Véget ért a Bridal Fashion Week: ilyenek lesznek 2025 legtrendibb esküvői ruhái

A divathetek sokáig végeláthatatlannak tűnő sora egy ideje ugyan már véget ért, azonban így sem maradunk friss trendek nélkül, hiszen a divatházak nemrégiben a menyasszonyokat célozták meg a Bridal Fashion Week keretein belül bemutatott kreációikkal.

Tudjuk persze, hogy minden magára valamit is adó menyasszony már rég kiválasztotta álmai ruháját a közelgő esküvőjére, viszont cikkünk most nem kifejezetten azoknak szól, akik idén mondják ki a boldogító igent. Hiszen az olyan haute couture vonalon is utánozhatatlan divatházak, mint a Zuhair Murad, az Elie Saab vagy éppen a Viktor & Rolf már a 2025-ös menyegzőkre készülnek. Lássuk hát, mik voltak azok a motívumok, melyek több brand bemutatóján is visszaköszöntek a nemrégiben megrendezett Bridal Fashion Weeken, illetve azt is, hogy miben lehetnek szuperdivatosak a menyasszonyok jövőre.

A masnimánia folytatódik

A masnik nemcsak a kifutók és a street weart hódították meg, hanem a menyasszonyi divatban is újjászülettek. Persze az esküvői trendekben ezek mindig is legalább olyan fontos szerepet kaptak, mint a rózsacsokrok vagy a Chantilly-csipke, viszont a girlhood aesthetic térhódításával most méginkább középpontba kerültek. A Bridal Fashion Week alatt bemutatott kollekciókban szinte kivétel nélkül megjelentek, hogy így bizonyítsák sokoldalúságukat. Legyen szó több apró vagy egy méretes, a ruha hátát díszítő darabról, jövőre biztos lépten-nyomon találkoznak majd vele a tökéletes ruhát keresgélő lányok. Minket a Honor apró díszítései ugyanannyira lenyűgöztek, mint a Viktor & Rolf lágyan leomló, könnyed masnijai.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Viktor&Rolf (@viktorandrolf) által megosztott bejegyzés

Máshová kerül a fókusz

A Bridal Fasion Week alatt egyetlen nap sem telt úgy, hogy a kifutókon ne jelent volna meg egy-egy „ejtett derekú” ruha, így bizton állíthatjuk, hogy 2025-ben ez a sziluett refolmálja majd meg a menyasszonyi divatot. Az olykor az 1920-as éveket megidéző szabás a Lein Studio, a Safiyaa és a Monique Lhuillier Bliss kollekcióiban is helyet kapott, azonban – ahogy mondani szokták – az „ahány ház, annyi szokás” elve szerint minden brand kínálatában máshogy bontakozott ki. Voltak, akik jóval a csípő alatt kezdődő szoknyákkal képzelték el, akadtak, akik egymással kontrasztban álló textúrákkal játszottak és persze olyanok is, akik szűk felsőrészekkel párosították.


A kis fehér ruha varázsa

Cher Horowitz óta tudjuk, hogy egy kis fehér ruhát legalább olyan fontos a garbróbunkban tartani, mint annak fekete variációját. Nos, 2025-ben ennek a sokoldalú darabnak az esküvői trendekben is fontos szerep jut. Hiszen napjainban már nem csupán egy ruhára mondunk igent. Bár nem is értem miért tennénk így, miközben életünk egyik legfontosabb napján annyiszor átöltözhetünk, ahányszor azt mi szeretnénk. Éppen ezért a jövő évre már a legnagyobb divatházak is külön készítettek olyan darabokat, melyet a próbavacsorán, az esküvőt követő bulin vagy éppen menyecske ruha helyett is viselhetünk. Legyen szó mini vagy midi fazonról, letisztult vagy éppen kristályokkal díszített, viselőjének csillogást kölcsönző verziókról, az biztos, hogy lesz miből válogatni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

markarian (@markarian_nyc) által megosztott bejegyzés

Romantika kicsit másként

A sokszor már-már túlzó virágos hímzéseken, gyöngyberakásokon vagy éppen méretes masnikon túl is van mód arra, hogy a menyasszonyok megmutathassák romantikus, álmodozó oldalukat. A kifutók után ugyanis a 2025-ös menyasszonyi trendekben is megjelentek a hullámzó, drapériás hatást keltő megoldások, melyeknek köszönhetően egy mitikus görög istennő óvilági eleganciájával vonulhatunk oltár elé.

A fűző reneszánsza

2025-ben a tervezők az old hollywoodi glamourhoz visszanyúlva, a történelem egy sokat vitatott darabját is újra reflektorfénybe helyezték. A fűző nemrégiben a street wearbe is visszatért, sőt a mögöttünk hagyott díjátadó szezonban is számtalan sztáron láthattuk, így nem is lephet meg minket, hogy jövőre a menyasszonyi divatban is helyet követel magának. A designerek ebben a kérdésben ezúttal nagyon hasonlóan gondolkodtak és Vivienne Westwood előtt tisztelegve mind letisztult, szaténból készült, csodásan formáló felsőrészekkel álmodták meg jövő évi menyasszonyi ruháikat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Galia Lahav (@galialahav) által megosztott bejegyzés

A csipke csodája

Egyszerűen szóhoz sem jutottunk, amikor Monique Lhuillier és Zuhair Murad csipkéből készült műalkotásait vettük szemügyre. A két tervező mellett persze még jó néhány divatház nyúlt ehhez a klasszikus, vételenül elegáns, bájos, de egyszerre nőiességet sugárzó anyaghoz, hogy lenyűgözzön minket. Legyen szó bohém vagy romantikus sziluettekről, úgy gondoljuk, hogy a mi kedvenceink most is ezek között vannak. Egyszerűen ámulatba ejtőek!


Nyitókép: Zuhair Murad Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: