Utcán vonuló kacsahad és udvarban horkoló fóka: az állatok beköltöztek a kihalt városokba

Érdekes és nagyon hasonló fotók készülnek a világ különböző tájain: a vírus miatt bevezetett korlátozásoknak köszönhetően egyre több állat merészkedik elő és látogatja meg a városok elhagyatott utcáit és az otthonok kertjeit.

„Az állatok visszatérnek a természetes élőhelyükre. Mi, emberek vagyunk a vírus.” Amikor először elolvastam ezt a mondatot, egy kicsit túlzónak találtam. Aztán eltelt néhány hét és rájöttem, hogy lehet némi igazság benne, ugyanis az elmúlt időszakban érdekes jelenséget figyelhettünk meg a világ minden pontján. A #natureishealing (= gyógyul a természet) hashtag alatt rengeteg olyan videót és fotót találunk, amelyek azt bizonyítják, hogy a kijárási korlátozás miatt valóban éledezik a természet. Az állatok előmerészkedtek rejtekhelyükről és bátran vágnak neki a városoknak – van, ahol vonuló kacsahad térképezi fel az utcákat, máshol oroszlánfóka horkol egy ház hátsó udvarán. Nézzünk néhány kedves fotót és videót, amelyek biztosan mosolyt csalnak majd a te arcodra is:

Szabálykövető kacsák Olaszországban

©Reddit

Az olaszországi Sirmione belvárosában készített fotó azonnal bejárta az internetet. A kacsák nyugodtan totyogtak a város utcáin, és közben az előírt óvintézkedésekről sem feledkeztek meg: a túra alatt kellő távolságot tartottak egymástól.

Békésen sétáló hegyi oroszlánok

Fotó: ©Reddit

Coloradóban, egészen pontosan Boulder városában nem szokatlan a hegyi oroszlánok látványa. A közeli hegyekből legtöbbször éjjel lemerészkednek az állatok. A legfrissebb fotókon viszont az látható, hogy az állatok napközben, kisebb falkákba verődve sétálgatnak a városban. A vadállatok szerencsére nagyon ritkán támadnak emberre, de a helyi önkormányzat figyelmeztette a lakókat, hogy gyerekeket vagy kisebb háziállatokat ne engedjenek egyedül a szabadba.

Modellkarrierről álmodó pulyka Bostonban

Boston belvárosában kapták lencsevégre ezt a kecses léptekkel bóklászó pulykát, aki azóta valódi celeb lett! A szárnyas valószínűleg azt hitte, hogy egy kifutón és nem egy általában igen forgalmas útkereszteződésen vonul végig. Az emberek pedig egyszerűen imádják!

Játékos mosómedvekölykök

A karantén miatt a New York-i Riverside Parkba a megszokottnál sokkal kevesebb ember látogat el. Ez azt jelenti, hogy az állatoknak sokkal nagyobb játszóterük van – amit ők ki is használnak. Ezen a YouTube videón az látható, ahogyan a parkban élő mosómedvekölykök fel-le mászkálnak a falon. A nap legédesebb felvétele.

Fán fészkelő oposszumok

Fotó: ©Reddit

A Central Park szomszédságában, az Amerikai Természettudományi Múzeum közelében talált magának új lakóhelyet egy oposszum család. Általában a virágba borult fák tetején pihennek és csak akkor merészkednek le, ha az arra járók valami finomsággal, például a pizza szélével kedveskednek nekik.

Horkoló oroszlánfóka

Egy Washington megyében, Anacortes városában élő családnak egyik nap váratlan látogatója akadt. Spencer Andrich éppen egy Zoom-tanóra megtartására készült, amikor kinézett az ablakon és észrevett egy oroszlánfókát a saját teraszukon. A videók alapján elmondhatjuk, hogy a tengeri emlős a házban is körül szeretett volna nézni, de mivel nem engedték be, így a hátsó udvarban dőlt le szunyókálni. A fóka az egész napot a családnál töltötte, majd este búcsút intett a ház lakóinak.

Boldogan lakmározó hegyi kecskék

A walesi Llandudno megüresedett utcái előcsalogatták a közelben élő hegyi kecskéket. Az állatok igen félénkek, így biztosan nagyon örültek annak, hogy szinte egyetlen emberrel sem találkoztak és boldogan szaladgálhattak a kisvárosban. Azóta állandó visszatérők, általában a reggelit, az ebédet és a vacsorát is itt fogyasztják el, de a videón jól látható, hogy az éjszakai lakmározás közben ők is szigorúan betartják a 2 méter távolságot.

A pingvinek is előmerészkedtek

Képzeld el, hogy elugrasz a boltba és útközben néhány pingvinnel is találkozol. Jó lenne, nem igaz? Fokvárosban most gyakran lehet ilyen élményben részük a helyieknek, hiszen a pingvinek gyakran előmerészkednek és sétálnak egyet a város utcáin.

Őslények a Time Square-en

A karantén alatt még nagyobb szükség van a humorra – még szerencse, hogy az emberi kreativitás nem ismer határokat. A fenti események néhány embert megihlettek, akik saját képeiket osztották meg a #natureishealing hashtag alatt. Itt például azt láthatjuk, ahogy Manhattan híres városnegyedét elöntik a dinoszauruszok.

Nagyon tarka delfinek a Hudson-folyóban

Hasonló jelenséget figyeltek meg a Hudson-folyónál. A delfinek nemcsak visszatértek természetes élőhelyükre, hanem teljesen kivirultak az örömtől.

Nyitókép: Reddit

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: