Ezzel a pár perces vibrációs meditációval azonnal megnyugtathatod az elméd

Lehangoltnak érzed magad és nincs erőd az előtted álló teendők elvégzésére? Akkor itt az ideje, hogy növeld a tested rezgésfrekvenciáját! Ehhez pedig mindössze néhány szabad percre és egy egyszerű gyakorlat elvégzésére van szükséged.

Nikola Tesla egyszer azt mondta, ha meg akarjuk érteni az univerzum titkát, akkor a választ az energiában, a frekvenciában és a rezgésben kell keresni. Méghozzá azért, mert minden dolog (ahogyan egyébként mi magunk is) állandó mozgásban van, egy meghatározott frekvencián rezeg és energiával rendelkezik. Gondolj csak bele: amikor rossz kedved van, akkor a legtöbbször egyáltalán nem érzel magadban motivációt a cselekvésre, míg, ha jó a hangulatod (vagyis magas számon rezegsz), akkor könnyedén veszed az akadályokat.

Gyógyulj rezgésekkel!

Ha pedig elfogadjuk a tényt, hogy mindennek (azaz nekünk is) van rezgésfrekvenciája, akkor már egyáltalán nem lepődhetünk meg azon sem, hogy bizonyos gyógyító technikák olyan frekvenciával rendelkeznek, melyek befolyással lehetnek az érzéseinkre. A vibrációs energiagyógyítást (más néven rezgésgyógyászatot) egyébként már évszázadok óta alkalmazzák és napjainkban egyre inkább nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek az a célja, hogy aktiválja a test energiáit és az egyensúly felé mozdítsa azokat – általuk visszanyerhetjük az erőnket. Számos módszert sorolhatunk ide, például a reikit, a hangterápiát az aromaterápiát vagy a kristálygyógyászatot is. De már egy néhány perces vibrációs gyógyító meditáció is sokat segíthet.

Vesd be a hangodat – és a mantrákat!

A mantrák ismétlése békét és nyugalmat teremthet az elménkben, ugyanis a hangunk olyan erőteljes eszköz, ami hatással lehet a mentális, az érzelmi és a spirituális folyamatainkra. Íme néhány egyszerű gyakorlat, amivel könnyedén és gyorsan enyhítheted a szorongást, a stresszt és a frusztrációt is.

  1. Ismételd el magadban ezeket a gondolatokat, miközben elcsendesíted az elmédet (Csukd be a szemed és koncentrálj a légzésedre!): „Szeretet és fény univerzális támogató rendszere, arra kérlek téged, hogy távolíts el minden negatív energiát, gondolatot és észlelést tőlem. Biztonságban vagyok.”
  2. Képzeld el, hogy a felsőbb éned energiája a legdicsőségesebb arany és fehér színekben ragyog, mely a fejed tetején át árad szét benned. Gondolj arra, hogy ez a fény felmelegíti és szeretettel tölti el az egész testedet, lényedet.
  3. Vizualizáld, ahogy a fehér fény kiárad a szívedből és szeretetet küldesz általa másoknak.
  4. Hagyd, hogy a fény kinyisson téged, mert így szabad utat adhatsz a szeretetnek, a békének és a harmóniának.
  5. Mondd el egymás után háromszor az alábbi mondatot: „Elismerem a bennem lévő fényt. Elfogadom a tökéletes szeretetet, ami vagyok.”

Forrás: mindbodygreen
Nyitókép: Shashi Chaturvedula/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: