Vedd a hazait: 5 magyar szépségmárka, amely hatékony és megfizethető

A bőrápolás tekintetében is érdemes a hazai márkákat előnyben részesíteni, amelyeknek eredményességét már számos nemzetközi elismerés is igazolja.

Pár évtizede kifejezetten menőnek számított neves külföldi márkák termékeit használni. De a világ változásával szerencsére a szépségiparban is új szelek fújnak, és ma már olyan minőségi és hatékony hazai kínálattal állunk szemben, amely a világ bármelyik nagyvárosában megállná a helyét. Sőt, van olyan is, amely nemcsak megállja, hanem sorra zsebeli be a rangos nemzetközi versenyek díjait, elismeréseit.

Ha a minőség mellett az is fontos, hogy hazai terméket vásárolj, akkor az alábbi 5 márkát jó szívvel ajánljuk:

Vintage Beauty


Szakonyi Eszter és szalonja, a Vintage Beauty nemcsak hazánkban, nemzetközileg is jegyzett brand. A Római parton tizenkét éve működő szépségközpont személyre szabott kezelései teljes kikapcsolódással, feltöltődéssel és megújulással egyenértékűek. Ez a maximalizmus mutatkozik meg a márka minden egyes termékében is, amely az arcápolásától kezdve, a test és haj ápolásig minden porcikánkra kiterjed. Eszter hitvallása szerint: „teljesen egyszerű igazságok mentén szerveződik a bőr működése és az arra való lehetséges hatás. Miközben a bőr végtelenül bonyolult szerv, nagyon egyszerű logikája van. A sok körítés, az arany, a gyémánt meg a kaviár, amik nagy slágernek számítottak egy időben a szépségápolásban, és persze hangzatosak is voltak, őt egyáltalán nem győzték meg. Azt a megoldást, amihez a szíve húzott, skandináv beautynak hívják. Azaz, kevés termék, nagyon magas hatóanyag-tartalommal, logikus sorrendben felépítve, tisztán, tehát minél kevesebb segédanyag használatával.”

Manna

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mannaszappan (@mannaszappan) által megosztott bejegyzés


Már 13. éve állítja elő a mennyei illatú szappanokról elhíresült kézműves termékeit a Manna manufaktúra. A cég története a tulajdonosok gyermekének születése után indult, amikor az újszülött fiúk tele lett kiütéssel és teljes fordulatot vett az életük. Nem volt könnyű egyik napról a másikra minden vegyszert kiiktatni az életükből, de elindult az otthoni, természetes összetevőkből álló szappanok gyártása, ami ma már – természetesen rengeteg tanulás és számtalan kísérlet után – egy többszörösen díjazott céggé, és teljes bőrápolási termékskálával rendelkező márkává nőtte ki magát. „A Mannák nemcsak a bőrödet ápolják kíméletesen, de biztosra veheted azt is, hogy egyetlen állatnak sem kellett miattuk szenvednie” – a cég ugyanis az első magyar, a Cruelty Free International által is elismert, garantáltan állatkísérlet-mentes kozmetikai márka.

Yiya

yiya.hu

A Yiya egy magyar fejlesztésű étrend-kiegészítő termékcsalád. Napjaink legkorszerűbb, természetes hatóanyagait tartalmazó, szervezetünk egészségének megőrzését támogató készítményeket állítanak elő. A termékek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, mesterséges adalékanyagok felhasználása nélkül. A széles kínálatuk mellett a bőr ápolására is nagy gondot fordítanak, termékeikkel a külső-belső ápolásért egyaránt tehetünk. „Mivel a bőrünk az elsődleges védelmi vonalunk, mindent, amit magunkra kenünk, az a véráramunkban is bekerül. Felmérések szerint általános, mesterséges adalékanyagokkal készült kozmetikai cikkek használata során számtalan kemikália kerülhet a szervezetünkbe, amelyek szintén negatívan befolyásolják egészségünket.” Ezért is tartották fontosnak, hogy bőrápolási termékekkel is bővítsék egészségvédő repertoárjukat, amelyek hatékonyan kombinálhatóak az étrend-kiegészítőkkel. Termékeik 100% natúr termékek, nem tartalmaznak mesterséges illatanyagot, színezőanyagot, parabént, kőolajszármazékot.

L’amia Natura


Gáspár Viki ismert és népszerű név volt a sminkes szakmában, akinek a szépségiparban eltöltött 15 éves pályafutása alatt rengeteg arc „megfordult” a kezében. Így tulajdonképpen mindenféle bőrtípussal volt szerencséje találkozni, ami egyben biztos alapot is nyújtott számára ahhoz, hogy a bőrproblémákat megismerje. „A L’AMIA NATURA tulajdonosaként és vezető kozmetikusaként a legfontosabbnak tartom, hogy kézzel fogható szakmai tapasztalat alapján fejlesztünk kozmetikai termékeket, hiszen a bőrrel közvetlenül foglalkozó szakemberként pontosan tudjuk, hogy hogy működik a bőr, vagy mire van szüksége egy-egy adott bőrtípusnak, aktuális bőrállapotnak. Mindezek miatt termékeinkben kizárólag a bőr számára értékes, építő, bőrazonos és hasznos összetevőket használunk”. A L’AMIA NATURA kozmetikumok a mai napig kézzel készülnek, elkerülve, hogy a nagyüzemi gyártás a finom textúrák rovására menjen. Ezért minden alkalommal kis mennyiségeket állítanak elő, így mindig friss kozmetikumokkal szolgálják ki a vásárlóikat, partnereiket. A termékek, minden összetevőt tekintve, teljes egészében vegyszerektől, a szervezetre és a bőr számára káros anyagoktól mentesek, az illatosításra is kizárólag 100%-ban tiszta növényi esszenciákat használnak a szintetikus illatosítók helyett.

Medinatural

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MediNatural (@medi.natural) által megosztott bejegyzés


A Medinatural a természetes, növényi alapanyagokat tartalmazó natúrkozmetikumok hazai specialistája, akiknek első számú szempontjuk a bőr egészségének megőrzése. „Versenyben vagyunk az idővel, a pénzzel, a munkával, a szabadidővel, a pihenéssel, és még sok minden egyébbel ezen a világon, de legnagyobb versenyben a saját életkorunkkal vagyunk, ha elmúltunk már húsz évesek. Vagy az idő gyorsult fel, vagy a tennivalók és információk szaporodtak a többszörösükre, de valahogy mindenre egyre kevesebb idő és energia jut, és akkor a szépségről, egészségről még nem is beszéltünk”. Organikus termékeikkel, a természet gyógyító és szépítő erejét kihasználva próbálják bizonyos, a mindennapjainkból hiányzó faktorokat pótolni számunkra, de csakis akkor, ha gondot fordítunk arra, hogy arc- és testápoló készítményeink, valamint egyéb natúr kozmetikumaink káros vegyi anyagoktól mentes, bio készítmények legyenek.

Nyitókép: vintagebeauty.hu

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: