Kevés jobb dolog van a nap első étkezésében, mint beleharapni egy friss, ropogós piritósba. Ezzel a fokhagymakrémmel új szintre emelheted a reggeliket.
Tudományosan bizonyított tény, hogy ez az egykor amulettként is használt fűszernövény felvértez a baktériumokkal és vírusokkal szemben. Számtalan jótékony hatással rendelkezik: csökkenti a koleszterinszintet, rendezi a vérnyomást. A benne található allin serkenti az immunrendszert, felpörgeti a fogyókúrát, de segít a légúti megbetegedések leküzdésében is. Ráadásul a fokhagyma természetes gyulladáscsökkentő, sőt, a bőrre is nagyon jó hatással van, hiszen remek antioxidáns. A következő sült fokhagymakrém pedig garantáltan levesz a lábáról mindenkit!

Amerikai fokhagymakrém recept
Hozzávalók:
- 12-20 fej fokhagyma
- 1dl olívaolaj
- só

Elkészítés:
Vágd le a fokhagymafejek tetejét, hogy a gerzdek kilátszódjanak. Akinek kicsit több idegzete van, és nem bánja, ha kezével órákig szúnyogokat és vámpírokat tud üldözni, az meg is pucolhatja őket, ahogy én, de mindkét megoldás ugyanolyan jól működik. Én a végén nem szeretek várni, amíg kiűl, azért pucolom meg a fejeket inkább előre. Tedd az összeset egy tepsibe vagy sütőtálba és csurgasd le mindet alaposan olívaolajjal, majd sütőbe velük 25-30 percre, amíg a gerezdek teljesen puhák és aranybarnák nem lesznek. Ha kihűltek nyomd ki őket egy nagyobb tálba, ahol botmixerrel pürésítsd a megmaradt olívaolajjal és sóval. Tárold befőttesüvegben a hűtőben.
Woohoo TIPP: a fokhagymakrém nemcsak piritóson, hanem krumplipürébe, vagy főzelékekbe keverve is isteni!
Nyitókép: MelanieMaya/GettyImages