TükörKÉP: ezzel a technikával békét köthetsz a testeddel

Az igaz szerelem önmagunkkal kezdődik, ehhez pedig nem kell drága szakember. Csak egy egészalakos tükör és azok a megerősítések, amiket te is könnyedén magadévá tehetsz.

Megérdemelsz valakit, aki szeret. Megérdemelsz valakit, aki látja az értékeidet, aki törődik veled. Valakit, akiben bízhatsz és aki tisztel. De a legjobb, ha ez az ember te magad vagy. Mondani könnyű, hogy szeressük önmagunkat, de a gyakorlatban ez hektikusan alakul. Amíg egyik nap jóban vagyunk magunkkal, a másikon elég egy kis fodrozódás deréktájon és éppúgy tudjuk utálni is magunkat mindenért. A tükör játszik velünk, vannak napok, amikor jó belenézni és vannak, amikor ellenségünkké válik. De Amina Peterson gyógyító, szexdúla, az Atlanta Tantra Intézet és magángyógyító gyakorlatának, a Fearless Giving alapítójának hála a tükörrel mostantól gyógyulhatunk is.

Gondolataink tükrében

Amina Peterson munkája az intimitás coachingra, a tantrikus szexuális nevelésre, a szent szexre, a szomatikus testmunkára, valamint a szexuális forradalomra és aktivizmusra összpontosít. Véleménye szerint leggyakrabban azért bámuljuk meg magunkat a kirakatban, hogy ellenőrizzük, nem vonszolunk-e vécépapírt a cipősarkunkon. Egy pillantás és átfésüljük, nem csúszott félre a válltömés, nem lóg ki sehol semmi. A tükröt sminkelésre használjuk és maximum ellenőrizzük benne, hogy a fejünkben összeestylingolt ruhák élőben is úgy mutatnak-e, mint a fantáziánkban. Kultúránkban szinte beképzeltségnek számít, ha valaki elismeréssel nézi magát és a tükörbe nézés egyetlen elfogadható formája, ha arra “használjuk”, hogy a külvilág felé elfogadható formába hozzuk magunkról benne.

Tükröm, tükröm…

Azonban a tükörbenézésnek van egy másik szintje is. Picit több bátorságot igényel, és igen, kívül esik a komfortzónán, de éppen ezért – mint minden belső munka – eredményekkel is kecsegtet. Ne legyenek kétségeink. A tükörmunka kihívás. Sokszor még azoknak a nőknek is, akikre egyébként irigykedve tekintünk. A tükörmunka ugyanakkor kimozgat minket abból a térből, ahol a szépségünket másoknak kell befogadni és eljuttat oda, ahol te magad tudod ezt befogadni. Elhozza a pillanatot, amikor az elvárások nyomasztó kényszere feloldódik és megtapasztalhatjuk a valódi intimitást önmagunkkal. A pillanatot, ahol nem a partnerünk előtt szeretnénk tetszelegni, hanem magunkra vagyunk kíváncsiak. Hogyan is élhetnénk meg az intimitás, az önszeretet legfelső oktávját, ha takargatjuk testünk bizonyos részeit, ha lekapcsolt lámpa kell a szerelmeskedéshez, ha a hasunkat behúzva tartjuk a másik előtt? Abban bízunk, hogy senki nem veszi észre. De mi tudjuk. És azért csináljuk, mert azt szeretnénk, hogy szeressenek minket. Csakhogy, ilyenkor amennyit kapunk, annyival próbáljuk beérni.

Tükörmunkával kibővítheted a szeretet és az intimitás képességét, és meg fogsz lepődni, hogy sokkal több van benned, mint azt korábban hitted. Ehhez pedig mindössze egyetlen dolog kell: egy egészalakos tükör.

A nőiség felébresztése

Keress a lakásodban egy nyugodt, békés helyet, ahol rend van. Nem a legelőremutatóbb szétdobált ruhakupacok között rendbe tenni a belső világodat. És hogy a tér is megtisztuljon, egy fehér gyertyát és füstölőt is gyújthatsz. Próbálj valami nőies illatot választani, mint az ylang-ylang vagy fahéj, ami segíti nőiességed előhívását. Amíg a füstölő ég, vegyél egy zuhanyt. Itt az idő elővenni azokat a hiper-szuper bőrradírokat, szappanokat és testápolókat, amiket a „majd egyszer” alkalomra raktározgatsz. Tegyél úgy, mintha az esküvődre vagy a vörös szőnyegre készülnél, aztán egyszerűen csak végy magadra egy köntöst.

Átlépés csodaországba

És most jön a trükkös rész. Állj meg a tükör előtt, és egyszerűen csak dobd le magadról a köntöst. Ha becsuktad, akkor most nyugodtan nyisd ki a szemed és vedd szemügyre minden apró részletedet ítélkezés nélkül. Igen. Az anyajegyeket, a visszereket, a barázdákat, a narancsbőrt és a ráncokat is. Az egyik melled nagyobb, mint a másik? Próbáld meg nem jónak, vagy rossznak megítélni. Csak tapasztalni úgy, ahogy van. Ez a megváltozott testrészekkel a legnehezebb. Észrevesszük, ami megereszkedett, vagy már nem olyan telt mint régen. Felfedezünk egy újabb ráncot és elítéljük magunkat. Hogy ne menj el ebbe az irányba, kezdd használni az alábbi megerősítéseket.

Első a „látlak”. Mondd ki hangosan: „Tanúd vagyok. Látom magam.” Maradj együtt azzal, amit érzel. Amikor nem ítélkezünk, kiléphetünk az egóból, a gondolkodó agyból, és átléphetünk az érző elmébe, amely békével tölt el.

Most, hogy tanúja vagy önmagadnak, saját magadra szabva alkalmazd az alábbi megerősítéseket:

  • Hálás vagyok ezekért a mellekért/vállakért/hajért/bőrért.
  • Hálás vagyok a testemnek, amely megszülte a gyermekeimet.
  • Szeretem a testem. Szeretem a sebhelyeimet. Ez a test erős.
  • A mosolyom ragyogó és barátságos.
  • Nem vagyok szimmetrikus és ez tökéletes.
  • Itt vagyok. Méltó vagyok. Ezt tapasztalatom, és nagyszerű érzés.

Előfordulhat, hogy a gyakorlatot többször is el kell majd végezned, akár hetente is. De mi lehet szuperebb annál, mint egy meghitt, kényeztető randevú önmagaddal? A test rituálékra vágyik. És amikor elkezded magad annyira szeretni, hogy időt adsz magadnak arra, hogy ráérősen lezuhanyozz, krémezd, olajozd a bőröd, átfuttasd a kezed a testeden, egyre több és több dolgot fedezel fel magadból a tükörben és egyre több mindent leszel képes megszeretni. Ha pedig elérkezik a nap, amikor istennőként tudod majd magad szeretni, akkor ezt a partnered is érzékeli és az ő szeméből is ez fog rád visszatükröződni. Mert a szeretet önmagunkkal kezdődik.

 

Nyitókép: Westend61/ Getty Images
Forrás: goop

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: