Unalmas, de szexi randipartner, akihez csak a külseje miatt ragaszkodunk? Ismerős?

A jelenségnek neve is van: White Clawing

Ma már nem is az a legnehezebb, hogy találj valakit, akivel szívesen megismerkednél, hanem hogy lépést tarts a legújabb randizási kifejezésekkel! Mutatjuk az idei év trendjeit!

Ha ismerkedésről van szó, gyakorlatilag folyamatosan kapkodhatjuk a fejünket, ugyanis szinte hetente új kifejezések terjednek el a neten, amikkel szingliként érdemes képben lennünk. Mire megtanultuk, és elfogadtuk, mi is az a ghosting, már fel is bukkant az ennél pár fokkal még kellemetlenebb curving is – a sornak pedig még messze nincs vége! Amikor beütöttem a keresőbe, hogy mik (lesznek) 2020 randi-trendjei, egészen hosszú listára akadtam.

Szóval ne lepődj meg, ha az alábbi kifejezéseket hallod:

  • Cause-playing: amikor véget ér az alkalmi kapcsolatod, de a srác előbb vagy utóbb visszakúszik hozzád, hogy szívességet kérjen – például, hogy segíts promózni a zenekarja koncertjét.
  • Eclipsing: amikor átveszed a párod hobbiját és érdeklődési köreit – sőt, úgy teszel, mintha mindig is imádtad volna őket. (Pedig igazából gyűlölöd a Trónok harcát.)
  • White Clawing: amikor olyannal randizol, akit unalmasnak – azonban nagyon szexinek találsz.
  • Yellow Carding: amikor felhívod valakinek a figyelmét arra, hogy nem megfelelően viselkedett egy találkozón – vagyis sárga lapot adsz neki.
  • Dial Toning: amikor valaki megadja neked a számát, aztán minden hívásodat és üzenetedet ignorálja – azaz már előre ghostingol téged.

Míg a legtöbb trend magáért beszél, van egy közöttük, amit érdemes egy kicsit alaposabban körüljárnunk – ez pedig a White Clawing.

Miért vonzó az, aki nem érdekes?

Először is érdemes tisztázni, hogy a jelenség egy olyan ízesített, alkoholos szódáról (olyasmi ital ez, mint nálunk a fény) kapta a nevét, ami a felszínen nagyon csábítónak tűnik, de amint elkezdi inni az ember, kiderül, hogy borzalmasan rossz. Így már világos a párhuzam a randizással, igaz? Felmérések szerint elég sokan alkalmazzák ezt a módszert a társkeresők között, és persze emögött is van egy lélektani magyarázat: ha olyannal találkozgatsz, akit nagyon dögösnek találsz, attól magadat is sokkal vonzóbbnak látod, különösen akkor, ha önbizalomhiányos vagy. Legyünk őszinték: ha egy szexi pasival mész a céges vacsorára, és mindenki téged irigyel majd, az azért fel tudja turbózni az ember önbizalmát.

Azt is fontos hozzátenni, hogy a legtöbben maguk előtt is tagadják, hogy White Clawingolnak, legalábbis az ismerkedés elején mindenképpen. Hiába tudod a szíved mélyén, hogy nem tetszik a srác személyisége, esélyt akarsz neki adni, mert nem tudod elengedni a külsőségek, vagy a szuper kémia miatt. Sőt, meg akarod győzni magad arról, hogy odavagy érte. A jelenség egyik leggyakoribb oka az, hogy sokan annyira félnek az egyedülléttől, hogy inkább maradnak egy olyan személlyel egy kapcsolatban, aki nem hozzájuk való. Különösen igaz ez azokra, akik nemrég túlestek egy olyan szakításon, ami miatt bizonytalanná váltak. Szóval ha épp kihevernél egy szívfájdalmat, könnyebben beleeshetsz a White Clawing csapdájába, mert reményt adhat neked, hogy egy szexi pasi érdeklődik irántad.

Tenni, vagy nem tenni?

Felmerül a kérdés, hogy etikus-e 2020 egyik leggyakoribb randizási trendje. Nos, ha őszintén megbeszéled a másikkal, hogy nem vágysz komoly kapcsolatra – és ő sem ezt keresi benned, akkor nem okozhatsz sérülést neki. Azonban ha nem egy oldalon álltok ebben a kérdésben, akkor vess véget a románcnak, és lépj túl, hogy ne okozz fájdalmad a srácnak.

Viszont még ha egyet is értetek, akkor is át kell gondolod, hogy egy White Clawing kapcsolat tényleg az-e, amit igazán akarsz? Ugyanis ha titkon szeretnéd majd megtalálni az Igazit, akkor ez csak egy megalkuvásos fejezet a szerelmi életedben, amivel értékes időt pazarolsz a társkeresésben – hiszen a külsőségekre fókuszálsz, ahelyett, hogy megkeresnéd azt, akivel komolyan el tudod képzelni a jövőd. Idővel ugyanis eltűnik az izgalom, és a rajongás, amit a kívülről tökéletes párod miatt éreztél, és a valódi kötődés hiánya megöli majd a kezdeti érdeklődést. Ekkor már nem fogod tudni titkolni a valódi érzéseidet…

Nyitókép: pixelfit/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: