Túl a díjakon – Grammy-gála a vörös szőnyegről

Csillogó darabokból, merész kreációkból és persze örök klasszikusokból sem volt hiány a 2024-es Grammy-gála vörös szőnyegén.

A hatvanhatodik alkalommal megrendezett díjátadó nyerteseiről már beszámoltunk, azonban most sem mehetünk el szó nélkül a sztárok által felvonultatott fantasztikus vagy éppen meghökkentő lookok mellett. Jöjjön hát a Grammy vörös szőnyegének mustrája!

Miley Cyrus háromszor

Az est folyamán első Grammy-díjait átvevő Miley Cyrus három fantasztikus lookkal kápráztatott el minket. A vörös szőnyeg mellett sorakozó fotósok hada elé egy sokat mutató, kifejezetten a számára tervezett Maison Margiela darabban érkezett, mely annak ellenére sem tűnt közönségesnek, hogy szinte alig takart valamit az énekesnő testéből. A kreáció egyébként a jelenleg a Maison Margiela égisze alatt ténykedő, zseniális John Galliano egy korábbi, Dior számára tervezett darab újraértelmezett változata volt.

(Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Miley nem sokkal később már szettett is váltott, hiszen az esemény egyik fellépőjeként jelenése volt a színpadon. Flowers című slágerét egy vintage Bob Mackie kreációban adta elő a nagyérdeműnek. Az imént említett designer egyébként korábban olyan legendákat öltöztetett fel, mint Cher vagy éppen Tina Turner, akik Mackie által kreált megjelenésükkel örökre beírták magukat a divattörténelembe, így a híresség ragyogó kristályokkal díszített aligruháját valószínű még sokáig fogjuk emlegetni.

(Fotó: Amy Sussman/Getty Images)

Aztán el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amire Miley hosszú évek óta tartó karrierjében először került sor: díjazottként szólították a színpadra. A szobrot egy, a Gucci számára – Sabato De Sarno által – tervezett csupa flitter estélyiben vette át. Az énekesnő asszimetrikus ruhájának egyik oldalát szinte alig tartotta valami, hiszen különleges felsőrésze mellé még egy igencsak magas sliccelést is kapott. A barnában pompázó darabot egy színben ahhoz tökéletes illő, 1947-es Bamboo táskával, egyszerű magassarkúval, illetve egy lenyűgöző bundával tette egésszé Cyrus kedvenc stylistja, Bradley Kenneth.

(Fotó: JC Olivera/WireImage)

Billie Eilish kétszer

Természetesen nemcsak Miley Cyrus énekelte el legnagyobb slágerét a Grammy-n, hanem sok más világsztár jelen volt még fellépőként, így Billie Eilish is kénytelen volt átöltözni. Kedvenc anti-stílusikonunk természetesen elsőként mint jelölt jelent meg a vörös szőnyegen. Ott jó szokáshoz híven szettjének alapjául Willy Chavarria férfikollekciójának darabjait választotta, azonban, hogy demonstrálja a Barbie-film iránti elköteleződését, egy mutatós varsity dzsekivel egészítette ki outfitjét. Eilish egy a Chrome Hearts által megálmodott fekete kreációt választott, mely rózsaszín szatén ujjakat, szív alakú gombokat és persze egy Barbie-hímzést kapott.

(Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Aztán következett az, amire tényleg senki nem számított, az énekesnő What Was I Made For? című dalának előadásakor viselt outfitjével ugyanis mindenkit meglepett azzal, hogy Margot Robbie példáját követve Barbie-nak öltözött! A Barbie sajtókörútjának lookjaiért felelős Andrew Mukamal az 1965-ben megjelent „Poodle Parade” fantázianevet viselő babaként képzelte el őt. Eilish így egy olajzöld ruhában, kockás kabátkában és rózsaszín kendőben adta elő érzelmes – és később díjat is nyerő – dalát.

(Fotó: Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy)

A kevesebb nem így több …

Doja Cat rendszerint feszegeti a határokat, így miért is ne tenné ugyanezt a legrangosabb zenei díjátadó vörös szőnyegén? Ezúttal egy meztelen ruhára esett a választása, ami igencsak szűk fűzőjű megoldásának köszönhetően még azt is láttatni engedte, ami nem éppen ildomos egy díjátadón (na és persze nem is igazán voltunk kíváncsiak rá). A darab teljesen áttetsző textilből készült, az extrém darabjairól elhíresült török származású divattervező, Dilara Fındıkoğlu műhelyében és persze ez a kreáció is igencsak polgárpukkasztóra sikerült. Doja Cat szettjét vörös rúzzsal és az Instagramján már pár napja általa prezentált tűzpiros, kígyóbőrből készült platformpapuccsal egészítette ki. 

(Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

… hanem így

Alessandra Ambrosio szettje sem bízott sokat a képzeletre, azonban a szupermodell klasszisokkal elegánsabban mutatta meg vonalait, mint Doja Cat. Ambrosio az Avellano metálszínű bőrből készült darabjában jelent meg, mely hosszú uszályának is köszönhetően szinte úgy festett rajta, mintha olvadt fém fedné a testét. Ugyan ez nem egy meztelen ruha volt, viszont egyszerű szabásának köszönhetően tökéletesen prezentálta „a kevesebb több” elvét.

(Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

Aki szerint a több a több

Dua Lipa hajszínével továbbra sem vagyunk maradéktalanul kibékülve, viszont azt örömmel konstatáljuk, hogy stílusérzéke még a régi. Az énekesnő a Grammy-n rendszerint kitesz magáért, így most sem vártunk tőle mást, mint egy remek outfitet. Ruhájának tervezésével a Courrèges divatházat bízta meg, akik pedig egy igazán érdekes kreációt álmodtak meg számára. Elsőre talán úgy tűnhet, hogy Dua Lipa egy csupa flitter estélyit visel, azonban érdemes tüzetesebben megnézni a képet, hiszen flitterek helyett ezernyi apró fémpikkely borítja ruháját. A mélyen dekoltált darab már önmagában is elég feltűnő volt, azonban ő ezt még egy igazán mutatós, Tiffany & Co. nyakékkel is megfejelte.

(Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

A Versace-pillanat

Minden magára valamit is adó női hírességnek kijár legalább egy Versace pillanat. Nos, a Grammy-n Olivia Rodrigo már a sokadikat élhette meg, hiszen ezúttal is az olasz divatház öltöztette. A több kategóriában is jelölt, de végül díjat nem nyerő sztár a márka archívumából válogatott, választása pedig egy 1995-ös kollekcióból származó darabra esett. Az elefántcsontszín ruha selyme lágyan követte Rodrigo vonalait, a kellő ragyogást pedig az azt díszítő kristályok sokasága biztosította számára.

(Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

A rutin és az évek

Vannak hírességek, akik már olyan vörös szőnyeges rutinnal rendelkeznek, hogy tudniuk kell, mi az, ami a legjobban áll nekik, így hát manapság már ritkán hibáznak. Ilyen Paris Hilton is, aki ezúttal egy részleteiben akár meztelen ruhának is beillő Reem Acra darabban tündökölt. Az örökösnőtől már megszokhattuk a szüntetlen csillogást, így az most sem maradt el, viszont jóval szolidabb formában jelent meg szettjén, mint általában. Az általa viselt kreáció ezúttal teret se tudott volna adni ezernyi kristály ragyogásának, hiszen az áttetsző textilt csupán csak vízkék csíkok sokasága díszítette. Azonban ha ez nem lett volna valakinek elég, Paris ruhája még egy idén hamvaiból feltámadni látszó cutout kivágást is kapott.

(Fotó: Gilbert Flores/Billboard via Getty Images)

A számos kategóriában esélyes Taylor Swift számára a Schiaparelli tervezte meg az álomruhát, a lágyan fodrozódó, különlegesen sliccelt hófehér darab azonban szerintünk nem volt maradéktalanul az énekesnő stílusa. Bár azt nem vitatjuk, hogy a csodás darab remekül állt neki, és stylistjai megfelelő érzékkel párosították hozzá a hosszú, fekete kesztyűket, illetve a pántnélküli fazont tökéletesen feldobó nyakláncok sokaságát, de láttunk már tőle azért sokkal jobbat is.

(Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

A férfiosztag

Természetesen nemcsak a fentebb említett Jay-Z képviselte a férfinemet a Grammy-n, így éppen ideje, hogy ráforduljunk az urak szettjeire is. A sort pedig kezdjük rögtön Billie Eilish testvérével, Finneas O’Connell-lel, aki húga olykori ámokfutása ellenére szinte kivétel nélkül tízpontos outfitekben jelenik meg. Az est folyamán díjazott zeneszerző most nem a klasszikus öltönyre voksolt, inkább egy érdekes, kissé crop fazonú fekete ingre és egy laza nadrágra esett a választása – és ha akarnánk, sem tudnánk ebbe belekötni.

(Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Szintén számtalan hibátlan szettet láttunk már tőle, így egy pillantig sem lepődtünk meg azon, hogy Maluma most is hozta a kötelezőt. Az énekes a Dolce & Gabbana kollekciójának egy lazább fazonú öltönyét viselete, melyet csokornyakkendővel egészített ki, lookja kontrasztját fehér inge és cipője adták, a zakójára applikált láncot pedig külön imádjuk, ezt nevezik stílusnak.

(Fotó: Kayla Oaddams/WireImage)

Na meg persze Landon Barkert, aki ezúttal is bizonyította, hogy egy színes öltönyben is elegáns lehet valaki. Travis Barker fia fiatalkora ellenére is jól tudja, hogy mi az, ami jól áll neki. Most úgy döntött, hogy tűzpirosban csillogtatja meg stílusérzékét és bizonyítja, hogy érdemes rá odafigyelni.

(Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Végül pedig zárjuk a sort azzal az emberrel, aki ezúttal sem esett túlzásba és olyan lazán besétált a Grammy vörös szőnyegére, mintha egy fesztiválra érkezett volna. Ed Sheeran sosem azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy mit visel, így ezúttal egy terepmintás együttesben jelent meg, amihez jó szokásához híven sneakert húzott.

(Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Nyitókép:  Frazer Harrison/Getty Images 

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: