Új frizurára vágysz? Inspirálódj a legmenőbb sztárokkal, akiknek frufrujuk van

Dakota Johson, Taylor Swift, Anne Hathaway és Heidi Klum is a frufrura esküszik!

A frufru egyre népszerűbb manapság, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a legnagyobb sztároknak is van. Sőt, ma már pót frufrut is lehet kapni, hogy annak is lehessen, aki nem annyira bátor, hogy be merje vállalni. De miért ekkora ügy egy ártatlan frufru? Biztos, hogy ehhez számtalan régi és rossz beidegződés is társul, amikor gyerekkorban a praktikumot előtérbe helyezve, szinte minden kislánynak rövid volt a haja elől. A frufru már régen túlmutat csak az észszerűségen, külföldön például vannak olyan fodrászszalonok, ahol egyéni tanácsadással kötik össze ezt a „komoly” döntést.

Kis lépés, nagy változás

Úgy tűnhet, hogy néha túl nagy ügyet kreálunk ebből a pár nyisszantásból, de való igaz, hogy érdemes átgondolni a kérdést. „Egy frufru akár csodákra is képes, teljesen megváltoztathatja a megjelenést. Nincsen ebben semmi túlzás, volt olyan vendégem, akit a férje sem ismert meg elsőre, miután elől levágtam a haját. Sok nőnek lételeme a folyamatos változás vagy a megújulás, de ha hirtelen frufrut kérnek, mindig megkérdezem, hogy milyen okból szeretnének változtatni. Ha ugyanis valamilyen lelki oka van, vagy csak hirtelen felindulásból, akkor mindig arra kérem őket, hogy aludjanak rá egyet. Mert a jó frufruhoz nem elég csak a döntés, azt viselni is tudni kell. Akkor is, amikor a forgó miatt nem úgy áll majd reggel, mint ahogy kisétált a kész frizurával a szalonból, és akkor is, amikor a vízparton zavar, de nem tudod összekötni” – mondja Jakab Alfréd fodrász, hogy miért érdemes átgondolni ezt az aprónak tűnő döntést, azért, hogy két nap múlva ne bánjuk meg.

A frufru többféle lehet, így, aki csak kacérkodik vele annak érdemes először az oldalra választott, hosszabb fazonnal kezdeni a változást. S ha tetszik, csak akkor vágatni rövidebbre. Mert a rövid, formázott frufru teljesen új hangsúlyt és karaktert ad az arcnak, ezért kiváló lehetőség, ha csak egy kisebb változtatást szeretnél a megjelenésedben.  A fodrászoddal pedig azért is érdemes alaposan átbeszélni a kérdést, hogy ne érjen csalódás, ha nem olyan lesz a hatás, mint amit a Pinteresten látva elképzeltél. Ha barna vagy, akkor ne keress szőke hajú frizurát mintának, és ha a hosszúságán nem szeretnél változtatni, akkor ne rövid hajú fazont keress, amelyiknek csak a frufruja tetszik. Azt viszont mindenképpen érdemes belekalkulálni, hogy a frufru rendszeres vágást igényel, és nem érdemes otthon, magadnak kísérletezni vele.

Sztárok, akinek védjegyükké vált a frufrujuk

Dakota Johnson

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DAKOTA JOHNSON (@dakota.johnson._) által megosztott bejegyzés


Az amerikai származású színésznő, akár a szülei (Don Johnson és Melanie Griffith) révén is lehetne ismert, de saját jogán lett méltán népszerű. Pályáját gyerekszínészként kezdte, már tízévesen egy vígjátékban szerepelt együtt az apjával. Sok kortársával ellentétben gyerekkora óta töretlen a karrierje, semmilyen árnyék nem vetült az életútjára. Már kislányként is volt frufruja, ez sem változott az elmúlt évtizedekben.

Taylor Swift

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Taylor Swift (@taylorswift) által megosztott bejegyzés


A country-pop műfaját képviselő énekesnő egészen rendkívüli karriert tudhat magáénak: 11 Grammy-díjjal büszkélkedhet, és miután még mindig csak 32 éves, valószínűsíthető, hogy itt nem is fog megállni. Többnyire vállig érő haját néha megnöveszti kicsit hosszabbra, a frufruból viszont soha nem enged, az minden hossznál része a frizurájának. Férfiak tekintetében nem ennyire hűséges, a híres zenészek közül kilenccel is volt már komolyabb kapcsolata.

Anne Hathaway

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anne Hathaway (@annehathaway) által megosztott bejegyzés


Több közönségkedvenc filmben, köztük a Neveletlen herecegnő-ben és a Meztelen mennyország-ban is szerepelt, de nagybetűs sztárrá Az ördög Pradát visel című, ma már kultikusnak számító filmbeli alakítása után vált. A történetben nyomon követhető, ahogy a csetlő-botló gyakornokból valódi divatikon születik. Természetesen frufruval.

Heidi Klum


A német származású, még az 50. életévéhez közel is a topmodellek közé tartozó Heidi édesanyja fodrász volt, akinek köszönhetően korán megtanulta, hogy melyik frizura áll jól neki. Bár az elmúlt évtizedekben munkái miatt (is) sokat kísérletezett a hajával, úgy tűnik a frufru mellett ő is tartósan letette a voksát. A csinos szőkeség az America’s Got Talent zsűrijének tagjaként is minden alkalommal elkápráztatta a közönséget mesés hajkölteményével és frizurájával.

Nyitókép: James Devaney/WireImage

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: