Új könyvnek örülhetnek a Harry Potter-rajongók

A Bloomsbury Children’s Books könyvkiadó bejelentette, hogy október 15-én "Karácsony a Roxfortban" címmel új Harry Potter-kötet érkezik.

J.K. Rowling Harry Potter kalandjairól szóló történetei legtöbbünk gyermekkorát igazán varázslatossá tették, így nem is meglepő, hogy a Potter-őrület még 2024-ben is releváns. Ugyanis nemcsak mi, hanem az utánunk következő generációk is szívesen merülnek el ebben a varázslatos világban, így a Bloombury biztos sokak karácsonyát teszi majd szebbé az idén megjelenő könyvével.

(Fotó: Animus Kiadó Facebook)

Karácsony a Roxfortban

Ez lesz a címe annak a kötetnek, mely J.K. Rowling – Harry Potter és a bölcsek köve című könyvében érintett karácsonyt mutatja majd be. Ziyi Gao illusztrátor zseniális műveinek köszönhetőn pedig nem feltétlen csak a fantáziánkra kell majd hagyatkozni, hogy beleképzelhessük magunkat Harry első, a Roxfort Boszorkány– és Varázslóképző Szakiskola falai között eltöltött ünnepének hangulatába. Ugyanis, mint oly’ sokan, a pekingi művész is igazi Harry Potter-fan. Igaz, roxforti felvételi levelet ő sem kapott, bár biztosak vagyunk abban, hogy ennek a felkérésnek is legalább annyira örülhetett.

(Fotó: Bloomsbury)

Ziyi Gao rajzain keresztül igyekezett a lehető legjobban átadni ennek az ünnepnek a hangulatát. Az illusztrátor, a saját karácsonyi élményeit is műveibe szőve, kicsiket és nagyokat egyaránt elkápráztató világot vitt a vászonra.

(Fotó: Bloomsbury)

Mandy Archer, a Harry Potter Publishing vezetője is izgatottságát fejezte ki a projekt iránt és azt is elmondta, hogy a frissen megjelenő könyv is bizonyítja, ez a történet örök, és szeretné, ha a könyv sok család karácsonyi hagyományának részévé válna. Persze, a kötet megjelenését óriási kampány kíséri majd, így azt is alig várjuk, hogy láthassuk, milyen reklámokkal és közösségi média kezdeményezésekkel bűvölnek majd el minket az ünnepi időszak előtt.

Jó hír a magyar rajongóknak

A legjobb az egészben pedig az, hogy a J.K. Rowling könyveinek magyarországi kiadásáért felelős Animus Kiadó a nemzetközi bejelentéssel egyidejűleg leleplezte a hazai borítót is. Ez utóbbi pedig nem is jelenthet mást, minthogy nekik köszönhetően mi is igencsak hamar kezünkben tarthatjuk majd ezt a mesésen illusztrált történetet. A kiadó posztjának tanúsága szerint pedig érdemes lehet nyitva tartani a szemünket, hiszen további meglepetéseket is sejtetnek bejegyzésükkel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Animus Kiadó (@animuskiado) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Animus Kiadó Facebook
Forrás: The Rowling Library

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: