Tudod mit jelent, ha mindig ugyanazt a számot látod?

Neked vannak visszatérő számok az életedben? A számmisztika évezredekre visszatekintő tudományával fényt deríthetsz a számok mögötti titkokra!

Volt egy hét, hogy minden nap ugyanabban az időben néztem a vekkerre. Vagy a telefonomon, vagy a laptopomon pillantottam pont abban a percben az időre. Az első napokban még totál viccesnek tűnt a dolog, hogy 11:11 kor felpillantok ellenőrizni az időt, de csütörtök felé elkezdtem gondolkodni. Most a véletlenek játszanak velem, vagy esetleg ennek valami üzenete van? Azt tudjuk, hogy a számoknak rendkívüli jelentősége van életünkben. Már első éveinkben áthatják mindennapjainkat, hiszen a mesékben a három testvér a test, a lélek és a szellem háromságát szimbolizálja, a hétfejű sárkány pedig legnagyobb belső félelmeink kivetülése.

Számok az életünkben

Körbekérdeztem az ismerőseimet, és többen meséltek hasonló dolgokról. Van, aki például egyforma rendszámtáblákat lát állandóan, és van, aki az utcatáblákon látja ugyanazokat a számokat mindig. Sőt, olyan is akad, aki mindig bizonyos számú állatot vesz észre folyton. Neked van olyan szám, ami visszatérő az életedben? Tudtad, hogy a számmisztika évezredekre visszatekintő tudományával fényt deríthetsz a számok mögötti titkokra?

A numerológia Püthagorasz idejére vezethető vissza, aki a matézis és a geometria számos összefüggését fedezte fel. Az ezoterikus tudomány azonban mára az áltudományok közé sorolódott az asztrológiával együtt. Bár manapság leginkább csak a horoszkópokban tulajdonítunk jelentőséget a számoknak, valójában minden napnak van saját számmisztikája, sőt minden évnek is. Ezen belül, pedig vannak személyes életútszámok, van például névnumerológia és még számos más szám is gyakorolhat ránk hatást, ezért érdemes ezeket megfigyelni és megfejteni kódrendszerüket.

  1. Az egyes szám leginkább a kezdetet, az elindulást, a cselekvést jelképezi, ugyanakkor az akaratosságra is felhívhatja a figyelmedet.
  2. A kettes szimbolikája az együttműködés, a társulás, a türelem és az intuíció. Ezen kívül félénkséget és depressziót is jelölhet.
  3. Ha a hármas számot látod, az az önkifejezéssel, optimizmussal és a vidámsággal áll összefüggésben, vagy azt jelenti, bizonyos kételyek merülhetnek fel benned.
  4. A négyes a stabilitást, a szilárd alapokat és a merevséget jelképezheti életedben.
  5. Az ötös az újdonságok, a változások, a tanulás száma, de meghúzódhat nyugtalanság és türelmetlenség is mögötte.
  6. A hatos a művészi érzék kifejeződésének, a családnak és az egészségnek a száma, azonban makacsságot is takarhat.
  7. A hetes az intelligencia és a mély lelki élet jellemző száma, de jelölhet rugalmatlanságot és elzárkózást is.
  8. A nyolcas a tekintélyre, a célok elérésére utaló szám, ami anyagiassággal és stresszes életvitellel párosulhat.
  9. Az önzetlenség és feltétel nélküli szeretet száma, amely művészi érzéket, hullámzó kedélyeket és birtoklásvágyat is takarhat.

Angyali szám 11:11

Kutakodásaim során megtudtam, hogy viszonylag szerencsés vagyok, hiszen a 11:11 számsor  – amit én rendszeresen észrevettem –  jelentése a beteljesedés, a magasabb fokozatra való átlépés. Már csak arra kell figyeljen az ember, hogy a lelkében vagy a tudatában csupa csodálatos dolog legyen, ne pedig azon törje a fejét, hogyan fogja a villanyszámlát kifizetni. Ha hihetünk a számoknak a 11:11 az egység jele, annak, hogy ideje felébredni, és nemcsak az ágyból, hanem olyan módon, amivel beteljesíthetjük a sorsunkat.

Cservenkai Vivien, aki hivatásszerűen foglalkozik kronobiológiával, a küldetésszámok és szemeszterévek jelentésével, elárulta azt is, hogy minden évben más és más tanulási folyamatban részesülünk, éppúgy, mint az iskolában. Ezért a szakemberek szemeszterévnek nevezik a születésnaptól-születésnapig tartó időszakot. Ezek a szemeszterévek kiszámolhatóak, és rámutatnak arra, hogy adott időszakban mi az, ami kiemelt jelentőségű számunkra. Ha pedig ezzel tisztában vagyunk, az életünkben felmerülő problémák megoldása is sokkal könnyebbé válik, mert tudjuk, hogy mire fordítsuk energiáinkat és hová kell fókuszáljunk. Érdemes tehát tényleg odafigyelnünk a számokra.

Forrás: Cservenkai Vivien 
Nyitókép: Helin Loik-Tomson / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

 

 

Legnépszerűbb cikkek: