Ezekből a vitaminokból érdemes betáraznod őszre

Te tudod, hogy melyik mire való?

Nem árt időben felkészülni a borongós, átmeneti időre. Eláruljuk, melyek azok az alapvető vitaminok, amelyeket mindenképpen be kell szerezned, hogy ne döntsön le a lábadról egy fránya megfázás.

Ha vegetáriánus vagy

Azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak húst, halat és tejterméket, nem kell túlzottan aggódniuk, hogy a szervezetük hiányt szenvedne B12-vitaminból és vasból. De ha te is a vegák csoportját erősíted, illetve csak nagyon kevés állati eredetű étel kerül a tányérodra, jól teszed, ha reggeli vagy vacsi után bedobsz ezekből egy-egy szemet. Ezek a vitaminok felelősek az egészséges sejtműködésért vagy a jó hangulatodért. De a vas pótlását akkor is ajánljuk, ha a menstruációd rendszeresen nagyon erős.

Ha nem süt a nap

A D-vitamint bármennyire is egészségesen eszel, nem tudod étellel bevinni a szervezetedbe. A megoldás a napozás, de hidegebb hónapokban erre kicsit az esély, így érdemes a legközelebbi patikából beszerezni egy kis utánpótlást a nyár végével. Arra ügyelj, hogy ne szedj többet napi 25 mikrogrammnál!

Ha megfáztál

A C-vitamin rendszeres szedésével erősíted az immunrendszeredet, sőt a szépségednek is kedvezel, mivel hozzájárul a kollagén képződéséhez. Ha szereted a brokkolit, a citrusokat és a kivit, és rendszeresen kerül is a tányérodra belőlük, akkor nem is biztos, hogy szükséged van a kapszulás változatra.

Ha rossz a kedved

A csoki és a vörösbor helyett próbálj ki olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és gyógynövényeket, amelyek segítik felturbózni a hangulatodat. Próbáld ki a magnézium+B-vitamin koktélt, ezek segítenek megküzdeni a stresszes helyzetekkel.

Nyitókép: G-Stock Studio/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: