Új névvel lépne ki apja árnyékából Malia Obama

Az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnökének lánya nem vezetéknevének köszönhetően szeretne érvényesülni választott karrierjében.

Barack Obama elsőszülött lánya, Malia nemrégiben elsőfilmes rendezőként debütált a Sundance Filmfesztiválon, azonban nevét hiába is keresnénk a bemutatott alkotások stáblistáin. A lány ugyanis szeretné maga mögött hagyni szülei hírnevét és tehetségének köszönhetően, mindenféle pozitív vagy negatív előítélet nélkül kíván karriert építeni a showbizniszben. Utóbbiak értelmében tehát az Obama szóba sem jöhet nála, már ami a művésznevét illeti.

Malia a The Heart című rövidfilm rendezőjeként nemcsak első közönségnek szánt alkotását mutatta be, hanem új nevéről is lerántotta a leplet. Innentől kezdve, mint Malia Ann jelenik majd meg a stáblistákon. Sokak szerint – és szerintünk is – dicséretre méltó, hogy a sok nepo baby-vel ellentétben ő ezúttal tényleg komolyan veszi és lépéseket is tesz annak érdekében, hogy ne édesapja és édesanyja hátszelét felhasználva építgesse karrierjét. Természetesen azért bőven akadnak olyanok, akik méltatlankodva fogadták bejelentését, szerintük az, hogy más nevet választ, semmivel sem befolyásolja azt a tényt, hogy az Egyesült Államok korábbi elnökének lányaként, bizonyos esetekben, pozitív diszkrimináció érheti.

Azonban Malia Obama, akarjuk mondani Malia Ann eddig is komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy saját érdemei alapján ítéljék őt meg. Már a középiskolai évek alatt is érdeklődött a szórakoztatóipar iránt. 2014-ben például produkciós asszisztensként dolgozott a CBS Extant című sci-fi sorozatán, 2015-ben gyakornok volt a HBO Girls című vígjátékában, majd 2017-től a Harvey Weinstein által alapított The Weinstein Company filmstúdió New York-i irodájában gyakornokoskodott. 2021-ben pedig már diplomáját is megszerezte, a Harvard Visual and Environmental Studies szakán. Tanulmányai befejezését követően íróként is kipróbálta magát, a 2023-as Swarm című horrorsorozat hét epizódját közösen jegyzi Donald Gloverrel.

Nyitókép: Dia Dipasupil/Getty Images
Forrás: Life&Style

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: