Véget érhet a royal viszály: Vilmos megbocsátotta Károlynak múltbéli hibáit

A bennfentesek azt mesélték, hogy a brit trón két leendő várományosának kapcsolata mára a szereteten és az egyetértésen alapul, melyben nagy szerepe volt a királyi család legkisebb tagjainak is.

Régóta köztudott tény, hogy Katalin hercegné imád fotózni és szerencsére szívesen meg is mutat néhány képet azok közül, melyeket a családjáról készített – általában különleges alkalmakon, például a születésnapokon. Legutóbb éppen férjét, Vilmos herceget ünnepelték, aki június 21-én töltötte be a harmincnyolcat, ráadásul idén éppen erre a dátumra esett az Apák napja is, ezért az angol királyi család rajongóinak örömére Katalin több fotót is megosztott a @kensingtonroyal Instagram oldalán, többek között egy tündéri felvételt három gyerekükről (Györgyről, Saroltáról és Lajosról), amint éppen édesapjukkal játszanak.

Fotó: Instagram/@kensingtonroyal

De felkerült a közösségi oldalukra egy közös fotó Vilmosról és Károly hercegről is, melyen épp megölelik egymást. A poszt természetesen hatalmas médiafigyelmet kapott, hiszen ritkán látható ilyen érzelmekkel teli kép a leendő királyról és fiáról: egy egészen bensőséges pillanatnak lehetünk szemtanúi.

Fotó: Instagram/@kensingtonroyal

A royalok szakértője, Camilla Tominey úgy látja, ez a felvétel egy mérföldkövet jelöl kettőjük kapcsolatában, ami nem volt mindig zökkentőmentes. „A melegség, ami egyértelműen sugárzik közöttük, azt igazolja, hogy Vilmos végre el tudott köszönni gyermekkorának szellemeitől és a fájdalomtól, melyet amiatt érzett, hogy 10 éves fiúként végig kellett néznie szüleinek tragikus szakítását.” Camilla azt mondja, Vilmos nemcsak megbocsátott édesapjának a múltbeli hibáiért, hanem arra is rájött, hogy legalább olyan pozitív hatással volt rá, mint az anyja – pedig korábban nem volt hajlandó elismerni, hogy Károlynak szerepe lett volna az ő és Harry felnevelésében Diana halála után. Penny Junor brit újságíró és szerző (aki több könyvet is írt a királyi családról) szerint Vilmos azért került nehéz helyzetbe, mert tudta, hogy Kamilla miatt Diana sokat szenvedett, azonban azzal is pontosan tisztában van, hogy nevelőanyja nagyon boldoggá teszi Károlyt.

Camilla Tominey arról is beszélt, hogy valójában Harry volt az, aki először nyitott apjuk felé – erre nem más beszélte rá őt, mint Meghan Markle. A hercegné hamar megtalálta a hangot apósával, mert mindketten rajonganak a jógáért és a spirituális gyógyulásért – ráadásul saját apja helyett Károly kísérte Meghant az oltárhoz 2018 májusán.

Fotó: WPA Pool/Getty Images

A bennfentesek úgy gondolják, hogy Vilmos kapcsolata többek között annak köszönhetően kezdett el javulni édesapjával, hogy a fiú látta, Károly mennyire imádja unokáit. „Károly és Vilmos köteléke mára a szereteten és a tiszteleten alapul és egy hullámhosszon vannak” – mesélte egy forrás, ami persze nem is annyira meglepő, hiszen mindketten a trón leendő várományosai (ahogyan György is), a közös végzetük egy olyan dolog, ami közelebb hozta őket. Na, és persze az sem mellékes szál a történetben, hogy tavasszal sajnos maga Károly herceg is elkapta a koronavírust, az aggodalom pedig a hírek szerint sok mindenben felnyitotta Vilmos szemét, ugyanis apja kiemelten veszélyeztetett volt a betegség tekintetében.

Forrás: Daily Mail
Nyitókép: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: