3 pofonegyszerű recept Jamie Oliver legújabb műsorából

Kedvenc sztárszakácsunk szuper karanténkajái

Van, aki Harry hercegért rajong, más Timothée Chalamet-ért, én beérem Jamie Oliverrel is. Ugyanis az a vesszőparipám, hogy ha egy férfi főzni tud és még vicces is, akkor jöhet. Minden más csak ráadás.

Carbonara, az igazi

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jamie Oliver (@jamieoliver) által megosztott bejegyzés,

A carbonarat valamiért mindenki máshogy készíti. De az biztos, hogy a legtöbben tejszínnel dúsítják, holott az eredeti változatban keresve sem találunk tejszínt. Jamie receptjét, amit minden bizonnyal az olasz nagyiktól tanult, imádni fogjátok.

Hozzávalók:

  • 2 húsos szalonnaszelet (az a jó, ha szépen barázdált, nemcsak hús, de zsír is van benne)
  • olívaolaj
  • 2 tojás
  • 30 g parmezán + egy kevés a szóráshoz
  • spagetti

Elkészítés:

Főzd meg a spagettit! Vágd a szalonnát csíkokra, majd dobd egy serpenyőbe fél teáskanál olívaolajjal és némi borssal. Várj, amíg aranybarnára és ropogósra pirulnak, ezután vedd le a gázról. Ezalatt verd fel a tojásokat egy tálban, és add hozzá a parmezánt. A kész tésztát tedd a serpenyőbe és keverd jól össze a szalonnával. Öntsd a parmezános tojást a serpenyőbe és adj hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is, éppen annyit, hogy a szósz krémes állagú legyen. Ügyelj rá, hogy a serpenyő ne legyen túl forró, különben a tojás kicsapódik és rántotta lesz belőle. Tálaláskor szórd meg egy kevés sajttal!

Tojásmentes csokis süti

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jamie Oliver (@jamieoliver) által megosztott bejegyzés,

Ha már az összes tojást megfestetted és/vagy előkészítetted a húsvéti sonkához, akkor főhet a fejed, mert a sütibe bizony nem maradt. Ilyen esetekben jön nagyon jól ez a pofonegyszerű recept.

Hozzávalók:

  • 200 g sótlan vaj
  • 200 g mogyoró (bármilyen olajos mag jó lehet)
  • 200 g étcsokoládé
  • 200 g liszt
  • 200 ml tej
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy 25×25-ös tepsit vajazz ki. Daráld le a mogyorót, egy konyhai robotgépben keverd össze a csokoládéval, majd add hozzá a vajat és a lisztet is. Ne feledkezz el a csipet sóról sem, az ízek így lesznek harmonikusak. Jöhet a tej és a cukor is a masszához, majd jó alaposan dolgozd össze a keveréket. Egy spatula segítségével kanalazd bele a tepsibe, majd süsd 18 percig. Ha kész, friss gyümölccsel tálald!

Borsópesztó

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jamie Oliver (@jamieoliver) által megosztott bejegyzés,

Vibráló tavaszi vitaminbomba, amit a fűszernövények tesznek teljessé, éppen ezért ne spórolj velük!

Hozzávalók:

  • 100 g mirelit borsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss bazsalikom vagy menta
  • 30 g fenyőmag (de lehet bármilyen olajos mag, például dió is)
  • 30 g parmezán
  • olívaolaj

Elkészítés:

Az éppen forrásban lévő tészta fölé helyezz egy szűrőt, ebbe jöhetnek is a borsószemek. Blansírozd a borsót 2 percig. Hámozd meg a fokhagymát, majd egy kevés só segítségével pépesítsd mozsárban vagy daráld le egy késes aprítóval. Add hozzá a választott fűszernövényt, majd a magokat is. Ha szépen összedolgoztad a keveréket, akkor jöhet is a borsó. Reszeld bele a parmezánt, majd locsolj rá egy kevés extra szűz olívaolajat! A kész tésztához keverj egy kevés pesztót, és lazítsd a szószt egy-egy evőkanálnyi főzővízzel.

Nyitókép: BURCU ATALAY TANKUT/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk: