Megtaláltuk a világ legszebb moziját, amiben boldogan néznénk végig a világ összes filmjét

Pasztellszínben úszó boltívekkel és geometrikus elemekkel díszített terek – ebbe a vietnámi moziba nemcsak filmet nézni ülnénk be, hanem legszívesebben beköltöznénk.

Sötét falak, minimális dekoráció és vibráló fények, amíg a szem ellát – ha az ember esztétikai élményre vágyik, első körben biztosan nem egy mozit keres fel. Természetesen egy mozi, illetve a belső terei nem is erre hivatottak. Azonban egy vietnámi dizájn stúdio, a Module K úgy gondolta, ideje szakítani a hagyományokkal. Nekik köszönhető, hogy Ho Si Minh-város (más néven Saigon) mozijában a filmnézést egy múzeumi látogatással felérő séta, és a kellemes környezetben eltöltött közös étkezés is megelőzheti. 

A Module K tervezői csapata újragondolta a klasszikus mozikra jellemző sötét atmoszférát. Az új színpalettát – amelyben a flamingó rózsaszín, a tengerzöld és az élénk narancs is nagy szerepet kap –, illetve a geometrikus részleteket az art deco építészet vintage csillogása ihlette. Ezek a könnyed, játékos hangulatú terek a város, a tradíció előtt tiszteleg. A csapat a hagyományos mintákat átírta, majd a kortárs változatukat jelenítette meg a mozi különböző pontjain. „Megörökítettük Saigon ikonikus vonásait és a részletek lecsupaszításával, a vonalak sűrítésével és az organikus formák geometrikussá tételével átalakítottuk őket” – mondta Jade Nguyen, a dizájn stúdio igazgatója. A zöld boltíveket például a 19. században épült posta inspirálta. A mennyezetről lógó galambok az operaházra és a város híres terére utalnak. Míg a jegypénztár külsejét a Ben Thanh piac ihlette meg.

színes mozi - Module K
Fotó: Module K

Közösségi tér és mozi

Ezeket az építészeti utalásokat elegánsan kötötték össze a kortárs és játékos részletekkel. Céljuk az volt, hogy a látogatók közösségi térként is tekinthessenek a mozira. „El akartunk távolodni a tipikus mozik képétől, ezért megpróbáltunk egy menő és barátságos teret kialakítani, ahol az emberek beszélgethetnek, ihatnak és ehetnek a filmnézés előtt vagy után” – magyarázta Nguyen. Szerintünk remekül sikerült, mi biztosan lehuppannánk az egyik színes puffra. 

színes mozi Vietnám
Fotó: Module K
színes mozi - Module K
Fotó: Module K
színes mozi - Module K
Fotó: Module K
színes mozi - Module K
Fotó: Module K
színes mozi - Module K
Fotó: Module K

Forrás: My Modern Met
Nyitókép: Module K

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: