Nem tudunk elképzelni finomabb reggelit a kávé plusz pihe-puha fahéjas csiga kombónál!
Hozzávalók (6 darabhoz):
Töltelék:
- 1 csésze kókuszcukor (vagy bármi más édesítő)
- 2 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál juharszirup
- negyed teáskanál só
Tészta:
- másfél csésze gluténmentes lisztkeverék
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 1 evőkanál kókuszcukor (vagy bármi más édesítő)
- fél teáskanál sütőpor
- negyed teáskanál só
- másfél csésze kókusztej
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál almaecet
- pár csepp vanília aroma
Elkészítés:
Kezdd a töltelékkel! Egy közepes tálban keverd össze a cukrot, fahéjat, kókuszolajat, juharszirupot és a sót. Tedd félre a ragacsos keveréket. Ezután készítsd el a tésztát. Egy nagy tálban keverd el a lisztet, a sütőport, útifűmaghéjat, kókuszcukrot és a sót. Egy másik tálba mehet a kókusztej, olaj, citromlé, almaecet és a vanília. Óvatosan add hozzá a nedves hozzávalók keverékét a száraz hozzávalókhoz, a kezeddel alaposan gyúrd össze a tésztát. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy deszkára vagy szilikonlapra szórj némi lisztet. Tedd a tésztát a munkafelületre, és a kezeddel óvatosan nyújtsd téglalap alakúra. Egy sodrófa segítségével nyújtsd a tésztát 1-2 centi vastagságúra. A fahéjas tölteléket vékonyan, egyenletesen oszlasd el a tésztán. Hosszanti irányba görgesd fel a tésztát, ezután vágd 6 egyenlő részre a tekercset. Tedd előmelegített sütőbe 20 percre, és már élvezheted is a saját házi fahéjas tekercsedet!
Forrás: mindbodygreen.com
Nyitókép: Ryan Benyi Photography/GettyImages