Tudod, mi a tökéletes húsvéti kalács titka? 3+1 workshop, ahol ellesheted

Egy finom fonott kalács bár húsvétkor kihagyhatatlan, nemcsak ilyenkor kerülhet az asztalra. Ajánlunk néhány helyet, ahol megtanulhatsz isteni kalácsot készíteni, majd konyhaművészeteddel lenyűgözheted a családodat és a locsolókat.

Hacsak nem egy odaégett, kemény kaláccsal szeretnéd távoltartani a locsolókat, akkor most itt a remek lehetőség, hogy tovább bővítsd a konyhai tudásodat. A húsvéti menü a népszokásokat és hagyományokat őrzi, melynek fontos része a fonott kalács, amely tulajdonképpen a kenyér tojással és tejjel gazdagított ünnepi változata. Illatával és ízével a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit lenyűgöz, ezért egy ilyen ünnepi csodával biztosan kivívhatod a családtagjaid elismerését. Ha még nem tudod, hogyan készül a tökéletes húsvéti kalács, akkor az alábbi workshopokon ellesheted a fortélyokat.

A minden mentes: Sweet Delight

Hogy a közös sütizésekből és ünnepekből az allergiásoknak se kelljen kimaradnia, a Sweet Delight készít isteni mindenmentes finomságokat. Ha szeretnéd megtudni, hogyan készítheted el életed legfinomabb gluténmentes vagy tejmentes fonott kalácsát, akkor jó helyen készülsz fakanalat ragadni. Kösd föl a kötényedet, mert a Sweet Delight workshopjai mindig nagyon népszerűek, és hamar betelnek, lévén sokunk küzd különböző ételallergiával. A kurzus végén hazavihető kalács és a tudás amit ad, azonban egy igazi kincs. A workshopok egyéni megkeresés alapján 2 főtöl indulnak

A gluténmentes: Judit’s Play&Patisserie 

Gluténmentes diétában is szeretnél finom kalácsot enni húsvétkor? Szeretnéd megérteni, hogy mit adhat a kovász a gluténmentes házi lisztkeverékből készített péksüteményekhez? A Judit’s Play and Patisserie workshopján azt is meg fogod tudni, hogyan és miért készíts édes kovászt. Mindemellett elsajátíthatod azokat a fortélyokat, amelyekkel akár angol húsvéti zsemlét vagy brióst is készíthetsz majd a későbbiekben. Az esemény helyszíne és időpontja: Április 1. szombat 14:00 Budapest, 13.ker

A japán technika: Malom és Kacsa

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Malom és Kacsa (@malom_es_kacsa) által megosztott bejegyzés


Egy igazi kuriózum a kalácssütő workshopok között, hiszen a japán tangzhong technikával készülő szuperpuha kelt tészták világában válhatsz feketeöves mesterré. De nem kell megijedned, mert a kurzuson csupa hétköznapi alapanyagból, bármilyen átlagos konyhában elkészíthető, ám annál izgalmasabb kalácsot fogsz megtanulni sütni. Ezen kívül a Malom és Kacsában megismerkedhetsz zseniális kalácsfonási technikákkal, és a diós-lekváros-szétszedős kalács készítésének rejtelmeivel is. És ha mindez nem nyűgözött volna le eléggé, akkor jöjjön a hab a tortán: lesd el hogyan készül a világ legpuhább szendvicskenyere a Japán Hokkaidó. Időpont és helyszín: Április 3. Hétfő 16:00, Tata

A klasszikus: Grill-ázs cake house

Nemcsak húsvétkor jön jól néhány tuti sütirecept, ezért ajánljuk a Grill-ázs cake house workshopját, ahol a klasszikus és hagyományos húsvéti kalács mellett számos aprósütemény készítésének trükkjét is elsajátíthatod. Megtanulhatod a hatosfonást, de a répatorta muffin és a pipi cake pop készítésének titkát is. Sőt még egyéb olyan sós finomságok készítését is, amivel biztosan lenyűgözheted a családot. Időpont és helyszín: Április 7. Péntek 15:00 Budapest, 5. ker

Nyitókép: Rimma Bondarenko/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

    Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
    Legnépszerűbb cikkek: