Utazás önmagaddal: magas frekvenciák, új perspektívák, csodás helyek

Utazni nemcsak a Föld középpontja felé, hanem önmagad felé is lehet, sőt néha kell is. Ha úgy érzed, egy időre itthagynál csapot-papot, akkor csodás önismereti utakat ajánlunk

Bár azt mondják, olyan életet kell teremteni, amelyből nem akarunk elmenekülni, azért valljuk be, időnként nem árt egy kis környezetváltozás. Pláne olyan esetekben, ha az ember valamit fel szeretne dolgozni: az egyedüli utazás olyan élményeket teremt, amellyel egyből más perspektívát kapnak a dolgok, és ezáltal a megoldás is könnyebbé válik. Európa sokféle elvonulós úti célt kínál, a francia vidéki kastélyoktól kezdve, az olasz tengerparti városkákon keresztül, akár a svájci vagy osztrák hegyi tájakig. Attól függően, hogy mennyire vannak ki az idegeid, vagy hova vágysz, rengeteg választási lehetőség van.

Madeira

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Visit Madeira (@visitmadeira) által megosztott bejegyzés

A vulkáni eredetű szigetcsoport legnagyobbikát, Madeirát az örök tavasz szigeteként emlegetik, amit gondolom nem kell nagyon magyarázni. A nappalok kellemes melegek, estére azonban elfér egy bélelt széldzseki, vagy bőrkabi a hátadon. A sziget konkrétan úgy néz ki, mint egy virágoskert, amit a Jóisten nagyon jókedvében teremtett. Ha olyan helyet keresel, amely egyesíti a gyönyörű természetet a hihetetlenül kék tengerrel, akkor üdvözlünk Madeirán. A fapadosok már jó áron kínálnak járatokat, és az airbnb-k, ha időben foglalod, szintén jó áron elérhetőek. Ha túrázós fajta vagy, akkor Madeira minden igényedet kielégíti, egy valóságos szinesztézia, amely minden érzékedet elkényezteti majd. Bármerre kószálsz is, a helyiek specialitását, az espadát, vagyis a kardhalat banánlevélbe csomagolva, ne hagyd ki, mert szintén élmény. Mégha kulináris is. A helyiek egyébként rendkívül barátságosak, a tobogánozás pedig életre szóló.

El Camino

Az önismereti zarándokutat senkinek sem kell bemutatni, de mégis. Az El Caminot talán Paulo Coelho A zarándoklat című könyve hozta be leginkább a köztudatba. Két irányból is nekivághatsz, nem fogod megbánni, mert szinte kizárt, hogy ne gazdagodj a során fontos és életreszóló élményekkel. Bár sokan mondják, hogy jó része egy nagy szívás, ugye azt is tudjuk, hogy néha arra is szükségünk van ahhoz, hogy valami fontosra ráébredjünk. A 800km-es út semmiképpen sem a könnyű kategóriába tartozik, ezért ha az egészet be szeretnéd járni, tényleg feketeöves túrázónak kell lenned. Ha bevállalod, a legideálisabb a szeptemberi és októberi időszak.

Izland

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hello Izland! (@helloizland) által megosztott bejegyzés

Nem a legolcsóbb kategória, főleg ami a szállásokat illeti, de ha időben kezdesz neki a keresgélésnek, akkor ki lehet fogni jó ajánlatokat. Fapados járatokkal elérhető, úgyhogy pár nap kedvezően kihozható tervezéssel. Viszont minden pénzt megér az élmény, amit a Grönlad és Skócia között fekvő sziget ad. A gejzírek, a kék lagúna, a sarki fény, mind-mind olyan dolog, ami életre szóló élményt tartogat. Minden kétséget kizáróan kijelenthetjük, Izland maga a csodák földje. És tudod, kétféleképpen élheted az életed: vagy úgy, hogy minden csoda, vagy úgy, hogy semmi sem.

Erdély

Erdély leginkább a vérszomjas vámpírok és üvöltő vérfarkasok titokzatos országaként ismert. Természetesen ennek vajmi kevés jogalapja van, de tény, hogy Transzilvánia különleges hely. Nagy része még mindig felfedezetlen, úgyhogy akaszd nyakadba a fokhagymáidat és irány Erdély! Ha valami igazán különleges élményre vágysz, akkor keresgélhetsz Hateg vagy Sibiu környékén található kis falvak panziói között. Ez a vidék nemcsak gazdag történelmi és természeti látnivalókban, de valami hihetetlen energia is átjárja a vidéket. Ezek a csendes helyszínek kiválóan alkalmasak a pihenésre, ugyanakkor felfedezheted a helyi piacokat, éttermeket, ahol megkóstolhatod a helyi specialitásokat is, mindezt az itthoni árak töredékéért.

 

Nyitókép: Virojt Changyencham/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: