A dinnyében víz van, sok víz. Éppen ezért kiváló ötlet dinnyelevet facsarni belőle!
A dinnye talán mindannyiunk kedvenc nyári gyümölcse, ismerjük a kongó hangját, édes, frissítő ízét, és, ha igazán nekigyürkőzünk, akár egy kilót is meg tudunk enni belőle. Ha véletlenül mégsem fogyna el, akkor itt az ideje dinnyelevet készíteni belőle. A magokkal semmiképp ne bíbelődj, ugyanis a kis fekete szemek kimondottan jó hatással vannak a hajra.
Amit nem tudtál a dinnyéről
- A dinnyét sokan zöldségnek tartják, csak termesztéstechnikai szempontból számít gyümölcsnek.
- A Kalahári sivatagban ez a finomság szabadon nő, úgyhogy mi indulunk is!
- A dinnye már az ókori egyiptomi hieroglifákon is szerepelt.
- Víztartalma 90-95%.
- A szögletesre nevelt dinnye a világ egyik legdrágább gyümölcse, egy darab 800 dollár.
- Jelentős C-, A-, B1-, B6-vitamin forrás.
- Tartalmazza az arginin nevű aminosavat. Ennek köszönhetően, ha edzés előtt görögdinnyelevet fogyasztunk, azzal megelőzhetjük az izomláz kialakulását.
Bazsalikomos dinnyelé
Hozzávalók:
- 4 pohár dinnye (darabolva)
- 6-8 bazsalikomlevél
- egy fél lime leve
Elkészítés:
A dinnyét egy gyümölcscentrifuga segítségével préseld ki. A bazsalikomleveleket szeleteld fel, és dobd az italba, végül csavard bele a lime levét is!
Nyitókép: focusphotoart/E+/GettyImages
Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:
- Ha eddig még nem készítettél házi frissítőket, ezeket látva, tuti, belefogsz!
- 1 perc egészség: Csak egy hype az egész, vagy tényleg ennyire hatásos a zellerlé?
- Hűsít, feldob, élénkít: mentás cukkinisaláta, ahogy mi szeretjük