Van egy remek ötletünk a hétvégére: süss gluténmentes, vegán fahéjas tekercset!

Nem tudunk elképzelni finomabb reggelit a kávé plusz pihe-puha fahéjas csiga kombónál!

Hozzávalók (6 darabhoz):

Töltelék:
  • 1 csésze kókuszcukor (vagy bármi más édesítő)
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál juharszirup
  • negyed teáskanál só
Tészta:
  • másfél csésze gluténmentes lisztkeverék
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál kókuszcukor (vagy bármi más édesítő)
  • fél teáskanál sütőpor
  • negyed teáskanál só
  • másfél csésze kókusztej
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál almaecet
  • pár csepp vanília aroma

Elkészítés:

Kezdd a töltelékkel! Egy közepes tálban keverd össze a cukrot, fahéjat, kókuszolajat, juharszirupot és a sót. Tedd félre a ragacsos keveréket. Ezután készítsd el a tésztát. Egy nagy tálban keverd el a lisztet, a sütőport, útifűmaghéjat, kókuszcukrot és a sót. Egy másik tálba mehet a kókusztej, olaj, citromlé, almaecet és a vanília. Óvatosan add hozzá a nedves hozzávalók keverékét a száraz hozzávalókhoz, a kezeddel alaposan gyúrd össze a tésztát. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy deszkára vagy szilikonlapra szórj némi lisztet. Tedd a tésztát a munkafelületre, és a kezeddel óvatosan nyújtsd téglalap alakúra. Egy sodrófa segítségével nyújtsd a tésztát 1-2 centi vastagságúra. A fahéjas tölteléket vékonyan, egyenletesen oszlasd el a tésztán. Hosszanti irányba görgesd fel a tésztát, ezután vágd 6 egyenlő részre a tekercset. Tedd előmelegített sütőbe 20 percre, és már élvezheted is a saját házi fahéjas tekercsedet!

Forrás: mindbodygreen.com
Nyitókép: Ryan Benyi Photography/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: