Vilmos és Harry felosztották egymás között Diana hercegné örökségét: ez történt a múlt héten az angol királyi családdal

A royalok 2020-as woohoo. krónikája a 28. hét eseményeiről

Akár szeretjük a brit királyi család tagjait, akár utáljuk, egy biztos: nem tudunk élni nélkülük. Éppen ezért hétről hétre összegyűjtjük neked a legfrissebb híreket és pletykákat róluk.

Meghan Markle és Harry herceg március végén köszöntek el hivatalosan a brit királyi családban betöltött hivatalos szerepüktől, majd egy rövid kanadai kitérő után Los Angelesben kezdték kialakítani új életüket. A pár egyébként jóval a Megxit előtt megpróbált függetlenedni a royal család többi tagjától, amennyire csak lehet.

Például kiléptek a The Royal Foundation jótékonysági alapítványból, amit 2009 óta együtt vezetett Harry és Vilmos. Meghanék akkor a Sussex Royal Foundation alapítvány létrehozásával szerették volna folytatni karitatív munkájukat, azonban így, hogy lemondtak a címükről, már nem használhatják a rangjukat erre a célra, új nonprofit szervezetük kisfiuk tiszteletére az Archewell nevet kapta:

„A Sussex Royal név előtt felmerült az Arche (’arkhé’) név is: a görög szó azt jelenti, hogy ’a mozgás forrása’. Ezt összekötöttük egy karitatív szervezet koncepciójával, melyet remélhetőleg egy nap felépíthetünk. (..) Az Archewell egy olyan név, ami az erőt és mozgást jelentő ősi szót egy olyannal kombinálja, ami azokra a mély forrásokra utal [a well az forrást jelent – a szerk.], amelyekhez mindannyiunknak nyúlnia kell” – nyilatkozták.

Arról még nincs információnk, hogy pontosan mikor kezdi meg a működését az Archewell (de ha hihetünk a pletykáknak, a terveik között televíziós műsorok és filmek is szerepelnek), az viszont már biztos, hogy Harry és Meghan újabb szintet lépett a Megxitben. Vilmos és öccse hivatalosan is felosztották az édesanyjuk tiszteletére létrehozott Diana Memorial Fund pénzügyi alapot: 50-50% arányban részesednek a befolyt összegből, és ezt továbbra is kizárólag karitatív célokra fordítják.

Fotó: WPA Pool/Getty Images

Addig is, amíg személyesen nem lehetséges, Harryék számos alkalommal bejelentkeztek egy-egy online beszélgetésre az elmúlt hónapokban jótékonysági kezdeményezések kapcsán (Meghan például mesét is olvasott Instagramon Archie segítségével), azonban az egyik legutóbbi videóhívásuk érdekes pletykát indított el az interneten: egy testbeszéd szakértő úgy gondolja, Harry nagyon kínosan érezte magát felesége mellett és olyan volt, mintha „csapdában érezné magát.” Persze nem árt tudni, hogy Harry ez alkalommal többek között a nagymamáját, azaz a királynőt is kritizálta: azt mondta, a Nemzetközösség (melynek Erzsébet a feje), több hibát is elkövetett a múltban, amelyeket helyre kell hozni. A teret és a társalgást azonban egyértelműen Meghan uralja a felvételen, ami sok találgatást elindított a kommentelők között.

Fotó: Instagram/@hrhofsussex

Bár valószínűleg Harry nem fog reagálni ezekre a pletykákra, az semmiképp sem lehet kérdéses, hogy felesége élvezi a reflektorfényt: az ex színésznő ráadásul hamarosan újra kamerák elé áll. Elérkezett ugyanis Meghan Markle első hivatalos nyilvános megjelenése a hercegi tisztségükről való lemondásuk után: különleges vendégként részt vesz a Girl Up Leadership Summit nevű eseményen, amit idén virtuálisan tartanak meg július 13-15. között.

Olyan A-listás hírességek mondanak majd beszédet ezen a 3 napon, mint Michelle Obama, vagy Meghan régi barátnője, Priyanka Chopra Jonas vagy Hillary Clinton. A Girl Up nevű szervezetet egyébként azért hozták létre még 2010-ben, hogy mentorként segítsék és fejlesszék a serdülőkorú lányokat a világon, hogy ők lehessenek a jövő vezetői. Ez a csúcstalálkozó abban segít, hogy kapcsolódhassanak a leginspirálóbb és legerőteljesebb nőkkel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Girl Up (@girlupcampaign) által megosztott bejegyzés

A bennfentesek egyébként azt mesélik, hogy Meghan és Harry a karantén ellenére jól érzik magukat otthon szűk családi körben és nagyon élvezik, hogy figyelhetik, ahogyan Archie növekszik: kisfiuk már kimondta az első szavait (papa, mama, könyv és kutya), imád bújócskázni, építőkockákkal játszani és hamarosan megteheti első lépéseit.

Nemcsak Harry, hanem Vilmos is karanténban töltötte az elmúlt hónapokat Katalinnal és gyermekeivel vidéken, a norfolki Anmer Hallban: Györgynek és Saroltának nemrég véget ért a tanév, amit szüleik segítségével, otthoni oktatásban fejeztek be. Bár Vilmosék általában nem töltik a nyarat Londonban, most lehet, mégis visszatérnek a Kensington-palotába és végre találkoznak a rokonaikkal. Katalin nemrég bevallotta, hogy nagyon hiányolja már a családját.

A legkisebb royalok és Vilmos azonban biztosan nem fognak unatkozni: György egyik keresztszülője, Julia Samuels (aki Diana közeli barátnője volt), elmesélte, hogy az egykori walesi hercegné mindig nagyon zajos és nehezen összeszerelhető játékokat vett a gyerekeinek, ezt a hagyományt pedig ő is folytatja. Olyan ajándékokkal lepi meg keresztfiát, amelyeken a herceg aztán napokig dolgozhat és amellett, hogy hangosak, még világítanak is – ezen pedig nemcsak Julia, hanem George is jól szórakozik.

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Duncan Larcombe royal kommentátor szerint Vilmos és Katalin előnyt kovácsolhatnak majd a Megxitből, hiszen így lehetőséget és teret kapnak arra, hogy a fontos munkáikra koncentrálhassanak: Harryék távozása és András yorki herceg visszavonulása után (kapcsolatban állt Jeffrey Epsteinnel és őt is szexuális visszaéléssel vádolják) abszolút a cambridge-i hercegi pár projektjei élvezhetik a reflektorfényt a royal családban.

Sőt, vannak, akik úgy látják, Kate Middleton sokkal alkalmasabb a királynéi szerepre, mint Diana, mert jobban hasonlít Erzsébetre: bár természetéből fakadóan introvertált személy, a házasságkötésük után hihetetlenül kinyílt és magabiztos lett. Ez az önbizalom egyébként abból fakadhat, hogy kezdetben rengeteg időt töltött azzal, hogy elsajátítsa, mivel is jár az, hogy a leendő uralkodó felesége lesz.

Forrás: Marie Claire/Insider/Town & Country/Marie Claire/Daily Mail/Elle/Marie Claire/hello!/Just Jared/Daily Mail/Marie Claire
Nyitókép: nazarkru, Anwar Hussein, Karwai Tang, Tim P. Whitby, Samir Hussein, Jeff J Mitchell/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: