Uma Thurman először beszélt arról, hogy tinédzserként abortusza volt

A Kill Bill színésznője élete ’’legsötétebb titkáról’’ mesélt, abban bízva, hogy reményt adhat a texasi jogfosztott nőknek és lányoknak, csatlakozva ezzel az alkotmányellenes abortusztörvény ellen felszólaló hírességekhez.

A tinédzserkori abortusz életem legnehezebb döntése volt, valódi kínszenvedés, és elszomorít a mai napig” – vallotta be az 51 éves Uma Thurman a The Washington Postnak adott interjújában. A hollywoodi sztár nemrég nagyon személyes és évtizedekig féltve őrzött tapasztalatát osztotta meg, mert elítéli Texas ellentmondásos abortusztörvényét. „Színészi pályafutásomat 15 évesen kezdtem, és olyan környezetben dolgoztam, ahol jellemzően én voltam az egyetlen kiskorú. Később, tizenéves koromban váratlanul teherbe estem egy olyan férfitól, aki nálam jóval idősebb volt. Akkoriban egy bőröndből éltem Európában, távol a családomtól, a karrierem kezdetén. Vívódtam, hogy mitévő legyek” – mesélte. Amikor eljött az idő, az akkor kamaszkorú színésznő egy németországi rendelőbe ment, hogy alávesse magát az eljárásnak.

Rettenetesen fájt, de nem panaszkodtam. Annyira szégyelltem magam, úgy éreztem, megérdemlem a fájdalmat.

A Kill Bill sztárja ma már háromgyermekes, boldog édesanya. Azonban úgy látja, hogy ez a fájdalmas, fiatalkori tapasztalat része volt annak az útnak, ami egy szeretettel teli élethez vezetett. „A döntés, hogy nem hordom ki azt a korán jött terhességet, lehetővé tette, hogy olyan anyává váljak, amilyen mindig is szerettem volna lenni.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Uma Thurman (@umathurman) által megosztott bejegyzés

Thurman bízik abban, hogy története reményt ad azoknak a nőknek és lányoknak, akik szégyent éreznek amiatt, hogy nem tudták megvédeni saját magukat, és nincs szabad akaratuk. A texasi abortusztörvényt mindenféle érvelés nélkül léptette hatályba a Legfelsőbb Bíróság, ami az amerikai nők emberi jogi válságának állomása. „Minden texasi nőnek és lánynak, akik félnek attól, hogy ragadozó fejvadászok üldözik és traumatizálják őket, akik felháborodnak, mert a testük jogai felett az állam veszi át a hatalmat, és mindenkinek, aki a méhe miatt kiszolgáltatottnak vagy szégyenteljesnek érzi magát – üzenem: látlak. Légy bátor. Gyönyörű vagy. A lányaimra emlékeztetsz” – mondta a színésznő.

Az amerikai igazságügyi minisztérium a törvény életbelépése óta azon dolgozik, hogy megtámadja az alkotmányellenes törvényt, és megvédje a nők saját testükhöz, illetve a terhesség megszakításhoz való jogát.

Forrás: people.com
Nyitókép: Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: