Két művész egy valóságos tündérszigetet hozott létre, amit a fenntarthatóság iránti elkötelezettségük inspirált

A kanadai Tofino partjainál egy pici ökofarm lebeg, amit egy valóságos erdő, valamint pávakék és magenta színű építmények tesznek még különlegesebbé. Az aprócska sziget két művész, Catherine King és Wayne Adams innovatív és hóbortos projektje.

A Freedom Cove névre keresztelt lebegő farm építéséhez a pár 1992-ben fogott hozzá. A munka nagy részét saját erejükből végezték, aminek eredményeképpen felépült négy üvegház, egy művészeti galéria, egy táncparkett, egy világítótorony, és a mindezeket összekötő padlózat. A sziget evolúciója során napelemekkel hasznosították a Nap energiáját, vizet pedig a mai napig a közeli vízesésből és esővízből nyernek.

Catherine táncos, festő, fafaragó, és író; Wayne pedig szobrász, aki fából és megkövesedett csontokból hozza létre alkotásait. Ezekből a nem mindennapi kreációkból, valamint az üvegházakban termelt zöldségek és gyümölcsök eladásából tartják fent magukat. A halászat pedig az étrendjük nagy részét biztosítja.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

b (@b.loveleigh) által megosztott bejegyzés

A Vancover-sziget közelében található édenkert vonzónak tűnhet mindenki számára, akik szeretnének menedéket találni a rendszeren kívül. Ehhez az idillinek tűnő állapothoz azonban hosszú út vezetett. A Freedom Cove létrehozásához hatalmas képzelőerőre, tapasztalatra és még több munkára volt szükség. Az önellátás közel sem olyan könnyű feladat, mint azt sokan képzelik. Nem beszélve arról, hogy a művészpár két gyermeket is nevel, miközben a legközelebbi város hajóval 45 percnyire található.

A lebegő farm lakói azonban nem cserélnék el mostani életmódjukat semmivel és senkivel. „A szigeten élni különleges, mivel körbevesz a természet. Nyugalom van kívül és belül. Az életünket a természet ritmusa szerint éljük. Ez a környezet inspirál, és segít lelkileg és mentálisan is egészségesnek maradni” – árulta el King az Inhabitat-tal készült interjúban. „Lehetőséget kaptunk arra, hogy valóban kapcsolatba lépjünk belső önmagunkkal, és a belső természetünkből fakadóan teremtsük meg a külső életünket.”

A házaspár nemcsak a természettel és a vadon élő állatokkal ápol bensőséges kapcsolatot, hanem jól kommunikálnak az emberekkel is. A világ minden tájáról fogadnak látogatókat, akik csekély adomány fejében részesei lehetnek az tündérsziget mindennapjainak.

Forrás: inhabitat.com
Nyitókép: Aaron Mason

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: