Bye-bye, töredezett haj: íme, egy szuper stradolás utáni hajrutin 3 lépésben!

Egész nyáron egészséges hajat szeretnél, amit sem a medence, sem a tenger vize nem tesz szárazzá és töredezetté? Akkor ez a 3 egyszerű lépésből álló úszás utáni hajrutin neked szól.

Itt a nyár, aminek természetes velejárója, hogy egyre több időt töltünk a vízben. Ám ezzel sajnos nemcsak kellemes dolgok járhatnak együtt. Előfordulhat például, hogy úszás után extra száraznak és nehezebben fésülhetőnek érezheted a hajad, akár medencében, akár sós vízben pancsoltál.

De még mielőtt beletörődnél, hogy ez már egész nyáron így marad, vagy pánikszerűen hívnád a fodrászodat, hadd segítsünk. Egy szuper úszás utáni hajrutint ajánlunk most a figyelmedbe, amellyel megelőzheted a hajad kiszáradását és töredezését.

úszás utáni hajrutin nyáron, fotó: Getty Images, EyesWideOpen / Contributor
A hajad hálás lesz érte, ha betartod ezt a 3 lépésből álló úszás utáni hajrutint. Fotó: Getty Images, EyesWideOpen / Contributor

Úszás utáni hajrutin nyárra, 3 egyszerű lépésben

1. Hogy a strand ne viselje meg annyira a fürtjeidet, érdemes már úszás előtt felkészíteni egy apró kis trükkel. Ez pedig nem más, mint az olajozás. Néhány csepp hajolajat dörzsölj szét a tenyereden, majd simítsd át vele a tincseidet. Ha épp nincs nálad hajolaj, egy kis tiszta, klórmentes víz is megteszi. Erre azért van szükség, mert ha a hajad magába szív némi tápláló olajat vagy tiszta vizet, akkor már jóval kevesebb sós vagy klóros vizet tud felvenni. Ennek köszönhetően pedig kevésbé sérülhet a szerkezete.

2. Csábító az a dinnyeszelet meg az a hűs limonádé rögtön úszás után, ugye? De ahelyett, hogy a vízből kiszállva azonnal leülnél falatozni vagy iszogatni, érdemes pár percre beállni a zuhany alá és alaposan leöblíteni a hajad. Minél később teszed ezt meg, annál több klóros vagy sós vizet szívhat fel. Ha pedig így szárad meg, fakóbbnak, élettelenebbnek is tűnhet a frizurád.

3. Hidratálni, hidratálni, hidratálni. Ez akár az új vízparti mantrád is lehet, mert hogy ezzel teheted a legtöbbet a hajszálak egészségének megőrzéséért. A hidratálás helyes menete a következő: miután hajat mostál és használtad a kedvenc balzsamodat, jöhetnek a hajban maradó hajápolószerek. A svéd Maria Nila márka értékes argánolajat tartalmazó, hidratáló hatású hajolaj, hiszen hatékonyan hidratálja a hajat.

True Soft Argan Oil_MariaNila
True Soft Argan Oil, Maria Nila 9 290 Ft

Ha a fejbőrödnek is jólesne egy kis extra gondoskodás, próbálj ki egy fejbőrápoló szérumot. És végül, az úszás utáni hajrutin zárásaként a gubanctalanításnál se feledd, hogy tincseidet lassan és finoman fésüld, mert a durva bánásmód is töredezéshez vezethet.

Forrás: MindBodyGreen.com
Fotó: Margot Pandone /Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: