Valóra vált álom: megnéztük a Batz és a Daalarna közös sneaker kollekcióját

Mi történik, ha a Daalarna vezető tervezőjének maximalizmusa és páratlan szépérzéke az ikonikus Batz cipőgyártásban szerzett tapasztalatával párosul? Nos, csoda születik. Erről pedig most mi magunk is megbizonyosodhatunk.

A két márka ugyanis óriási meglepetéssel készült nekünk: egy tizennégy darabból álló közös kollekciót álmodott meg, amit mi magunk is elsők közt láthattunk. A Daalarna showroomjában megrendezett eseményen ezúttal nem a ruhák, hanem a cipők kapták a főszerepet. A csodálatos környezetben bemutatott darabok pedig túlzás nélkül mindenkit levettek a lábáról, természetesen minket is.

A tökéletes kiegészítő

Benes Anitát, a Daalarna tulajdonosát és vezető tervezőjét hazánk egyik leghíresebb menyasszonyi ruha designereként senkinek sem kell bemutatni, hiszen legtöbben arról álmodunk, hogy egy általa készített mesés kreációban mondhassuk majd ki egyszer a boldogító igent. Persze, a legszebb ruha sem lehet tökéletes egy hozzá stílusban és megjelenésben hibátalanul passzoló cipő nélkül. A menyasszonyok erre az alkalomra rendszerint új lábbelit újítanak be, hogy ezzel is megkoronázzák a nagy napot. Azonban a Carrie Bradshaw-t megidéző magas sarkú cipőkön túl is van élet, így miért ne állhatnánk az oltár elé sneakerben? Így gondolja ezt Benes Anita is.

Már évek óta a terveim között szerepelt egy olyan sneaker kollekció létrehozása, amelynek darabjai akár egy esküvőn is megállják a helyüket. Bár már korábban is voltak bevállalósabb Daalarna menyasszonyok, akik a magas sarkú cipőt laposra cserélték, a kényelmes lábbelik korszakát a Covid robbantotta igazán be, és ez a trend azóta is töretlen. Persze egy jól megválasztott tűsarkúnak továbbra is helye van az esküvőn, és gyönyörűen passzol az esküvői ruhához, de a szertartások után, a vacsora és a buli alatt már inkább a kényelem kerül előtérbe. Azt vettem észre, hogy az esküvői sneaker mint kategória nem igazán létezett eddig, úgyhogy itt volt az ideje, hogy megalkossuk”

– mondta a kollekcióról, mely egyébként nemcsak a menyasszonyok nagy napján, hanem minden sneakerekért rajongó, de az eleganciát is szem előtt tartó hölgy ruhatárában is helyet kaphat.

(Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán/Daalarna)

A designer sneaker mögötti szakértelem

Benes Anita és a Daalarna álmának megvalósítában pedig a szintén ikonikus magyar márka, a Batz segédkezett. A brand több évtizedes szakértelmével Közép-Európa egyik piacvezető komfort lábbeli gyártójaként pedig készséggel segített abban, hogy a Daalarnára jellemző maximalizmus, a tökéletességre való törekvés és a hihetetlen részletgazdagság a kollekció cipőin is maradéktalanul visszaköszönjön. A sneakerek kialakításakor kizárólag a legjobb olasz bőrgyárak alapanyagaival és a legnívósabb gyártókkal dolgozott a csapat. Így kerültek a kollekció darabjaira világszínvonalú Vibram és Michelin gumitalpak is. A kényelemről már a minőségi anyagok is gondoskodnak, azonban „extraként” még a kiváló nedvszívó képességgel rendelkező, légáteresztő és antibakteriális talpbetétek kerültek a cipőkbe. 

(Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán/Daalarna)

Időtálló magyar darabok

Az imént leírt részletek után már senki nem kérdőjelezi meg a minőséget, azonban a teljes történet érdekében még azt is hozzá kell, hogy tegyük, hogy a darabok mindegyikének teljes gyártása Magyarországon valósul meg. Még az olyan apróságokra is gondoltak, hogy a sneakereket rejtő dobozok tökéletes összhangban legyenek a bennük megbúvó kincsekkel. Ezzel a magyarországi Keskeny Nyomdában készültek el, természetesen magentában pompázva, melyek már önmagukban is sejtetik, hogy nem egy átlagos sneakert tart a kezében az ember lánya. Na, de milyen darabokról beszélünk? A cipők három jól elkülöníthető stílust ölelnek fel: az örök klasszikus cipőket, az esküvői sneakereket, valamint a trenddiktáló, igazi statement darabokat. Utóbbiak tükrében tehát már sejthető, hogy mindenki megtalálhatja a kedvencét a feketében, fehérben, nude-ban és pinkben pompázó darabok között.

(Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán/Daalarna)

Egy sneaker az esküvőre

A kollekció fehérben pompázó darabjai kifejezetten a nagy napra lettek megálmodva, így azok tervezésnél a fő szempontok közé tartozott, hogy olyan csipkék és csillogós anyagok legyenek felhasználva a kialakításuk során, amelyek nemcsak tartósak, de passzolnak is egy törtfehér színű esküvői ruhához. A mi kedvencünk egyértelműen a Daisy fantázianévre keresztelt, csillogó, gyöngyös részletekkel és csodás 3D-s virág-applikációkkal felturbózott darab lett, de a csipkés Powder, Sheashell és Cream modellek, valamint a bokánál aprócska masnival díszített Porcelain sziluettet is bármikor és bárhová viselnénk. Hiszen a tervező elárulta, hogy nem csak és kizárólag esküvői viseletnek készült, hanem a legtöbb hétköznapi és elegáns szettel is bátran kombinálhatóak.

(Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán/Daalarna)

Egy a mindennapokra

Mind tudjuk, hogy egy fehér sneaker mellett egy nude darabra is gyakran szükségünk van, és most új kedvencünket a Batz x Daalarna kollekciójában is megtaláltuk. A gyűjtemény részeként ugyanis három nude árnyalatú modell is megjelent, melyek tényleg igazi jolly jokerként könnyíthetik meg a mindennapokat. A romantikusabbak a Mocha csipkéibe és pezsgőszínű, metálosan csillogó részleteibe rögtön beleszeretnek majd, ahogy a kevésbé Bridgerton-érájukat élő hölgyeknél a Toffee-n is betalálhat. Azok pedig, akik a kevesebb több elvet vallják, a Sand modellben ismernek majd rá önmagukra.

(Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán/Daalarna)

Egy kis extra

Természetesen nem maradhatott ki a Daalarna ikonikus színe, a pink sem, amely két verzióban található meg a kollekcióban, valamint egy modell részleteiben is megjelenik. A shocking pink árnyalatú Fuchsia szileettjének köszönhetően egyszerre modern és mégis letisztult, miközben erős és élénk színe minden tekintetet a lábunkra vonz majd. Kissé visszafogottabb hatást kelt a hasított bőr Rose, mely a Barbiecore lecsengése után is helyet követel magának a cipősszekrényünkben, de az erős pink részletekkel felturbózott Peony sem maradt észrevételen számunkra.

(Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán/Daalarna)

Egy örök klasszikus

A kis fekete ruha és az örök darab, a fekete magassarkú mellett nem árt, ha beszerzünk egy-két fekete sneakert sem, hiszen ha valami, akkor az mindig divatos marad. Ezen a vonalon elindulva Benes Anita is megálmodott két fazont, melyek anyaghasználatukban az igazi luxust testesítik meg. Az Ebony mesés csipkerészletei és az Onyx szemképráztató csillogása pedig még kedvenc kis feketénket is kiegészítik.

(Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán/Daalarna)

A Batz x Daalarna sneakerkollekció darabjai 2024. június 20-án  a Daalarna MIDSUMMER Fashion Show-n debütálnak a nagyközönség előtt, majd azt követően a daalarna.hu, valamint és a batz.hu webshopjáiban is világszerte elérhetővé válnak. Ti kiválasztottátok már a kedvenceiteket?

Nyitókép: Papp Éva és Schneider Zoltán/Daalarna

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: