Tényleg hatásos? Ezt kell tudnod a ráncok legnagyobb ellenségéről

Íme, a fiatalság elixírje!

Amikor esztétikai bőrgyógyászatról, kozmetológiáról van szó, egy kifejezés biztosan elhangzik: a hialuronsav. De mi is ez valójában? Tényleg hatásos a ráncok ellen?

kor előrehaladtával szervezetünk egyre kevesebb hialuronsavat termel. Már a húszas évek elejétől csökken a mennyisége, megjelennek az első, apró ráncok, amik aztán egyre erőteljesebbé válnak. A megereszkedett bőr, az egyre mélyebb barázdák és a szaporodó pigmentfoltok egyaránt jelzik a hialuronsav csökkenését.

A változások a negyvenedik életév betöltése után válnak egyre markánsabbá, amely annak köszönhető, hogy mire elhagyod a negyedik x-et, szervezetedben fele annyi hialuronsav termelődik, mint évtizedekkel korábban. Ez az érték rohamosan csökken, a hatvanadik gyertya elfújása után pedig már csak az eredeti mennyiség 10%-a található meg a bőrben. Tehát, ha meg akarod őrizni fiatalos megjelenésed, érdemes pótolnod a kötőszövetekben a hialuronsav mennyiségét.

Mi a hialuronsav?

Természetes, nagy molekulájú szénhidrát, leginkább a kötőszövetekben és az ízületekben található meg. Lenyűgöző a vízmegkötő képessége, ennek köszönhetően hatékonyan használható a ráncok és az öregedés egyéb jeleinek enyhítésében. Bármilyen bőrtípusra és bőrtónusra alkalmazható.

Miben segít?

Rengeteg kedvező hatása van, ezek közül kiemelkedő:

  • Kiváló a nedvességmegkötő képessége: tömegének akár 1000-szeresét is képes megkötni, ennek köszönhetően szép kontúrt ad a bőrnek, szilárdságot és volument kölcsönöz a kötőszöveteknek.
  • Karbantarja az ízületeket: a hialuronsav az ízületi nedv fő összetevője, biztosítja a megfelelő „olajozottságot”, ezáltal megkönnyítve a mozgást.
  • Visszaadja bőröd rugalmasságát: a savnak köszönhetően a kötőszövetek jóval flexibilisebbé válnak.

Hogyan juttatható a hialuronsav az arcbőrbe?

Számtalan ránctalanító krém, szérum, ampulla, gél és kapszula létezik, amelyek azt ígérik, hogy eltüntetik, de legalábbis csökkentik a ráncok mélységét, mennyiségét. Fontos azonban tudnod, hogy ezek a termékek csak a bőr külső rétegeiben fejtik ki hatásukat, így az elért eredmény nem feltétlenül jelent megoldást a ráncok elleni küzdelemben, de azért segítenek egyensúlyban tartani a bőr vízháztartását, melynek köszönhetően arcod simábbá válik.

Járj utána, hogy milyen összetevőket tartalmaz a kiszemelt krémed!

Rengeteg eljárás, kezelési módszer létezik, amely során kívülről juttatnak hialuronsavat a bőrbe, így erősítve a meggyengült kötőszövetet.

Egyre közkedveltebb az injekciós bőrfiatalító kezelés, amely során hialuronsavas töltőanyagot fecskendeznek a bőr alá. Eléggé kellemetlen eljárás, de az azonnali eredmény miatt sokak szerint megéri. A mélyebb rétegekbe juttatott hatóanyag egyedi módon oszlik el, és természetes módon, hatalmas mennyiségű vizet köt meg, ezáltal növeli a térfogatot, és kontúrt kölcsönöz az arc számára.

Rádiófrekvenciás arcfiatalító rendszerekkel a speciálisan kifejlesztett bimolekuláris (változó molekulaméretű) hialuronsav képes a bőr mélyen fekvő rétegeibe is behatolni, rendkívül rövid idő alatt csökkentve az öregedés látható jeleit.

Ha injekciós kezelésen gondolkozol, mindenképp konzultálj szakértővel!

Mik a legnagyobb előnyei?

  • A natúrkozmetikumokhoz használt hialuronsav nem állati eredetű, biotechnológiai eljárással állítják elő, csökkentve az allergiás reakciók előfordulásának esélyét.
  • Hónapok alatt fokozatosan bomlik le, nem hagy maga után semmilyen maradványt, nyom nélkül felszívódik.
  • Antioxidáns hatásának köszönhetően véd a szabadgyökök ellen, ezzel lassítva a bőröregedés folyamatát.
  • Gyulladáscsökkentő hatású, támogatja a bőrregenerációt, erősíti a természetes védőréteget.
Látványos megoldást nyújthat a hialuronsavas ajakfeltöltés

További tippek a hidratált arcbőrért:

A mechanikus, erős tisztítás azért nem jó megoldás, mert a felső réteg megsértésével a bőr nehezebben tudja megkötni a nedvességet. A hámlasztás – ezek közül is a kémiai hámlasztás – a legjobb választás, mert kímélő módon távolítja el az elgyengült, legfelső réteget, így segítve a hialuronsavas eljárások hatékonyságát.

  • Hidratálj az étkezések során is!

Itt nem csak a megfelelő mennyiségű vízivásról van szó, különböző ételekkel is segítheted a bőröd hidratálását, ilyenek a citrusfélék, a gyökér- és leveles zöldségek is.

  • Csak következetesen, ha a bőrápolásról van szó!       

A bőrápolás olyan, mint a sportolás vagy a diéta, akkor hatásos, ha rendszeresen végzed.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: