Új Coworking iroda nyílt Budán

Egy közösségi hely, ahol élmény dolgozni, ötletelni és kávézni is.

Nemrég nyitotta meg kapuit a Kliq Coffees and Offices a Margit körúton, amelynek nem titkolt célja, hogy új teret biztosítson a freelancerek, szabadúszó művészek és a “hivatalosan otthonról dolgozók” számára.

A világjárvány óta egyértelműen átalakultak a korábban kőbe vésett munkahelyi szabályok, hiszen az élet felülírt nagyon sok mindent, amit addig a munkával kapcsolatban törvényszerűnek gondoltunk. Bár az otthonról dolgozás sokak számára nem új keletű lehetőség, az addig napi szinten irodákba bejárók számára mindenképpen más dimenzióba kerültek a hétköznapok.

A helyzet kényszerűségét azonban több helyen nem csak ideiglenesen váltotta fel a home office lehetősége, mivel a szükségállapot során az is kiderült, hogy napi kontroll nélkül is lehet hatékonyan dolgozni, vagyis nem csak teher alatt nő a pálma.

A home office tehát itt maradt velünk, s bár kétségkívül vannak napok, amikor sokat segít, hogy akár pizsamában is el tudjuk végezni a napi feladatainkat, a társadalmi és szociális érintkezés tekintetében már nem feltétlenül mindenkinek hasznos. Egyfajta hibrid megoldásként is értelmezhető, és a két legyet üti egy csapásra a Kliq Coffees and Offices, ahol egész nap tárt ajtókkal várják azokat, akik nyugodtan szeretnének elmerülni a laptopjuk világában, viszont a saját lakásuk egyhangúságánál vagy a teljes izoláltságnál mindenképpen többre vágynak.

Hozzánk a laptopon kívül semmit sem kell hozni, ha valaki dolgozni szeretne. Segítünk, hogy egy kétfős megbeszélés vagy egy nagyobb rendezvény is úgy legyen felszerelve, mintha egy irodában lennél és abban is, hogy a szakmai eseményeinken lépést tudj tartani a rohanó Margit körúttal és a folyamatosan változó világgal” – fogalmaz Pozsgai Brigitta, az alapítók egyike.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KLIQ Coffice (@kliq_coffice) által megosztott bejegyzés


A Margit körúton lévő kávézó, amely tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, ideális bázis lehet mindazok számára is, akik most kezdik a nagybetűs életet és még keresik az irányt az útelágazások sűrűjében. A hely tulajdonosainak ugyanis nem titkolt célja, hogy egy olyan lüktető közösségi teret is építsenek, ahol a rendezvényeken, workshopokon keresztül mindig új tudásra lehessen szert tenni egy inspiráló közegben.

A Kliq Coffees and Offices-ba nem csak akkor érdemes betérni, ha éppen egy gyors emailt írnál, vagy össze kéne állítanod egy klassz prezentációt és jól esne mellé egy kávé, itt ugyanis mindig történik valami plusz is. Könyvklub, kiállítás és kerekasztal beszélgetések is várnak, ráadásul nemcsak felszínes témák feszegetésre kell számítani, hanem olyan, sokakat érintő kihívásokról is, mint például a személyes márkaépítés, a streaming, mint kiugrási lehetőség, vagy az öltözködés és az előítéletek „kapcsolatáról”.

Mehetsz akkor is, ha társasjátékozni van kedved, ha magányos vagy és egy kis társaságra vágysz, vagy ha éppen többen vagytok, de egy nyugodt, minőségi helyre vágytok, ahol kicsit kiszabadulhattok a mindennapok óriási csatazajából.

Alapvetően nagyon bejött nekem a home office, szeretem, hogy én magam osztom be, és uralom az időmet. Viszont néha kell is, és jól is esik, hogy felöltözzek, olyankor beülök ide, és úgy vagyok egyedül, hogy nem vagyok egyedül. Ugyanúgy végzem a munkámat, akár még beszélgetnem sem kell senkivel, de a lehetőségem megvan arra, hogy közösségben legyek. Ráadásul mennyei a forró csoki és nem kell folyamatosan rendelnem valamit, csak azért, hogy ne érezzem magam kellemetlenül, ha éppen órákig itt vagyok” – mondja Alexa, aki szabadúszó grafikusként dolgozik és rendszeres vendége a kávézónak.

A munka mellett teljesen természetes, hogy meg is éhezel, szerencsére ezt a problémát is hamar orvosolhatod. A menükínálatban hazai pörkölésű kávékülönlegességek, minőségi alapanyagokból készült friss bagelek, szendvicsek, vegán mártogatósok szerepelnek, de egy esélyt mindenképpen érdemes adni a pillecukros forró csokinak is.

Nyitókép: Kliq Coffees and Offices

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: