fotó: Pixplus/Bauer-Griffin/GC Images)

Egy érdekes sneaker

Már a platform sneakerek előtt is igény mutatkozott arra, hogy a sportcipőknek ne legyen kifejezetten lapos talpa, ennek tett eleget a 2010-es évek elején Isabel Marant cipőtervező. Ő volt az, aki piacra dobta első, igazán magastalpú sneakerét. Egyébként neki örökre hálásak is vagyunk, hiszen azzal a „csajosabb” darabbal elindította a sneakereket a női street style-ban való érvényülés útján, így ma már például egy klasszikus Stan Smith-ben is szupertrendik lehetünk. Na, de kanyarodjunk vissza az ominózus darabra. Az Isabel Marant éktalpú sportcipőjét természetesen a legnagyobb divatbloggerek és sztárok tették a trendiség netovábbjává. A sikert látva pedig többen nekifutottak a hullám meglovagolásának, így fejleszthette Guiseppe Zanotti is „tökélyre” a wedge sneakereket. Az olasz designer láncokkal, kövekkel, óriási arany csattokkal és állatmintákkal járatta csúcsra az őrületet. Maradjunk annyiban, hogy az ő kínálatában sem ezek voltak a legjobban sikerült darabok, így nem is csodáljuk, hogy ahogy jött, úgy tűnt is el a süllyesztőben az éktalpú sportcipők divatja.

(Fotó: Kirstin Sinclair/Getty Images)

Crop top és extraszűk csípőnadrág? Soha többet!

Meg kell hagyni, hogy a 2000-es évek elején többek közt Britney-nek és Christina Aguleirának is kifejezetten jól állt ez a trend, azonban nem mindenki rendelkezett olyan kifogástalan alakkal, mint ők akkoriban, így nem is véletlen, hogy a tervezők azóta sem tudják újra igazán divatossá tenni ezt a vonalat. Persze, erre irányuló próbálkozások azért vannak, viszont a csípőnadrág szinte senkin nem volt előnyös viselet. A magas és vékony lányokat méginkább csontosabbnak láttatta, aki pedig kicsit kerekdedebb formákkal rendelkezett, minden egyes alkalommal sírva konstatálta a tükörben látott képet. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy egyik esetben sem a viselővel volt probléma, a nadrág szabása volt a ludas. Az összképen persze az sem segített, hogy ezeket a szűk fazonú alsókat gyakran szintén extrán passzos haspólókkal dívott viselni. Köszönjük, hogy ezt már mind magunk mögött hagytuk.

(Fotó: SGranitz/WireImage)

A láthatatlanság illúziója

Szintén a 2000-es évek hozadéka volt az a „találmány”, amit sokan azóta sem igazán értünk. A pánt nélküli felsők és ruhák szinte kötelező kiegészítőjévé vált a láthatatlanság illúzióját keltő szilikonpánt. Gondolom, azóta már mindenki rájött, hogy ez már csupán a funkcióját sem töltötte be, azaz egyáltalán nem volt láthatatlan. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy amellett, hogy a fényben rendre megcsillant, a melegben párásodott, bevágott és persze nyúlt is rendesen, így igazán még a melltartó rendeltetését sem egészítette ki. Azonban mégis voltak, akiknek ez így teljesesen rendben volt, ők már a kristályokkal, csillámmal és egyéb csecsebecsékkel díszített darabokat is megvásárolták. De szerencsére ez a hóbort már teljesen lecsengett és hát mind követtünk el divatbaleseteket a múltban, így a „bűn” azóta már rég bocsánatot is nyert.

Nemet mondunk a bársony melegítőkre

Először is, már elöljáróban elnézést kérünk Paris Hiltontól, hiszen tudjuk, hogy ő még mindig rajong listánk következő eleméért. A szóban forgó darab pedig, jól sejtitek, nem más, mint a Juicy Couture ikonikus bársony melegítője. A 2000-es években mindenki ezt akarta, hiszen a legnagyobb sztárok is ebben diktálták a divatot. Lindsay Lohan, Britney Spears és Paris pedig a szivárvány minden színében pompázó gyűjteménnyel rendelkeztek belőle. A melegítő természetesen úgy volt az igazi, ha nadrágjának fenekén és rövid kapucnis felsőjének hátán kapott egy „diszkrét”, kristályokkal kirakott márkajelzést, melyben biztos öröm lehetet leülni. Na de ez nem kifejezetten hétköznapi viselet volt, hiszen JLo például a vörös szőnyegen, Beyoncé pedig szinte bárhol megjelent benne. Nemrégiben úgy tűnt, hogy újra trendi lesz, hiszen Kim Kardashian és a Juicy Couture önkéntes nagykövete, Paris Hilton megpróbálták ismét feltenni a divat térképére, de szerencsére ezen próbálkozásuk ezúttal kudarcba fulladt.

(Fotó: Jun Sato/ WireImage)

Nyitókép: Kristian Dowling/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: