Tudd meg, mi a szerencseszámod a csillagjegyed szerint!

Tudtad, hogy a számok ugyanolyan jelentősséggel bírnak az életünkben, mint a csillagjegyeink? Jó, ha tudod, melyek azok, amik szerencsét hozhatnak neked.

Azon kívül, hogy megtudhatjuk, hogy milyen személyiségjegyekkel rendelkezünk, mi van számunkra megírva a csillagokban és mi vonzhat minket egy másik személyben, sok minden másra is fény derülhet az asztrológia segítségével. A tudomány kitér arra is, hogy melyek azok a drágakövek, a számok és a színek, amelyek hatással vannak ránk. De azt tudtad, hogy a csillagjegyünknek szerencseszáma is van?

Az asztrológia és a numerológia

Az asztrológia társtudománya a numerológia. Már az ókori civilizációkban is vizsgálták a csillagokat, bolygókat és csillagképeket, Pithagorasz is a két tudomány együtteséből alkotta meg tanainak egy részét. Az asztrológia akkor az olyan napi tevékenységeket is nagyban befolyásolta, mint a mezőgazdaság vagy a kereskedelem. Az 1900-as években pedig a pontosabb elemzések érdekében kezdték a számokat a bolygóállásokkal együtt használni, ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy az asztrológia és a numerológia mindig is szorosan összefüggött. A számmisztikának is vannak különböző irányzatai, mindben közös viszont, hogy a születési dátumunkat veszik alapul életutunk meghatározására. A numerológiát leginkább arra használják, hogy életünk legkülönbfélébb területein előre jelezzék a jövőnket. Segítségével megtudhatjuk, hogy mi vár ránk a karrierben, milyen lesz az anyagi helyzetünk és szerelmi életünk.

A csillajegyed szerencseszáma

Minden számnak van pozitív és negatív oldala is, így egy személy számára szerencsésnek vagy szerencsétlennek is bizonyulhat. Általánosságban viszont elmondható, hogy minden állatöv rendelkezik szerencseszámokkal, amelyek segítenek eligazodniuk az életben. Mutatjuk is a csillagjegyek szerencseszámait!

Fotó: Getty Images

Kos (március 21–április 20.)

Az állatöv első jegyének személyisége ambiciózus és motivált, mivel az érvényesülés bolygója, a Mars uralja. Ennek a csillagjegynek a szerencseszáma a hat. Ez garantálja számára az anyagi sikert és a sok szerencsét az életben. Emellett még a 9-est tartják számára kedvezőnek, mivel az a lelki növekedését szimbolizálja.

Bika (április 20–május 21.)

A földjegyű Bikát a Vénusz uralja, ami a szerelem és a pénz bolygója. A csillagjegy szülöttei gyakran az anyagi dolgokban keresnek vigaszt és gyakran vágynak a gazdagságra. Az ötös és a hatos számok számukra az anyagi és lelki jólétet egyaránt garantálhatják.

Ikrek (május 21–június 21.)

Az Ikrek jegyhez tartozók változékony, intelligens és kíváncsi emberek. A kommunikáció bolygója, a Merkúr uralja őket. Az ötös számot tekintik szerencseszámuknak, mivel ez táplálja energikus és okos természetüket.

Rák (június 21–július 23.)

Mind közül a legérzelmesebb csillagjegy a Rák. Uralkodó bolygója a Hold, szerencseszáma pedig a kettő, mivel ez jelképezi a partnerkapcsolatok erejét. Nagyon fontos számára a család, és ez a szám pontosan megmutatja, hogy mennyire igényli a kapcsolatokat.

Oroszlán (július 23–augusztus 23.)

A karizmatikus, tűzjegyű az Oroszlánt a Nap uralja. Mivel született vezetőnek tartják, szerencseszáma az egyes. Céljuk, hogy vezető szerepkörüket kihasználva pozitív hatást gyakoroljanak mindenkire.

Szűz (augusztus 23–szeptember 23.)

Szintén a Merkúr, azaz a kommunikáció és a gondolkodás bolygója határozza meg a Szűzet. A csillagjegyek részletorientáltsága miatt gyakran hívják perfekcionistának. Számukra a hármas a szerencse száma. Ez gyakorlatias szemléletüket is szimbolizálja és rengeteg szerencsét és szeretetet hoz az életükbe.

Mérleg (szeptember 23–október 23.)

A jegyet a szerelem és a pénz bolygója, a Vénusz uralja. Általában mindenben a rendet keresik és életük minden területén vágynak az egyensúlyra. Ehhez a csillagjegyhez a hetes szám kapcsolódik, mellyel békében érzik önmagukat.

Skorpió (október 23–november 22.)

A Plutó uralta Skorpió rendkívül intelligens, de egyszerre intuitív és mély érzésű ember. Gyakran érzik azt, hogy félreértik őket és mindig harcolniuk kell, szerencseszámuk nem véletlenül a Harcost szimbolizáló nyolcas.

Nyilas (november 22–december 21.)

A tűzjegyű Nyilast a Jupiter határozza meg, így kalandvágyuk nem ismer határokat. Folyamatosan keresik az újat és a változó impulzusok éltetik őket. Jó társaságnak bizonyulnak és szórakoztató természetükből kifolyólag a hármas szám szimbolizálja őket.

Bak (december 21–január 20.)

A szabályok és előírások uralják a föld jegyű Bakot. A négyes szám fegyelmezettsége és realitása tehát tökéletesen passzol hozzájuk. Egyaránt szimbolizálja a stabilitást, az őszinteséget és a fegyelmezettséget.

Vízöntő (január 20–február 19.)

Az Uránusz uralta Vízöntő élete minden területén humánus megközelítést alkalmaz és sokszor rendeli alá magát a nagyobb jó szolgálata érdekében. Szerencseszáma a tizenegy, ami állítólag rengeteg szeretetet és szerencsét hoz számukra, és nagyon jól passzol ambícióikkal, álmaikkal egyaránt.

Halak (február 19–március 21.)

A meditatív Halakat a hetes szám jelképezi. Ez emeli ki nyugodt természetüket és békéjüket. A hetes szám emellett kihangsúlyozza belső vonásaikat és tulajdonságaikat.

Forrás: Lifestyle Asia

Nyitókép: Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

 

Legnépszerűbb cikkek: