Valójában ilyen gyakran kellene hajat mosnod

Te melyik tábort erősíted? Akik túlságosan gyakran, vagy akik nagyon ritkán mossák meg a hajkoronájukat?

A téma örök vita tárgyát képezi: vajon heti hány alkalommal kellene megismételni a hajmosási rutinunkat? Nos, az igazság az, hogy ezt nagyban meghatározza az életstílusunk. Ha például te azok közé tartozol, akik rendszeresen járnak edzeni, vagy sportolsz a négy fal között, akkor nagyobb eséllyel mosol gyakrabban hajat. Viszont sokan vannak, akik csupán heti egy alkalommal és akkor is inkább a fodrászukra bízzák a dolgot.

A hajmosások száma a hajtípustól is függ

Nyilvánvalóan a hajtípusod meghatározza azt, hogy egy héten belül hányszor kell a tincseidnek külön figyelmet szentelned, például, ha zsírosodásra kifejezetten hajlamosak a szálak, akkor akár napi szinten is kénytelen vagy a csap alá hajolni. Sokan gondolják azt, hogy ezzel a hajszálak kiszáradhatnak, de ez nem igaz, a megfelelő sampon és balzsam használatával könnyedén elkerülheted ezt a problémát. Amire viszont nagyon fontos ügyelni, hogy a hajmosás után ne tedd ki nagy hőnek a hajad, a nyári időszakban például igyekezz mellőzni a hajszárító használatát, és inkább hagyd magától megszáradni a tincseidet.

A megfelelő hajápolók kiválasztása is befolyásolhatja a hajmosások számát

Fontos, hogy mindig a hajad aktuális állapotát figyelembe véve válassz hajápolókat, mivel ez is hatással van arra, hogy mennyire hamar zsírosodik a hajkoronád. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a korpák megjelenése esetén rögtön elkezdenek korpásodás elleni sampont használni, de ettől gyakran csak azt érik el, hogy a fejbőrük sokkal zsírosabbá válik. Valójában nem lenne szükségük ilyen készítményre, csupán a fejbőr hidratálására kellene fókuszálniuk.

Mi a helyzet a többi hajtípussal?

Abban az esetben, ha a hajad nem szuper vékonyszálú, ritkábban is elég hajat mosni: közepesen hosszú haj esetén minden második nap, vastag szálú hajkorona esetén pedig a heti két hajmosás az ideális.

tresemmé haj
Collagen+Fullness hajbalzsam vékonyszálú hajra, TRESemmé 1479 Ft; Collagen+Fullness sampon vékonyszálú hajra, TRESemmé 1479 Ft;

Forrás: redonline.co.uk
Nyitókép: skynesher/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: