Öltözz ünneplőbe! 6 ragyogó stílus, amivel a karácsony és a szilveszter sztárja lehetsz

Nyakunkon a karácsony és a szilveszter, úgyhogy ideje elgondolkodni azon, milyen szettben kápráztatjuk el ismerőseinket. Íme, néhány stílus, amellyel biztosan nem lőhetsz mellé.

Családi vacsora vagy egy szilveszteri buli a barátokkal? Ebben az esetben nem számít, hiszen az ünnepek alatt mindannyian szeretjük egy kicsit kicsípni magunkat. A klasszikus LBD, azaz kis fekete mellett azonban számos más stílus és trend rendelkezésünkre áll, hogy a karácsonyfa mellett vagy a szilveszteri diszkógömb alatt magunkra vonjuk a figyelmet. A legnagyobb divattervezőknek köszönhetően idén néhány népszerű trend és slágerszín is visszatért, de emellett a fenntarthatóság is fontos szerepet kaphat a tökéletes ünnepi szett megtalálásakor. Amennyiben még keresed a tökéletes ruhát, íme néhány trend, amely inspirációt nyújthat.

Hófehér táj híján hófehér ruha

ünnepi ruha
Termékek: Nadine mini dress (bal) For Love and Lemons 93 300 Ft, Shannon dress (jobb) Cult Gaia 517 600 Ft, Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Sajnos az elmúlt években karácsony napján nem sokszor ébredtünk a hótakaróval borított táj látványára. Egyelőre idén sem látunk erre sok esélyt, de attól függetlenül, hogy a természet nem öltözik fehérbe mi még megtehetjük. Egy tetőtől talpig fehér szettben biztosan minden szem rád szegeződik majd a karácsonyi vacsorán, illetve a szilveszteri partin is. Előbbihez egy egyszerű fehér cigaretta- vagy palazzo nadrág is bőven megfelel, de ebben az esetben válassz egy különleges szabású vagy anyagú felsőt. Ha szilveszter napján is a fehérre szavaznál, akkor jöhetnek a különleges szabásvonalak, kivásások és a csillogó alapanyagok is.

Ha advent, akkor bársony

Termékek: Leonie ruha (bal) Reformation 133 696 Ft, Ráncolt bársonyruha (jobb) Mango 9995 Ft, Fotó: @louloudesaison/Instagram

Az ünnepi időszak bársonyért kiált – teljesen mindegy, hogy nadrág, felső, ruha vagy kiegészítő formájában jelenik meg ez az alapanyag a szettedben, garantált, hogy a karácsonyi hangulat nem marad el. A bársonyv elképesztően sikkes külsőt kölcsönöz, ezért nyugodtan párosíthatod merész megoldásokkal is – egy felhasított szoknya vagy egy mélyen dekoltált felső mellett sem kelt közönséges megjelenést.

Csillogásból sosem elég

Termékek: Aszimmetrikus ruha (bal) Zara 9995 Ft, Flitteres body (jobb) H&M 6495 Ft, Fotó: @negin_mirsalehi/Instagram

Csillagszóró, tűzijáték és messziről csillogó flitteres ruhák – a decemberi partik elmaradhatatlan hozzávalói. A metálfényű és a flitteres ruhák a karácsonyi ebéden és a szilveszteri ereszdelahajamon is megállják a helyüket, csak ügyesen kell bánni a feltűnő ruhákkal. Amíg a család társaságában érdemes egy csónaknyakú és/vagy hosszú ujjú ruhát választani, addig az év utolsó napján nyugodtan leteheted a voksod egy merészebb szabás mellett is.

Főszerepben a „zöld” ruhák

Termékek: Geri E. ruha (bal) Valentin Szarvas 77 990 Ft, (jobb) Jenna ruha 37 990 Ft, Fotó: @nanushka/Instagram

Amennyiben az ünnepek alatt sem szeretnél lemondani a fenntarthatósági szempontokról, akkor válassz hazai tervezőktől vagy olyan divatmárkáktól, amelyeknek az életében fontos szerepet kap ez a szemléletmód. Az ismert magyar designerek mellett érdemes felkutatni a frissen végzett hallgatók, illetve a pályakezdő tervezők oldalait is – ezzel nemcsak az ő karrierjüket támogathatod, hanem garantáltan olyan ruhában jelensz meg az ünnepi összejöveteleken, amely minden vendég figyelmét felkelti. Természetesen a nemzetközi weboldalakon is találsz olyan termékeket, amelyeknél igyekeztek figyelni a fenntarthatóságra – de ne feledd, a szállítás, mindenképp plusz ökolábnyommal jár, vagyis csak akkor vedd meg ezeket a ruhákat, ha nem csak egyetlen alkalomra szeretnéd viselni őket.

Az ünnepek trendszíne: a burgundy

Termékek: Bársony midi (bal) Reformation 133 696 Ft, Aszimmetrikus midi (jobb) Zara 8995 Ft, Fotó: @hayleylarue/Instagram

Akár a bársony, úgy a burgundy szín is azonnal az eleganciát, az előkelő megjelenést juttatja az eszünkbe. Nem véletlen, hogy ez az árnyalat az adventi időszakban eszméletlenül népszerű, hiszen egyszerre ragadja meg az ünnepek nosztalgikus és előkelő hangulatát. Ráadásul a burgundy rendkívül sokszínűen beépíthető az öltözékedbe – egy burgundy bőrnadrágnál nehezen tudunk menőbb dolgot említeni, egy bársony vagy selyem ruha pedig elképesztően elegánssá teszi a szettedet.

Power suit: az év bármely időszakában, így decemberben is zseniális választás

Termékek: Bársony öltönyszett (bal) Zara 29 995 Ft + 19 995 Ft, Bézs öltönyszett (jobb) Mango 29 995 Ft + 15 995 Ft, Fotó: @sasha.mei/Instagram

Yves Saint Laurent-nak hála a női nadrágkosztüm már a 60-as évek óta jól ismert fogalom. Amíg régen az egyszerű, kifejezetten férfias öltönyszetteket általában csak az üzletasszonyok viselték, addig napjainkban már egyre többen szereznek be egy power suit-ot. Az Etro, Gabriela Hearst és a Gucci példáján felbátorodva a fast fashion márkák is legyártották saját színes nadrágkosztümjeiket, így bőven van miből válogatnunk.

Nyitókép: cottonbro/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: