Van kedvenc színük az angyaloknak?

Tudtad, hogy az angyalokhoz nemcsak évszakok, napok vagy kristályok, hanem színek is kapcsolódnak? Joggal teheted fel azt a kérdést, hogy rendben, de mi ennek a jelentősége?

Gondolom, hogy neked is vannak kedvenc színeid, színkombinációid, amiket szívesen viselsz – én is így vagyok ezzel. De nem is gondolnád, hogy milyen jelentősége van annak, hogy mihez nyúlsz a legtöbbször, hiszen azon túl, hogy minden színnek megvan a saját szimbolikája, angyali segítséget is rejt magában. Most arra szeretnélek biztatni, nézd át a szekrényedet, nézz körül az otthonodban, milyen színek vannak túlnyomó részben körülötted, mi pedig eláruljuk, mely angyalokat képviselik!

Rózsaszín

Élénkebb árnyalata Jophiel arkangyal színe, aki segít életedet szebbé tenni. Finom, nőies energiái vannak, megnyugtat, reményt ad és átsegít téged életed nehezebb időszakain. A halványabb rózsaszín Ariel arkangyal színe. Őt a teremtés és az erő angyalának is nevezik, bőséget hoz az életedbe. Szoros kapcsolatban áll a természet angyalaival, az állatok és a természet védelmezője.

Sárga

A halványsárga a bölcsesség arkangyalának, Urielnek a színe. Viselj valami sárgát, ha kreatív energiára van szükséged, mert ezzel Urielt hívod, hogy segítsen erősíteni bátorságodat és önbizalmadat. A sárga erősebb, sötétebb árnyalatát Gábriel arkangyalhoz köthetjük, aki a kommunikáció angyala, Isten hírnöke és a szülők védelmezője. Útmutatást ad és általa megemelheted rezgésszintedet is. Ha boldogtalan vagy, szomorú vagy beleragadtál egy helyzetbe, vedd magad körül sárga színű tárgyakkal, virágokkal: azonkívül, hogy Gábriel jelenlétét erősíted, már a látványuk is jobb kedvre derít.

Kék

Haniel arkangyal színe a halványkék, ő felel a női egészségért, örömöt, boldogságot és egyensúlyt teremt. Sötét változata a memória javításáért és mentális egészségünkért felelős arkangyal, Zadkiel színe. Őt a megbocsájtás és az irgalom angyalának is nevezik. Ha valakivel ki szeretnél békülni és megbocsájtásod jelképeként ajándékot adnál neki, csomagold sötétkék papírba vagy köss rá ilyen színű masnit, ezzel is kifejezheted érzéseidet.

Zöld

Gondoltál már arra, hogy miért zöldek a falak a kórházakban vagy miért viselnek az orvosok zöld köpenyt? Rafael, a gyógyító arkangyal energiáját képviselik. Az ő fő feladata a gyógyítás, azáltal, hogy a szeretet erejével összekapcsol téged az isteni forrással. Segíti a gyógyítással, tanácsadással foglalkozók munkáját és akkor is támogat, ha erőtlennek érzed magad.

Türkiz

Sandalphon arkangyal színe, akiről azt tartják, hogy régen ő is ember volt, és olyan rendkívüli életet élt, hogy felemelkedett az arkangyalok közé. A zene angyalának is nevezik, inspirál arra, hogy fejleszd képességeidet, bontakoztasd ki tehetségedet és tanuld meg értékelni az élet csodáit, sikereidet, még akkor is, ha azok egészen aprók.

Lila

A bátorság és a védelem színe, ami Mihály arkangyalt képviseli. Ő a mennyei seregek nagyvezére és kegyetlenül lesúlyt a gonoszra. Ha túlvállalod magad, rosszul alszol, rémálmaid vannak vagy kimerült vagy, húzz fel a párnádra egy lila huzatot és gondolj Mihály arkangyal védelmező, szabadító energiájára.

Fekete

A közhiedelemmel ellentétben nemcsak ártó tevékenységekre lehet használni, hanem elhárítani, visszaverni is képes a rossz energiát. Az elegancia és a titokzatosság színe. Angyala Sailiel, ő az éjjeliőrök őrzője, eloszlatja az éjszakától való félelmet, vigyáz azokra, akik éjszakai műszakban dolgoznak.

Fehér

Az ártatlanság, a tisztaság, a tökéletesség és a fény jelképe. Magát Szűz Máriát képviseli, a lélek győzelmét az anyag felett. De ugyanúgy megtestesíti őrangyalod védelmező, gyógyító, feltöltő energiáját is.

Amikor kapcsolódni szeretnél az égiekkel és azt szeretnéd, hogy valamilyen konkrét területen támogassanak téged, sokat segít, ha a hozzájuk kapcsolódó színből készült ruhát, vagy kiegészítőt viselsz, ezzel megerősítve a hozzájuk kötődő energiát. Sokszor nem is tudsz róla, de olyan színű ruhát választasz ki reggel a szekrényedből, ami pont egy adott élethelyzetedben támogat, anélkül, hogy ez tudatosulna benned – ez sokszor égi üzenet.

Fotó: Getty Images/Frank and Helena

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: