Usain Bolt Magyarországra érkezett – új figurával bővült a Madame Tussauds Budapest

Minden idők leggyorsabb emberének viaszmása az Atlétikai Világbajnokság idejére érkezett Isztambulból Budapestre.

A Madame Tussauds Budapest az Atlétikai Világbajnokság idejére kapja kölcsön a sprinter figuráját, hogy ezzel is tisztelegjen a sportolói teljesítmény előtt. A világsztár annak idején kikötött cipőfűzővel is világcsúcsot futott, Mickey Rourke-ot hagyta nyerni a kocsma előtt, híres győzelmi pózát pedig az amerikai elnök is utánozta.

Két hónapig vendégeskedik Budapesten

Különleges szomszédot kap Budapesten Brad Pitt, Tom Cruise vagy éppen Steven Spielberg. Augusztus 10-től találkozhatnak a látogatók Usain Bolt viaszmásával. A bábú az isztambuli kiállításról érkezik és a világbajnokság záróünnepsége után is marad, várhatóan október végéig. A világ legújabb Madame Tussauds kiállítása májusban nyitotta meg kapuit Budapesten, és az 51 figurából álló gyűjtemény most ideiglenesen 52-re bővül.

Igazi rekorder

Usain Bolt a világ leggyorsabb embere és a földkerekség egyik legsikeresebb sportolója.

A jamaikai futó nyolc olimpiai bajnoki címet, tizenegyszeres világbajnok, valamint a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója is egyben. Igazi popkulturális figura: Heidi Klum is bulizott vele, Mickey Rourke pedig versenyt futott ellene egy bár előtt. Hajnali négy volt és Rourke nyert.

Fotózkodni is lehet a viaszbábúval

Usain Bolt viaszmása két hónapig lesz látható Budapesten. Fotó: Madame Tussauds Budapest

A Madame Tussauds-ban az ikonikussá vált „villám pózban” fotózkodhatnak a sportlegendával a rajongók. Emberek milliárdjai ismerkedtek meg ezzel a testtartással, amikor a 2008-as pekingi olimpián az egyik kezét hátrahúzva, a másikkal az ég felé mutatva ünnepelt. Ezen az olimpián a 100 és a 200 méteres számot is világcsúccsal nyerte Bolt, ráadásul a rövidebb táv esetében kikötött cipőfűzővel és úgy, hogy az utolsó métereken már a győzelmét ünnepelte. 2012-ben Londonban, majd 2016-ban Rio de Janeiroban is sikerült mindkét számban megvédenie a címét, valamint a váltó tagjaként is nyert két aranyat.

A jellegzetes testtartás

Az ünnepi póz idővel az erő és a kitartás szimbólumává vált. Olyannyira kultikus lett ez a testtartás, hogy a Jamaicába látogató Barack Obama is villámként pózolt Usain Bolttal, sőt, a magyar korcsolyaválogatott is így ünnepelte a dobogón, hogy megszerezte hazánk első – és máig egyetlen – aranyát a téli olimpiák történetében. Usain Bolt 2017-ben visszavonult, gyermekeit Olympia Lightning (Olimpiai Villám), Thunder Bolt (Villámcsapás) és Saint Leo Bolt nevet kapták.

„Usain Bolt nemcsak az atlétika, hanem a teljes sportvilág egyik legnagyobb sztárja, aki milliókat motivál szerte a világon. A budapesti Atlétikai Világbajnokság tiszteletére kértük kölcsön a figurát az isztambuli Madame Tussauds-ból. Jelenleg két kiállításon, Londonban és Isztambulban látható a sportoló viaszmása, mindkét helyszínen rengetegen fotózkodnak Bolttal az ikonikus villám pózban. Reméljük, hogy a hazai és a nemzetközi vendégek is szívesen találkoznak majd vele” – mondta Óhidi Zsuzsanna, a Madame Tussauds Budapest operatív igazgatója.

Forrás és képek: Madame Tussauds Budapest

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: