Vedd kezedbe az életed: tavaszi csakratisztítás

Ma már tudjuk, hogy testünk a lelkünk színpada. Rezgéseink írják betegségeinket, és azt, hogy fizikai síkon mire vagyunk képesek. Ha megtisztítod a csakráidat, minőségi változás köszönthet be az életedben.

Az indiai filozófia alapján az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont, testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel, energiaközpontokkal is. Ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

Ahogy bent, úgy kint

A csakra az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja, és állapota – amit az őseinktől kezdve az étkezésünkön át, akár a gyermekkori tapasztalataink is befolyásolhatnak – megmutatja, hogy milyen minőségben éljük az életünket. Ezért, ha tudatosan dolgozunk ezen energiaörvények állapotán, azzal azonnal jelentkező pozitív hatásokat érhetünk el a mindennapi életünkben is. A belső világunk tudatos átdolgozása egy új, sokkal magasabb életminőséget eredményez. A 7 csakra kitisztítása óriási belvilági, és ezáltal külvilági változásokat is hoz: régóta fennálló makacs problémák, kapcsolati konfliktusok oldódnak a hatására.

Ismerd meg a 7 csakra jelentőségét:

Gyökércsakra

A gerincoszlop alján található, piros színnel meghatározott csakra, amely egész energetikai rendszerünk alapja. Ennek a központnak óriási a jelentősége, mert a felette elhelyezkedő csakrák csak ezen keresztül juthatnak energiához. A Föld elemhez kapcsolódik, így minden szilárd, világi dologhoz: a testünkhöz, az egészségünkhöz, életerőnkhöz, a túlélésünkhöz, anyagi és pénzügyi helyzetünkhöz is. A gyökércsakra szerepe az, hogy megtartó rendet és a túléléshez szükséges biztonságot vigyen az életünkbe. A gyökércsakra energiái határozzák meg, mennyi erőnk van véghez vinni terveinket, és felelős a fizikai erőnlétünkért, vitalitásunkért. A munka, a hivatás, a karrier, az aktivitás energiaközpontja. Ha félsz a jövőtől, nem találod a helyed, tehetetlen gyerekként várod, hogy valaki megmentsen, akkor ez a csakrád bizony alapos tiszításra szorul.

Szakrálcsakra

A második csakra, amelyet narancssárga színnel jelölnek és az alhasi részen található a következő lépcsőfok önmagunk és a világ megismerésében. Még mindig erősen a fizikai síkhoz kapcsolódik, de az anyag mellett itt már a másokkal való kapcsolatunk is helyet kap, ez legszorosabb kapcsolataink helye. A szakrális csakra harmonikus működése esetén életenergiával telítettek, szenvedélyesek vagyunk. Érzelmeinket őszintén kifejezésre merjük és tudjuk juttatni. Kreativitásunkat meg tudjuk jeleníteni a munkánkban, alkotásainkban. Édesanyánkkal, testünkkel harmonikus a kapcsolatunk, életünkben elégedettek vagyunk. A csakra diszharmónikus működése esetén függőségek, túlérzékenység, önszigorúság, bűntudat vagy az irányítás elvesztésétől való félelem léphetnek fel problémaként.

Napfonatcsakra

Ha a napfonatcsakra – amely citromsárga színben pompázik köldökünknél –  harmonikusan működik, erőnket önmagunkból merítjük. Nem mások elvárásai, hanem saját belső erkölcsi mércénk szerint élünk, miközben tudomásul vesszük azt is, ha a körülöttünk lévők esetleg másképp látják a világot. Kellő önbizalommal és határozottsággal rendelkezünk ahhoz, hogy akaratunkat – természetesen mások érdekeinek megsértése nélkül – érvényesítsük. Diszharmonikus működés esetén túlzott racionalizmus, hatalmi vágy, elégedetlenség, ingerültség, harag, mások akaratának, érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, vagy önbizalomhiány, félelem, kedvetlenség, bizonyításvágy, idegesség, sikertelenségérzet, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok jelentkeznek. Ha blokkolt a napfonatcsakra, akkor kedvetlenek vagyunk, negatívan látjuk az életet. Negatív érzelmek mutatkoznak meg önzés, egoizmus, hirtelen harag, indulatosság formájában. Fizikailag gyomor-máj-epe panaszok léphetnek fel.

Ezzel a vezetett meditációval és oldásokkal egybekötött csakratisztító videóval sokat tehetsz azért, hogy a csakrákat blokkoló dolgok kioldódjanak:

Szívcsakra

A szívcsakra zöld színű,  a szívnél helyezkedik el és állapota megmutatja, mennyire tudunk szeretni és mennyire fogadjuk el mások szeretetét. Harmonikus esetben kedvesek, szeretetteljesek vagyunk, megfelelő empátiával rendelkezünk, bízunk másokban, képesek vagyunk megbocsátani, és békére törekszünk a kapcsolatokban. Ha a szívcsakra megfelelően működik, elégedettek vagyunk magunkkal és a világgal. Diszharmonikusság esetén: az ember nem képes kimutatni a szeretetét. Akinek sérült a szívcsakrája, az fél a csalódástól, zárkózott, sebezhető és szomorú. Emberi kapcsolatait üresnek éli meg, közönyösség  jellemző rá. Nehezen képes elvárások nélkül adni, akár anyagi javakról, akár kedves gesztusról van szó. A nyitottságot és a hálát a gyengeség jeleként értékeli. Annyira fél a csalódástól, hogy inkább közel sem enged senkit magához, nem tudja elengedni magát, érzelmeiben merev és megközelíthetetlen. Folyamatos bűntudat és önostorozás jellemzi, önmagát sem képes szeretni.

Torokcsakra

A torokcsakra égszínkék színű és a torkunknál helyezkedik el. Megfelelő működésekor objektívek, őszinték, nyitottak és önkifejezésre képesek vagyunk. Ez a csakra felelős a helyes értékítéletért, de ide tartozik a kreatív-, illetve művészi kifejezésmód és fantázia is. Ha jól működik, nem félünk kimondani az érzelmeinket, és ha kell, nemet is tudunk mondani. Megfelelő működésekor a helyes szavakat a megfelelő helyzetekben használjuk. A bennünk lévő gondolatokat, elképzeléseket és érzéseket felismerjük, azokat mások számára érthetően tudjuk és merjük kifejezni. Nem megfelelő működése esetén meggondolatlanságok hagyhatják el a szánkat. Előfordulhat beszédzavar, üres fecsegés, hazudozás, „gombóc érzés” a torokban, elpirulás, és félelem attól, hogy mások mit gondolnak rólunk. Az érzelmek – amelyek nem lettek kifejezve – legtöbbje itt rakódik le.

Harmadik szem csakra

Az önmegismerés kapuja, amely lehetőséget ad arra, hogy felvegyük a kapcsolatot felsőbb énünkkel. Ez a homlokunk közepén található, ibolyaszínű csakra az érzelmi intelligenciában, az intuícióban, a belső látás képességében, fizikailag pedig az arc, a szem, a fül, az orr, a melléküregek, a kisagy és a központi idegrendszer egészséges működésében fontos. A csakra optimális működésekor az élet minden területén használjuk megérzéseinket. Belső hallásunk kifinomult. Ráébredünk önmagunkra és intuitívan érezzük, merre visz az utunk, melyek a számunkra helyes döntések. Alulműködése során nem használjuk született bölcsességünket, megérzéseinket, túlságosan egy oldalról szemléljük a történéseket, a látható világba ragadunk. Diszharmonikus működés esetén: túlzott racionalizmus, materializmus, fanatizmus, manipuláció, pszichés zavarok, feledékenység, és a csakrához tartozó szervekkel kapcsolatos zavarok jelentkezhetnek.

Koronacsakra

Ez a csakránk, amely fejünk tetején helyezkedik el és indigó színű, a lélek „székhelye”. Aktiválja az öntudatot és a belső látást. Az egyén spiritualitásához való viszonyával áll kapcsolatban. Túlmutat a fizikai világon, az egyénben az egészség, a béke, a hit, bizodalom érzését teremti meg, célt és értelmet adva a létezésének. Az abszolút szabadság tudati állapotát jelképezi. A koronacsakra szintjén már nem félünk, felelősséget vállalunk a saját életünkért, megbízunk a sorsban és magunkban. Általa érezzük magunkat egységben az Univerzummal. Ezen a csakrán keresztül lép az életünkbe az égi erő, és általa alakíthatjuk ki a kapcsolatot a Mindenhatóval. Ha nem bízol a sorsban és magadban, ha bűntudat, szégyen gyötör egy felsőbb erőhöz való kapcsolódáskor, akkor ez a csakra diszharmónikusan működik.

A csakratisztítás sokféleképpen történhet, akár csakránként, szakember segítségével, kristályokkal, hangfürdővel, de legcélszerűbb a mindennapjaidba iktatni. A kora reggeli órákban, akár naponta érdemes elvégezni az úgynevezett chakra dhyana meditációt:

Nyitókép: Fotó: rbkomar/ Getty Images
Forrás: Danyi Andrea Egység Áldás Adó, Golden Orb Deekshagiver/Aranygömb Áldásadó

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: