Ha egyszerű és finom reggeli a cél, sokszor dobunk össze szendvicset, de jöjjön most egy villámgyors édes, liszt- és tejmentes alternatíva, ami nemcsak elég energiát ad a naphoz, hanem mindenki meg is nyalja utána a tíz ujját!
A reggeli rohanásban a legtöbb háztartás konyhapultján legfeljebb egy-két szendvics készül el (jó esetben), ami azért valljuk be, elég unalmassá tud válni. Arról nem is beszélve, milyen fokozatra tud kapcsolni a gyerekek és gyermeklelkű felnőttek síránkozása, amikor kiderül, hogy nem édes reggeli készült. Ezek a dolgok persze, nálunk is pont így mennek, és bár a férjem sokszor veszi vállára a reggelikészítés keresztjét (amikor nálunk van a lánya), azért néha én is szeretem meglepni őket valami finomsággal. Előny, ha a szokásosnál picit extrább, de ezzel együtt ne kelljen órákat a konyhában tölteni. És mivel a liszttel óvatosan bánok, sima tejet pedig nem fogyaszthatok, a liszt- és tejmentes alternatívák közt nézelődve találtam rá az alábbi receptre, ami a kipróbálása óta bizony, visszatérő vendég lett a konyhánkban. Elkészítése nagyon egyszerű, mindössze három hozzávalóra lesz szükséged hozzá (ha az olajat és a fahéjat nem számítjuk). Emellett nagyon egészséges és amikor kész, még tetszés szerint felturbózhatod. Íme, egy egyszerű és finom reggeli receptje: banános zabpalacsinta 15 perc alatt!
Egyszerű és finom reggeli alternatívát keresel? Ezt a banános zabpalacsintát imádni fogod!
Hozzávalók:
- 3 banán
- 2 tojás
- 3 evőkanál zabpehely
- csipet fahéj
- a sütéshez pár csepp olaj
Elkészítés:
Hámozd le a banánok héját, majd a háromból kettőt szelj fel kb. félcentis szeletekre, és tedd félre pár percre. A harmadikat villával nyomkodd pépesre, majd add hozzá a két tojást, és keverd el jól. Jöhet hozzá három evőkanál zabpehely és egy csipet fahéj (opcionális), amivel keverd addig, míg egynemű masszát kapsz. Ha kész, vedd elő a serpenyődet, kend ki olajjal (olívaolaj is jó), és mehetnek bele a banánszeletkék, szépen egymás mellé téve. Öntsd rájuk a masszát, és egy kanállal egyengesd el. Fedő alatt, kis lángon süsd 10 percig, majd egy tányér segítségével fordítsd meg, ahogy a videóban látod.
Ha kész, és ügyesen sikerült visszahelyezned a serpenyőbe, még pár perc sütésre lesz szükség, mielőtt teljesen elkészülne a legegészségesebb és legfinomabb banános zabpalacsinta, amit valaha kóstoltál! Egy kis mézzel, gyümölccsel vagy házi mogyorókrémmel isteni, de ezek nélkül, magában is finom, ráadásul egészséges és tápláló is. Az elkészítése pedig tényleg legfeljebb csak pár perccel igényel több időt, mint amikor szendvicset készítesz.
Nyitókép: Getty Images