Újra piacra dobják Diana hercegné legendás pulóvereit

A Rowing Blazers nevű New York-i divatmárka nemrég mutatta be azt a kollekciót, amit a csodálatos Lady Di stílusa inspirált. Két olyan pulóver is szerepel benne, amely szinte teljesen megegyezik a korábban a hercegné által viselt darabokkal.

23 éve hagyott itt bennünket a szívek hercegnője, Diana, azonban Lady Di még napjainkban is elképesztő népszerűségnek örvend, és sokan a legnagyobb stílusikonok közé sorolják. A hercegné a mai napig inspirálja azokat, akik a ’80-as, ’90-es években rajongtak érte, de egyedisége hatással van azokra is, akik jóval a ’97-es tragédia után születtek. A Z generáció a közösségi oldalaknak köszönhetően zárta a szívébe a walesi hercegnét, ahol több profil is Diana stílusának állít emléket. Valószínűleg ők is nagy örömmel fogadták, hogy egy New York-i divatcég nemrég olyan kollekciót dobott piacra, amely a hercegné előtt tiszteleg.

Fotó: Rowing Blazers

A Rowing Blazers első női kollekciójában a twillnadrágok, gyapjú pulóverek, biciklisnadrágok, tweed blézerek és pólóingek mellett két, egészen különleges ruhadarab is helyet kapott. Az egyik egy piros, báránymintás pulcsi, amelyhez hasonlót viselt Diana 1983-ban egy lovaspólómeccsen. A Rowing Blazers ráadásul a Warm & Wonderful tervezőinek segítségével álmodta meg a ruhadarabot, vagyis azokkal a kreatívokkal közösen, akik az eredetit készítették. A W&W tervezőpárosa nem is tudta, hogy a királyi család egyik tagjának is megtetszett a pulóverük. Fogalmunk sem volt róla, csak akkor fedeztük fel, amikor a fényképe az összes vasárnapi újság címlapján megjelent” – mondta Joanna Osborne a Harper’s Bazaarnak. A cég weboldalán megtalálható információk szerint, 1994 óta most gyártották le először az ikonikus dizájnt, amelyet 240 dollárért (körülbelül 72 ezer forintért) lehet megvásárolni.

Fotó: Rowing Blazers

A másik legendás darab, a rózsaszín I’m Luxury feliratos pulóver, amelynek újragyártásához a Rowling Blazers a Gyles and George márkával fogott össze. Sokaknak ismerős lehet ez a felső, hiszen egy olyan képen viseli Diana, amely bejárta az egész világot: az 1986-ban készült fotón Diana éppen Harry és Vilmos herceggel játszik egy hintánál.

Forrás: Harper’s Bazaar
Nyitókép: Georges De Keerle/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: