Túl nagy dinnyét vettél? Sebaj, készíts belőle dinnyelevet!

A nyár legjobb itala

A dinnyében víz van, sok víz. Éppen ezért kiváló ötlet dinnyelevet facsarni belőle!

A dinnye talán mindannyiunk kedvenc nyári gyümölcse, ismerjük a kongó hangját, édes, frissítő ízét, és, ha igazán nekigyürkőzünk, akár egy kilót is meg tudunk enni belőle. Ha véletlenül mégsem fogyna el, akkor itt az ideje dinnyelevet készíteni belőle. A magokkal semmiképp ne bíbelődj, ugyanis a kis fekete szemek kimondottan jó hatással vannak a hajra.

Amit nem tudtál a dinnyéről

  1. A dinnyét sokan zöldségnek tartják, csak termesztéstechnikai szempontból számít gyümölcsnek.
  2. A Kalahári sivatagban ez a finomság szabadon nő, úgyhogy mi indulunk is!
  3. A dinnye már az ókori egyiptomi hieroglifákon is szerepelt.
  4. Víztartalma 90-95%.
  5. A szögletesre nevelt dinnye a világ egyik legdrágább gyümölcse, egy darab 800 dollár.
  6. Jelentős C-, A-, B1-, B6-vitamin forrás.
  7. Tartalmazza az arginin nevű aminosavat. Ennek köszönhetően, ha edzés előtt görögdinnyelevet fogyasztunk, azzal megelőzhetjük az izomláz kialakulását.

Bazsalikomos dinnyelé

Hozzávalók:

  • 4 pohár dinnye (darabolva)
  • 6-8 bazsalikomlevél
  • egy fél lime leve

Elkészítés:

A dinnyét egy gyümölcscentrifuga segítségével préseld ki. A bazsalikomleveleket szeleteld fel, és dobd az italba, végül csavard bele a lime levét is!

Nyitókép: focusphotoart/E+/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked: