Válassz hazait! Magyar márkák csodás nyári ruhái

Ahelyett, hogy a Zarába és a Mangóba futnánk legújabb nyári ruhánkért, néha érdemes körülnézni a magyar tervezők háza táján is, hiszen igazán mutatós és nem mellesleg különleges darabokat találunk a kollekcióikban.

Fontos tartjuk ugyanis a hazai divat támogatását, azonban azt is tudjuk, hogy a fast fashion vagy a mostában igencsak divatos SHEIN áraival nagyon nehéz egy 100%-ban magyar márkának versenyeznie. Így éppen ezért szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy mielőtt a Zara legújabb kollekciójából vásárolna, inkább tekintse meg az itthoni tervezők munkáit, hiszen körülbelül ugyanannyi ráfordítással sokkal különlegesebb, na és persze nem tömeggyártott darabokat vásárolhatunk. Mutatjuk, hol érdemes keresgélni!

Vinge design

A Vinge design már régóta nagy kedvencem és minimum tíz ruhát már vásároltam a márkától, így teljes meggyőződéssel állítom, hogy még sosem csalódtam bennünk. Kollekcióik rendre megújulnak és a limitált darabszámnak köszönhetően nagyon kevés az esély arra, hogy valahol is szembejöjjenek velünk a csodás ruháik. Általában a pasztell árnyalatok mellett teszik le voksukat, hiszen ezek tökéletesen kiegészítik a fodrokkal és masnikkal díszített kreációikat. Legfrissebb kollekciójukat akár A Bridgerton család is ihlethette, hiszen az mind színeiben, mind virágos mintáiban megidézi a sorozat hangulatát. Palettájukban megtalálható az idén szuperdivatos vajsárga, a coquette aestheticet idéző virágminták, valamint a reneszánszát élő millenial pink is. Fazonokat illetően pedig a minitől, egészen a maxiig válogathatunk náluk. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vinge design (@vingedesign) által megosztott bejegyzés

Vavavin

Vass Vivien 2017-ben alapított Vavanin brandjének nekem tetsző darabjairól rendre lecsúszom, azonban ez azt jelenti, hogy itt is egy olyan 100%-ban magyar márkával van dolgunk, ami nem a tömeggyártást preferálja. Idén nyárra eddig a midi fazon mellett tették le voksukat és a hasonló sziluettek ellenére is minden egyes kreációjuk különleges és egyedi. Webshopjukban találunk klasszikus fekete madeira ingruhát, melyet sneakerrel és farmerdzsekivel akár egy fesztiválon is viselhetünk, ugyanekkor blézerrel és magassarkúval kiegészítve bármilyen elegánsabb eseményen is megállja a helyét. Szintén nagy kedvencünk a pasztell rózsaszín, nyakán fodorral díszített darabjuk, ahogy a babakékben pompázó, gyöngyös gombokkal díszített midijük is igazi nyári alapdarab lehet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

V A V A V I N (@vavavin) által megosztott bejegyzés

Bräzia

Ha olyan márkát keresünk, melynél egyszerre vásárolhatunk egy esküvőre illő elegáns maxiruhát és a nyári bulikhoz tökéletes miniket, akkor azt a Bräziaban fogjuk megtalálni. Bräz Alexandra 2010-ben alakított brandje idén már tizennégy éve van jelen a hazai divatiparban és kezdetben szinte csak koktélruhákat kínáló brandjénél ma már casual, business és szabadidő ruhákat is találunk. Idei nyári kollekciója is a sokszínűséget példázza. Az egyszerű, de nagyszerű fekete overál, az elegáns, mégis trendi levendula lila midi, az élénk színekben pompázó minik és a nyaralásra is tökéletes választásnak bizonyoluló cut out dresszek is mind-mind megtalálhatóak a webshopján.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BRÄZIA FASHION (@braziafashion) által megosztott bejegyzés

Tóth Helga

Azok, akik az elegánsabb stílust képviselik, biztos új kedvencre lelnek Tóth Helgában. Klasszikus bézerek, tökéletesen szabott nadrágok, csinos blúzok és mesés ruhák várnak ránk nála. Külön kiemelnénk, hogy a brand olyan színpalettával dolgozik, melynek árnyalatai szezonról-szezonra tökéletesen kiegészítik egymást, így tőle vásárolt darabjainkat szinte bárhogy kombinálni tudjuk majd egymással. Idén ő is visszahozta a lágy, rózsaszín tónusokat, melyek pliszírozott részletekkel váltak igazán elragadóvá, de ugyanúgy találunk kollekciójában a basic ruhatár alapját képező fekete pólókat, valamint trendi skortokat is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Helga Toth (@helga_toth_) által megosztott bejegyzés

Marianna Herrhofer

A Vinge Design mellett szintén nagyon kedvelem a Marianna Herrhofer ruháit. Akár a sportosabb, lazább fazonokról, akár az elegánsabb, csajosabb sziluettekről van szó, mindig készülnek valamilyen újdonsággal. Kollekcióikban a szexi miniktől kezdve, a pólóruhákon át, a hétköznapokban ezerféleképpen variálható nyári dresszekig szinte minden megtalálható. A basic darabjaik szó szerint elnyűhetetlenek, fodros kreációik pedig mindig kivívnak viselőjüknek egy bókot. Érdemes figyelni a felületeiket, hiszen kínálatuk gyakran megújul.

Nyitókép: Vinge design Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: