Villámgyors receptek, ha azonnal ennél valami édeset

Egy hosszú és fárasztó nap után, valljuk be őszintén, nincs túl sok kedvünk magunkra ölteni a sütimester szerepét, így néha szükségünk van a „megúszós" receptekre.

Nem kell ahhoz cukorfüggőnek lenni, hogy kívánjuk az édes ízeket. Azonban a körülményes és időigényes recepteket látva rögtön elmegy a kedvünk a sütéstől. Viszont most hoztunk pár tippet, hogyan készíts villámgyorsan finomságokat bármelyik hétköznapon.

Cake pop

Amilyen mutatós, olyan egyszerű a cake pop, azaz a sütinyalóka elkészítése. Nemcsak egy rohanással telt nap végén, hanem akár vendégváráshoz is tökéletes lehet. A gyerekek és a felnőttek is egyaránt imádni fogják. Mi most egy babapiskótás receptet hoztunk, hogy még a piskótasütéssel töltött időt is meg tudd spórolni.

Hozzávalók: 30 dekagramm babapiskóta, 25 dekagramm mascarpone, 2 evőkanál porcukor, 10 dekagramm csokodádé, vanília aroma ízlés szerint, illetve a díszítéshez csokoládé és színes tortadara

Így készítsd: A mascaponét keverd simára az olvasztott csokival, a porcukorral és a vanília aromával. Ezt követően add hozzá a lereszelt vagy ledarált babapiskótát, hogy formázható masszát kapj. A kész „tésztát” tedd mélyhűtőbe legalább fél órára, majd vedd ki onnan és formázz belőle golyókat, amiket szúrj fel egy hurkapálcára. Ezután már csak a díszítés van hátra. A nyalókákat mártsd csokiba, majd forgasd meg őket a színes tortadarában, fogyasztásig tartsd őket a hűtőben. A siker garantált!

Fotó: Westend61/Getty Images

Mézeskalácsos muffin

A karácsonyra való hangolódás elengedhetetlen kelléke a mézeskalács. Azonban ha még te is korainak érzed kisütni a Mézi figurákat, itt egy alternatíva, amivel gyorsan megidézheted az ünnepi hangulatot. A muffin szerintünk az egyik legmegúszósabb sütemény, és az benne a legjobb, hogy véget nem érő variációk állnak rendelkezésünkre elkészítéséhez. Persze, hogy van mézeskalácsos is, a titok a fűszerezés.

Hozzávalók: 20 dekagramm liszt, 15 dekagramm porcukor, 15 dekagramm Rama margarin, 3 darab tojás, 2 deciliter tej, 3 evőkanál méz, 1 csomag sütőpor, 2 csomag mézeskalács fűszerkeverék, dió ízlés szerint, 1 narancs reszelt héja

Így készítsd: A tojásokat verd fel egy kevés cukorral, majd add hozzá a lisztet, a cukrot, az olvasztott margarint, a tejet, valamint a sütőport, a mézet és a narancs héját, illetve mézeskalács fűszerkeveréket. Ezt keverd alaposan össze, majd az apróra vágott diót is add hozzá a tésztához. A muffinformákat béleld ki és kanalazd beléjük a tésztát, előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt kész is van.

Fotó: Betsie Van der Meer/ Getty Images

Churros

A spanyolok kedvenc édességét sem túl időigényes feladat elkészíteni. Kevés hozzávalóból isteni finomságot süthetsz ki a nap bármelyik szakában, és szerintünk ez tényleg egy igazi téli édesség.

Hozzávalók: 2 deciliter víz, 2 evőkanál barnacukor, 1 csipet só, 8 dekagramm vaj, 15 dekagramm finomliszt, 2 darab tojás, vaníliaaroma ízlés szerint, illetve olaj a sütéshez és csokoládépuding a tálaláshoz

Így készítsd: A vizet a barnacukorral, a vajjal és a sóval együtt forrald fel, ehhez add hozzá a lisztet, majd ennek folyamatos keverése mellett egy gombócot kapsz, amit már levehetsz a tűzről. Miután a tészta kihűlt, a tojásokkal és a vaníliaaromával egy robotgép segítségével keverd simára. Sütés előtt készítsd el a fahéjas cukrot, amiben a kész fánkokat fogod megforgatni. A tésztát tedd habzsákba és a csillag alakú véget használva 5-10 centiméteres csíkokat nyomj a forró olajba. Ha aranybarna, már veheted is ki onnan, tálald csokipudinggal vagy nutellával.

Fotó: Getty Images

Brownie

A brownie minden napot megmenthet, hiszen kevés hozzávalóból villámgyorsan elkészíthetjük ezt a csupacsokis finomságot. A kevert sütemény tehát nem véletlenül ilyen népszerű.

Hozzávalók: 300 gramm étcsoki, 120 gramm vaj, 5 darab tojás, 230 gramm cukor, 80 gramm cukrozatlan kakaópor, 100 gramm liszt, 1 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál vaníliakivonat

Így készítsd: Az étcsokit vízgőz fellett olvaszd a vajjal együtt, miközben a kettéválasztott tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá .A sárgáját se tedd messzire, hiszen ezt a cukorral, egy csipet sóval és a vaníliakivonattal kell habosítanod. Utóbbihoz keverd a vajjal felolvasztott csokit, majd a sütemény száraz hozzávalóit (liszt, kakaópor, sütőpor), azután a tojásfehérjehabot. A browniet terítsd el egy magasabb falú sütőtepsiben, majd süsd 180 fokon, 25-30 percig. 

Fotó: Westend61/Getty Images

Nyitókép: Nicolae Toma / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: