Úgy érzed, lemerültél a nyár végére? Akkor fogadd meg tippjeinket, és töltődj fel egy hétvége alatt!

Ha ez a nyár számodra is annyi élményt hozott, hogy most úgy érzed, ki vagy merülve, ideje feltölteni az elemeidet, és újult erővel várni a szeptembert! Ez az útmutató is sokat segíthet ebben.

Mindig úgy képzelem el a nyár végét, hogy élményekkel eltelve, energiától duzzadva várom, mit hoz számomra a szeptember és az ősz. Talán egy hintán ülök, talán az udvaron, gyümölcsöt majszolva. Egy biztos: mosolygok, és majd’ kicsattanok. A valóság viszont még sosem volt ilyen. Általában túl sok mindent szorítok be a nyári hónapokba, úgyhogy augusztus utolsó napjaiban úgy ki vagyok facsarva, mint a kedvenc limonádém hozzávalói. Ilyenkor alig várom, hogy legyen egy napom, vagy ideális esetben egy teljes hétvégém, hogy feltöltsem az elemeimet, és szeptembertől újult erővel vágjak a dolgok közepébe. Hasonló helyzetben vagy, és jól jönne egy kis töltekezés? Akkor ez a komplett útmutató neked is segíthet új erőre kapni.

Útmutató a nyár végi feltöltődéshez, nulladik lépés

Egy szuper töltekezős self-care hétvégére nem kell különösebben felkészülnöd. A lényeg, hogy azt tedd, ami neked örömet ad, ami téged tölt. Hogy még jobban tudd követni a megérzéseidet, és igazán kikapcsolódj, egy dolgot tehetsz nulladik lépésként, mondjuk péntek délután: kapcsold ki a telefonod, vagy legalábbis az értesítéseket, és legyél egy kicsit off-lány. Ha nagyon nem bírod, esténként engedélyezz 10-15 percet, amikor ránézel a mobilodra. De a saját feltöltődésed érdekében jobb, ha legalább 48 órára megpróbálod teljesen mellőzni az internetezést. Hétfő reggelre érezni fogod a változást!

Indul a hétvége, kezdj el lelassulni

Amikor végzel a munkával, és túl vagy a fent említett nulladik lépésen, már el is kezdhetsz ráhangolódni a hétvégi feltöltődésre. Lélegezz mélyeket, koncentrálj a pillanatra, és arra az örömre, hogy előtted az egész hétvége. A beáramló levegővel engedd be ezt az örömet is a testedbe. Amikor kifújod a levegőt, képzeld azt, hogy az egész heti stressz távozik a testedből. Szuper érzés lesz! Ismételd annyiszor, ahányszor szeretnéd.

Ezután sétálj egyet hazafelé, vagy ugorj be egy jógaórára, utána pedig meditálj vagy olvass egy kicsit. Eszedbe jut még, mikor volt utoljára alkalmad egy pohár isteni limonádéval vagy a kedvenc cukormentes fagyiddal leülni és elmélyedni egy könyv világában? Vagy mondjuk naplót írni. Esetleg rajzolni vagy festeni valamit, csak úgy, a magad kedvéért. Ugye, hogy éppen itt az ideje!

Szombat, randinap: útmutató a téged töltő találkozásokhoz

Amikor azt mondjuk, a szombat legyen randinap, nemcsak azt értjük alatta, hogy találkozz a szerelmeddel, hanem azt is, hogy a barátnőiddel vagy akár egy rég nem látott rokonnal, ismerőssel is töltheted a délutánt vagy az estét. Hogy ne kelljen kiöltözni, nekivágni a városnak, szóval csupa időrabló tevékenységgel tölteni az időt, mit szólnál, ha te lennél a házigazda? Hívd át a lányokat, és keverjetek koktélokat (ezeknek a fűszernövényes finomságoknak nem fogtok tudni ellenállni!), nézzetek filmeket, lakkozzátok ki egymás körmét, közben pedig beszélgessétek ki magatokat, mint régen. Főzéssel ne bajlódj, hiszen rengeteg energiád rámehet, és úgy kimaradsz a beszélgetésből is, inkább rendeljetek valamit.

barátnők
Hívd át a csajokat, hogy egymás elemeit is feltöltsétek. Fotó: Westend61 / Getty Images

Ha a szerelmeddel vagy egyedül töltenéd az estét, akkor is vedd pihentetőre a figurát. És ahelyett, hogy egész este járnátok a várost, egyik programról a másikra sietve, nézzétek meg végre azt a filmet, amit már régóta terveztek. Vagy üljetek ki a kertbe vagy a közeli parkba csillaglesre egy üveg borral és egy piknikkosárral.

Vasárnap, amikor tiéd a főszerep

Ahogy az Ízek, imák szerelmek írónője, úgy te is kérdezd meg magadtól: vajon mit szeretnék csinálni? Azt válaszd, ami igazán feltölt téged! Legyen az egy lusta vasárnap délelőtt, amikor sokáig alszol, vagy egy könnyű séta a közeli cukrászdáig, ahol beszerzed a kedvenc egészséges (vagy kevésbé egészséges) sütijeidet reggelire. Kipróbálnál egy menő helyet, ahol bruncholni lehet, vagy úsznál egyet a kedvenc strandodon? Mi akadálya?!

Ha délutánra elunnád a lustálkodást, csempéssz egy kis produktivitást a vasárnapba. Gondold át, van-e olyan dolgod, amit halogatsz már egy ideje, de ha befejeznéd végre, az jó érzéssel töltene el? Rendezd át a hűtődet, játssz Marie Kondót a hálószobádban, vidd el a kutyát megfürdetni, vagy ugorj be a rég látott nagynénédhez egy kis finomsággal. Biztos, hogy a nap végére eltelsz hálával és szeretettel, és nem utolsósorban úgy fogod érezni magad, mintha egész hétvégén töltötted volna az elemeidet. Ha úgy érzed, ezt akár meg is ismételhetnéd, már készülhet is az útmutató a következő töltekezős hétvégédhez! Te mit írnál bele magadnak?

Utána pedig jöhet a szeptember, minden széppel és jóval, amit neked tartogat, te elég kipihent és energikus leszel hozzá.

Forrás: mindbodygreen.com
Nyitókép: miniseries/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: