5 ünnepre hangoló program Budapesten, amit idén is nyugodtan betervezhetsz

A karácsonyi hangulatról idén sem kell lemondanod.

A koronavírus-járványnak köszönhetően ez a karácsony teljesen más lesz, mint amit az eddigi években megszokhattunk. De attól még nem kell teljesen lemondanod róla, sőt van néhány olyan kinti program idén is, ami kellőképpen ünnepi hangulatba hoz és közben még ki is mozdulsz. Ezekből gyűjtöttünk össze ötöt!

Villámlátogatás a Zsebibe

A Bartók Béla út újdonsága az az adventi pop-up üzlet, ami egy pillanat alatt hoz karácsonyi hangulatba köszönhetően a csodálatos berendezésének. A Déryné tulajdonosának, Kovács Kristófnak (és mentett kutyájának, mivel az ő nevét kapta az új hely) hála az imádnivaló kávézóban és pékségben, a Zsebiben is beszerezheted a közelgő ünnep kötelező tartozékait: ínycsiklandó kalácsokat, bejglit, sőt még fűszeres forralt bort is kérhetsz elvitelre!

Zsebi
Fotó: @zsebibudapest/Instagram

Egy falat ünnep: markolj fel egy bejglit a Dolcissimában!

Ha karácsonyi ízvadászatot tartanál, akkor a harmadik kerület olasz gyöngyszemét, a Dolcissimát sem érdemes kihagynod a sorból. A hangulatos kis cukrászdában ebben a pillanatban is olyan isteni ízkombinációkat próbálnak ki, mint a mandulás-citromos, vagy a diós-vörösàfonyás-rozmaringos bejgli. Csak tudj választani! Rendelésedet akár online is leadhatod.

Dolcissima
Fotó: Dolcissima/Facebook

Túra a Pilisben

Számtalan olyan helyet és túraútvonalat tudnánk felsorolni, ahol egy hatalmas sétát tehetsz akár egyedül, akár a pároddal vagy a családdal, de az egyik különleges kedvencünk az a Dömösről induló túraútvonal, amely a Prédikálószék-kilátóhoz visz fel, ahonnan pazar kilátás nyílik a Dunakanyarra. De valójában mindegy, hogy merre veszed/veszitek az irányt, akár a közeli park is alkalmas lehet arra, hogy tégy egy kiadós sétát, sőt akár még néhány termést is begyűjthetsz, amiből aztán otthon ünnepi lakásdekorációt készíthetsz.

Prédikálószék
Fotó: @sir_dronealot/Instagram

Karácsonyi kerámiák beszerzőkörútja

November 14-től egészen december 13-ig minden szombaton és vasárnap szeretettel várnak az Apacuka ceramics-ban Budapesten a hatodik kerületben, a Bajnok utcában. A helyszínen egyedi mintázatú és akár vicces feliratos tányérokat, vagy bögréket és tálakat is vásárolhatsz. Ugorj be egyik hétvégén és szerezd be a kedvenc karácsonyi kerámiádat, ami akár ajándék gyanánt is szuper!

Apacuka ceramics
Fotó: apacukaceramics.hu

Utazás a Zugligeti Libegőn

A BKK a decembert a gyerekek hónapjának nevezte ki, így az ünnephez közeledve az idén 50 éves Zugligeti Libegőn is kedvezményes áron utazhatnak. A János-hegyen működő függővasút a hét minden napján nyitva tart, üléseiből csodálatos kilátás nyílik a városra. A felső végállomásától nem messze található az Erzsébet-kilátó, ami szintén megér egy kirándulást.

Zugligeti Libegő
Fotó: Zugligeti Libegő/Facebook

Nyitókép: Jacobs Stock Photography Ltd/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: