Vilmos herceg és Katalin a híres gasztroguruval, Mary Berry-vel süt

Berry Royal Christmas címmel egy igazán különleges karácsonyi főzőműsor készül, amelyben Vilmos herceg, Katalin és a brit sütimesteres, Mary Berry együtt fognak ünnepi menüt készíteni. A műsor december 16-án debütál a BBC-n.

Mary Berry az egyik legnépszerűbb gasztronómiai író-szakács. Évekig zsűrizett Nagy-Britannia legjobb amatőr cukrászainak versenyén, a Sütimesterben, de több önálló főzőműsora is volt, sőt, 1970 óta folyamatosan jelennek meg szakácskönyvei. Idén egy különleges karácsonyi műsorral is készül, amelyben Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné lesznek a vendégei. Mary Berry elkészíti majd a kedvenc karácsonyi süteményeit, és közben Vilmoséknak is segít elsajátítani néhány praktikát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

Az epizód nemcsak az ételekről szól majd, a hercegi pár a jótékonykodásra is szeretné felhívni a figyelmet. Éppen ezért nem a konyha lesz az egyetlen helyszíne a műsornak, Mary Berry elkíséri a hercegnét Liverpoolba, Vilmossal pedig Nagy-Britannia legnagyobb hajléktalanszállójába látogat el. Vilmos herceg 11 éves volt, mikor édesanyjával, Diana hercegnővel először járt ott, és azóta sem szakadt meg a kapcsolata a jótékonysági szervezettel.

Mary Berry a forgatás után elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy elkísérhette a herceget és feleségét, akik állítólag a konyhában is nagyon jól teljesítettek. A Berry Royal Christmas december 16-án debütál a BBC-csatornáján!

Nyitókép: Chris Jackson/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: